10 555 50

КАТ причаква летуващите в Гърция с фишове на границата

Започват проверки за невръчени фишове и неплатени глоби по граничните пунктове

Константин Карагьозов

Пътната полиция ще проверява за невръчени фишове и неплатени глоби по граничните пунктове с Гърция в най-натоварените дни от летния сезон, когато десетки хиляди хора пътуват за почивка. На практика КАТ може да вгорчи края на ваканцията на много хора, като предизвика опашки и дълги забавяния.

"По граничните пунктове вече така или иначе се чака на опашка и има достатъчно време за проверки", обясниха от МВР, цитирани от вестник "Сега".

Засега няма информация кога ще започнат проверките, нито дали те ще са масови или на случаен принцип.

Новата стратегия на КАТ за борба с ниската събираемост на глобите и невръчването на електронните фишове бе обявена преди няколко дни. Патрулите вече са оборудвани с таблети, чрез които правят бързи проверки. Катаджиите проверяват не само шофьорите, но и пътниците в автомобила. Ако се окаже, че имат фишове, които не са стигнали до тях, те се разпечатват веднага на мобилните принтери в патрулката и се връчват.

.КАТ вече проведе подобна акция на пункта Калотина в четвъртък. Тогава бяха проверени над 40 души - шофьори и пътници, и бяха връчени 10 фиша за общо 1 300 лв. Шест от тях бяха само на един човек. Сега от КАТ са решили да повторят акцията и по граничните пунктове с Гърция.

При подобна проверка може да се стигне и до отнемане на книжката. Според Закона за движение по пътищата при неплатена глоба свидетелството се отнема до заплащането ѝ. На практика това означава, че на туристи, тръгнали към Гърция, може да им се наложи да плащат глоба, ако искат да шофират колата си.

Проблемът обаче не е само с граничните пунктове. Според шофьори, спрени за новите проверки в София, процедурата отнема до 40 минути. Това означава неоправдано забавяне, пропускане на насрочени срещи, излишни нерви, особено когато проверяваните са напълно изрядни.

Пътният знак Е24, който предупреждава шофьорите, че навлизат в участък с камери на КАТ, пък вече няма да се използва.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Stefan farashev (гост)
    Отговор
    1 18:08  09.07.17
    За събиране на глибите съм но преди пичивката е долно
  • КАТ (гост)
    Отговор
    2 18:10  09.07.17
    Само така за селтаците, проверки до дупка !
  • Фриман (гост)
    Отговор
    3 18:11  09.07.17
    Гладостта ги направи да са долни
  • КАТ (гост)
    Отговор
    4 18:15  09.07.17
    Аз си плащам фишовете още на другия ден, кварталния ми ги носи на крака в къщи, а заради такива мамули страдам без да съм виновен !

    Дано ви държат по 6 часа на жегите, съжалявам за невинните !
  • yul (гост)
    Отговор
    5 18:18  09.07.17
    Само така. Ааа правят се на хитри, а. така им се пада. Значи се крият като мишки и не искат да си плащат глобите. пари за почивка в Гърция имат, а пари да си платят глобите от нарушения за каране като луди нямат. Е сега ще им се отрови почивката. Голям кеф. Само така глоби, глоби и пак глоби докато им дойде акъла в бъклицата.
  • Лудост (гост)
    Отговор
    6 18:28  09.07.17
    Кат да проверява пътниците ? Що за идиотщина! По кой точно закон ще проверява пътниците и ще им взема книжките??

    Коментиран от #44

  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    7 18:31  09.07.17
    Купете си заглушител за гсм мрежата от продавалника и го сложете в колата си и като ви махне куката да спрете просто го пуснете и тои няма да има връзка с мобилния нет и ще се рови ще човърка но няма да има нет и така не може да направи спрвка за глобите ви и ще си тръгнете след неуспешното свързване с нета

    Коментиран от #10

  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    8 18:32  09.07.17
    Най добре имигрираите от таз прокажена и прокълната територия
  • гост (гост)
    Отговор
    9 18:43  09.07.17
    Той народа е тъп но всичко си има граници и нямането като искат да ти вземат ,тогава вече някой ще яде оловото .
  • yui (гост)
    Отговор
    10 18:51  09.07.17

    До коментар #7 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Правиш се на тарикат ама не си. Нали като няма връзка с интернета ще мине 20 метра по нататък и пак ще се свърже и ще си направи справката и пак ти ще ядеш ... А има и друг начин всяка патрулка има станция по която също може да бъде направена справка . И станцията ли ще заглушиш? Ти ме разсмя яко. Само глоби на такива смешковци като тебе.

