923 4

Отец Паоло Кортези е в стачка

Той отменя литургиите през седмицата, служба ще има чак в неделя

Стефанаки Йоанис

Енорийският свещеник на Белене отец Паоло Кортези е в стачка. Той отменя литургиите през седмицата, служба ще има чак в неделя, съобщи кореспондентът на bTV Мариана Трифонова.

Действията му на отеца са продиктувани от породилото се в последните дни напрежение в града след настаняването на законно пребиваващо сирийско семейство, поканено от католическата църква. Граждани протестираха срещу бежанците и те решиха да напуснат града. В отговор отец Паоло Кортези обяви, че църквата спира помощите за гражданите на Белене.

В своя позиция свещеникът пише, че от случая е разбрал, че най-голямата вина на църквата е, че не известява публично гражданите за намеренията и действията си, затова настоява за 30 минути медийно време в общинското радио всеки ден и половин страница в местен всекидневник.

Иска и оставката на местната власт.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАТЕ ЖОРО
  Отговор
  1 21:47  08.03.17
  отеца да стачкува в италия, без завръщане. той е по- вреден и от бежанците, защото доразмътва малкото мозък на бедните хорица.
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 21:49  08.03.17
  От кога католическата църква има "държавни" и административни функции тук. Тоя е объркАл не само държавата ми и вековете. Аре бегом в средновековна западна Европа.
 • гост
  Отговор
  3 23:13  08.03.17
  По добре да се самозапали с бензин . Така да изрази протеста си . Ако не оцелее поне ще иде направо в рая , като божи човек , разпространявал светата истина за света и нещата от духовната и мистична сфера .
 • жабарче
  Отговор
  4 23:13  08.03.17
  Отец паоло си проси кютека, че явно от друго не разбира тиквата му. И след това пътя и към италия. Да отиде тоя глупак в южна италия да дава акъл на хората, да види какво.ще.му се случи.

Напиши коментар:


Публикувай