1 017 0

Румен Гечев: Да решим проблемите на Младост

Венцислав Михайлов

Проблемите на столичния квартал „Младост“ с презастрояването, битовата престъпност и липсата на зелени площи се очакват да бъдат само част темите, които ще се обсъдят на днешната среща на кандидата за народен представител от листата на БСП за България проф. Румен Гечев с жители на квартала.

Продължаващото строителство предизвика през 2016 г. протести на живеещите. Вълната от недоволството доведе до оставката на тогавашния кмет Цвета Авджиева, издигнат от ГЕРБ, но проблемът с липсата на зелени площи остана.

През януари аварията в топлоподаването и липсата на отопление в жилищните сгради, училищата и детските градини в Младост показа, че инженерната инфраструктура на квартала се нуждае от спешна модернизация.

За целта БСП за България предлага да се преодолее порочната практика държавата да прехвърля дейности на общини, без да осигурява необходимите финанси. За целта е нужно да се извърши цялостно преустройство на разпределителните механизми на държавните трансфери по общини въз основа на принципите за обективност и равнопоставеност. БСП за България е за развитието на местното самоуправление.

От левицата предлагат и поредица от мерки за справянето с битовата престъпност. В програмата на партията са заложени стъпките, които се предвиждат да бъдат реализирани при спечелването на изборите. Една от политиките е акцентиране на човешкия фактор и търсенето на причините за битовата престъпност. Нужни са адекватни и превантивни действия, а не популистки мерки за решаването на този проблем.

България


Още по темата