    Коментиран от #13, #15

  • Дионтей (гост)
    Отговор
    11 18:53  09.07.17
    Има си много други по-рационални начини да хванеш някой да си плати глобата. Например при регистрация на автомобил или подновяване на шофьорска книжка. Може още да го обвържат с годишния преглед или застраховката. Все моменти, когато човек е отишъл с нагласата да плаща и чака на опашка. Но това да дебнат хората и да им развалят почивката, още повече да се ангажират полицаи като пътни касиери, вместо да помогнат за преодоляване на задръстването... На високите етажи в държавата са отбрани капацитети на махленско-кръчмарската култура.
  • държавен маркетинг (гост)
    Отговор
    12 18:54  09.07.17
    Скоро КАТ, ще започнат да връчват резултатите от контролни и матури на децата, известия за колет в пощатата и най-иновативното... съобщаване на резултатите от тестовете за бременност !
    Както се пееше в една чалга "Шефа каза пари нема, действайте" Това е визията на премиера гений за самофинансиране на държавна институция и "борба" с войната по пътищата !
  • хопс (гост)
    Отговор
    13 19:00  09.07.17

    До коментар #10 от "yui":

    Преди да се правиш на "умен" и да караш катаджийте да тичат научи нещо за заглушителите ;)
  • Умен (гост)
    Отговор
    14 19:09  09.07.17
    А колко по-просто може да е. Вържете патрулката към НАП и вкарвайте фиша директно. Като им влязат пари от заплати, социални помощи и др., просто да си ги вземат. Гарантирам висока събираемост. Ама няма кой да мисли. Що да е по-просто, като може да е по-сложно

    Коментиран от #35

  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    15 19:17  09.07.17

    До коментар #10 от "yui":

    Значи глей ся принтера на куката е вързан с таблета и от таблета се дава команда за разпечатка на глобите като няма нет куката таблета е безполезен и да се обади по станцията ще му кажат че еди кой си има 3 фиша неплатени и какво следва от тук?станциите на куките сега са цифрови но пак могат да се заглушат но няма смисъл защото по важното е да няма нет на таблета така работата му е блокирана на куката

    Коментиран от #18

  • Anton (гост)
    Отговор
    16 19:22  09.07.17
    Ганя трябва да се мачка за да се научи на ред!
    Най-добре кат да сложат мобилни посове. Залавят те с нарушение, плащаш на момента.
    Ганя щесе прави на хитрец и няма да плаща глобите. Кат и нап да мачкат простия див селтак правещ нарушения но не плащащ глобите. Аман от андрешковци. Същите се правят на тарикати , но като отидат в чужбина са по-ниски от тревата.
    Нали ганьовци, там чичко полицай без да ви бави ще ви вземе 50-60 евро за добър ден.
    Ама иначе пишете по форумите колко било хубаво там.

    Коментиран от #29, #36

  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    17 19:24  09.07.17
    Животът в бг от минута на минута става все по абсурден и невъзможен...кат много добре знае че не може да се справи с жертвите по пътя защото това е в психологията на изтормозения българин просто с този начин на живот и управление резултатът е това а политиката няма да се промени спрямо гражданите и затова кат се възползва от ситуацията като прехвърля вината на самите шофьори с абсурдни закони фарове говорене по телефон висока скорост и познатите ни неща и в създалата се ситуация иска да си зема рекета....кат да признае че от него не зависи нищо на пътя и е излишен и само краде хората и рекета не е начина за решаване на проблема но е наи сладкия да рекетираш водачите
  • yul (гост)
    Отговор
    18 19:47  09.07.17

    До коментар #15 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    А бе много мозък ръсиш, ама все тук в БГ-то. Що не се опиташ по този същия начин в Гърция да играеш срещу полицая да те видим. Ще ти съдерат кожата и то дали искаш или не никой няма да те пита, защото си безгласна буква. Ще ти вземат документите, ще ти свалят номера на колата и ще си плащаш като поп това те чака Ганьо. Ама там мълчиш като шушуминга, а тук си велик. Не се притеснявай и тук ще ти приберат парите от глобите като отидеш да си вадиш нова лична карта или да си подмениш изтеклата шофьорска книжка. Отърване няма, но ти продължавай с плоските си писания, ръси мозък и ме забавлявай с простотията си.

    Коментиран от #27

  • аз съм бре (гост)
    Отговор
    19 19:51  09.07.17
    Няма как да ми вземат шофьорската книжка ако няма наказателно постановление или решение на съда. Ако все пак настояват да им я дам ще само ако ми направят протокол с който пак нарушават една камара закони. И ако след това настъпи нещо в моя вреда, затова че сами взели неправомерно книжката, ще ги съда за нанесени неимуществени вреди или тем подобните им неща. :)

    Коментиран от #20, #24

  • yul (гост)
    Отговор
    20 20:26  09.07.17

    До коментар #19 от "аз съм бре":

    Ей не спираш да ме забавляваш обаче. И не се пише "Ще ги съдА" , а съдя. Знаеш ли кога ще ги осъдиш, когато осъдиш шлифера на дядо си. Смяяях.
  • 21 20:28  09.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Лост (гост)
    Отговор
    22 20:34  09.07.17
    Малиииии, КОМУНИЗЪМ, ДА ГО ЕГА!
  • Лост (гост)
    Отговор
    23 20:45  09.07.17
    На терминал 2, ще има ли КАТ?
  • 4564 (гост)
    Отговор
    24 20:49  09.07.17

    До коментар #19 от "аз съм бре":

    Интересно ми е толкова ли си ербап като ходиш в чужбина.
    Там обясняваш ли им колко закона нарушават или просто свиваш ушите и плащаш като правиш нарушения
    Какво толкова се дразните - марушили сте , имахв глоба, еми платетв си я. Не правете нарушения да видим как ще ви глобят за нещо.
    Аман от дребнави истории
  • Гост (гост)
    Отговор
    25 20:54  09.07.17
    в нормалните държави имаш 15 дни да платиш, ако не глобата се вдига с 50%, ако и тогава не платиш, след 30 дни си на съд, при което може да се стигне до отнемане на книжка, отнемане на автомобила и/или затвор.

    Коментиран от #26

  • Лост (гост)
    Отговор
    26 21:02  09.07.17

    До коментар #25 от "Гост":

    Глупости
  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    27 21:10  09.07.17

    До коментар #18 от "yul":

    Ама какво ми даваш пример да ходя в гърция?аз съм в бг и тук мивават нези номера в гърция минават други номера защо мислиш че навсякъде подхода към избягване на рекета ще е един и същ?аз в гърция не съм бил и няма и да ида защото не ги харесвам като хора и не желая моите пари да харча там колкото и малко да харча по принцип

    Коментиран от #30, #33

  • Лост (гост)
    Отговор
    28 21:12  09.07.17
    Идва ти глобата с препоръчано писмо, имаш 5 дена да платиш с 30% отстъпка, 60 дена да платиш без отстъпка и след 60 дни се умножава по 2. После на съд.

    Коментиран от #31

  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    29 21:14  09.07.17

    До коментар #16 от "Anton":

    Аз в чужбината не ходя на разходка европата не я харесвам защото е съвременен концлагер които не го е разбрал си е негов проблем мен не ме блазни нито париш нито берлин нито дрогата в холандия аз се чуствам наи добре на остров където няма хора защото има човек има проблем и така
  • Лост (гост)
    Отговор
    30 21:14  09.07.17

    До коментар #27 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Слагай в бурканите
  • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
    Отговор
    31 21:16  09.07.17

    До коментар #28 от "Лост":

    И кво като платя?ти знаеш ли че в софииския кат има опция да плащаш 3000 месечно и да караш както искаш?червено зелено 200 300 колко ти душа иска?спира те куката пише ти акта отиваш после в кат там виждат че си от наште хора и ти връщат талона и пак по старо му

    Коментиран от #32

  • Лост (гост)
    Отговор
    32 21:26  09.07.17

    До коментар #31 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Незнам бе баце, аз съм в Италия и виждам истинската демокрация- не тая в България! И тука политиците са корумпирани, но командва народа. И когато нещо не е изгодно на народа- възстава и троши и мачка и казва кой командва- народа!

    Коментиран от #41

  • yul (гост)
    Отговор
    33 22:05  09.07.17

    До коментар #27 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    А бе дреме ми за такива като теб дали ще ходят в чужбина или не. Стой си тук в БГ-то, слушай мазна чалга и се наливай със шльокавица от сутринта ако искаш щом ти е кеф. Ама не ми вади вода от 9 кладенеца да ми обясняваш как ще избегнеш плащането на глобите си и колко голям тарикат си, защото си селска пръчка без да имам нещо лошо предвид хората родени на село и ще си платиш всичко като поп, защото всички институции вече са обвързани в мрежа. Скоро и тоалетна хартия от кауфланд няма да можеш да си купиш без да си си платил глобите и ще ходиш с оцапан задник. Вече не си ми интересен ай циба от тук.
  • Николай Николов (потребител)
    Отговор
    34 22:10  09.07.17
    Ами то хора не останаха в страната и сега се чудят управляващите откъде да вземат пари и тормозят тези които останаха.
  • 35 22:23  09.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 36 22:24  09.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • KAT (гост)
    Отговор
    37 22:59  09.07.17
    Какъв е този демократичен строй в България , не мога да разбера, див Фашизъм ,или див капитализъм е ,чудят се откъде да откопчат пари , много станаха държавните чиновници , не им стигат парите ,,със страх да живееш и да караш по пътищата , да не скочи някое ченге от храстите ,за всичко глобяват безсрамниците ,,то през комунизма нямаше толкова глоби проверки, бяхме по
    спокойни ,, Като войници ще живеем в тази държава вече.
  • Plovdiv (гост)
    Отговор
    38 23:22  09.07.17
    Целта е да откажат хората да ходят на почивка в нормална обстановка, както е в Гърция, за разлика от мутризираното, чалгизирано, презастроено, мръсно българско гьолище. Но няма да ни спрете, ще ходим все по-масово там. А оная - ангелковата -да си отчита процентите, то и без това по-безмозъчно правителство от това не е имало за 1336 години история!
  • Гост (гост)
    Отговор
    39 00:19  10.07.17
    Ами кажете в коя държава след МПС е спряно от движение се плаща задължително данък.Може да е катастрофирало може да не се кара да си стои в гаража и защо ще храня държавните служители.Получих писмо от рекитьорите застрахователи че не плащам застраховка.Ами защо да плащам като работя в чужбина и колата не се кара
  • София (гост)
    Отговор
    40 00:21  10.07.17
    Супер. Проверки и само проверки до "въвеждане" на култура в "гражданите", че глобите се плащат. Трябва и акция на данъчните, но искам куките да са на всеки ъгъл!
  • Ходещ често в Италия (гост)
    Отговор
    41 00:33  10.07.17

    До коментар #32 от "Лост":

    Е, този коментар искрено ме разсмя. Точно в Италия, а и не само там народа отдавна не командва. Напълниха ви с негри и ви окастриха доста доходите. За съжаление поне от 5 години Италия не е същата.

    Коментиран от #42

  • Ходещ често в Италия (гост)
    Отговор
    42 00:40  10.07.17

    До коментар #41 от "Ходещ често в Италия":

    P.S. Даже и папата го смениха преди няколко години и ако четеш новините ще видиш, че новия редовно се моли да вкарват повече негри и мюслита. Последно лобираше да се наводни Европа с мюсулмани преди два дни след срещата на Г 20. Шантава работа.
  • 43 02:58  10.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Случайно преминаващ (гост)
    Отговор
    44 05:26  10.07.17

    До коментар #6 от "Лудост":

    Прочети малко законите и тогава питай по кой закон могат да те проверят.
  • Kojodera (гост)
    Отговор
    45 10:40  10.07.17
    Eeвала на Бойко Борисов. Чрез рекет към прогрес.

    Коментиран от #50

  • BO4O (гост)
    Отговор
    46 16:04  10.07.17
    Както гледам , идните години ще ни сложат броячи ,на мъжките и на женските генитали , колко пъти се чукаме , и ще ни вземат данъци
  • Morgoth (гост)
    Отговор
    47 11:20  11.07.17
    Да направиш акция звучи като да закараш 10 души и цял ден да работите и да проверявате всеки който мине от там. А да проверите 40 души звучи като - ей така между другото да пратим един човек, който между кафетата да прави проверки. Интересно дали тези 10 неплатени акта, ако изобщо бъдат платени ще изплатят цената на акцията?
    Кат са едно от най-некадърните звена в тази държава!
  • 1234 (гост)
    Отговор
    48 17:54  11.07.17
    към №8.Що бе да бягат.Значи може да .ерете по пътищата,а като стане ред да се плаща това дето сте го на.рали да бягате от България.Те в чужбина няма на ви потупват по рамото ако правите нарушения и там.Тогава ще видите кон боб яде ли.Че и за най малкото нарушение глобите са доста солени.После от там къде ще избягате.Още на границата ще ви хванат и отивате в затвора.Само у нас е така разгащено затова още си вирите носовете.
  • 49 14:02  12.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Бухалка (гост)
    Отговор
    50 17:25  12.07.17

    До коментар #45 от "Kojodera":

    Глобите носят повече пари от Бухалката.

Напиши коментар:


Публикувай