700 4

Цацаров: Адвокатът на Цветан Василев не е мерило за надеждността на обвинението за КТБ

Венцислав Михайлов

Адвокат Симеонов не ми е мерило за надеждността на обвинението за КТБ. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата във връзка с изявлението на един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов, че не очаква справедлив процес.

„Дайте да разсъждаваме логично, имаме обвинителна теза и считаме, че тя е надеждна. Моите уважения към правната експертиза на колегите, те ще премерят сили с прокурорите в съдебната зала. Не казвам, че са лоши юристи, напротив, но не ми е мерило адвокат Симеонов за надеждността на обвинението. Това е едно, а второ - естествено е, че те ще заемат тази позиция - нали за това им плащат“, каза още главният прокурор.

„Не съдя за надеждността на обвинение по изявленията на адвокат Х или Y. Освен това нека да бъдем пределно ясни - защитниците на Цветан Василев не са защитници на обществена кауза. Това са хора, които упражняват такава професия. На тях им се плаща, за да защитават обвиняем и в това няма нищо лошо. Аз не познавам адвокат, който да е излязъл и да е казал: Прокуратурата е права, моят клиент е виновен“, коментира Цацаров.

Във връзка с искането на лидера на БСП Корнелия Нинова да бъде огласен списъкът на политиците, финансирани от КТБ, главният прокурор заяви: "Да си прочете Наказателно-процесуалния кодекс."„Обвинителният акт е внесен в съда. Всички са призовани. Явяването и разглеждането на делото ще се осъществи при открити врати. Ще видите всичко. Всички процеси се развиват в съда, там не може да бъде скрито нищо“, каза Цацаров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г.З.
  Отговор
  1 23:07  21.07.17
  Цацаров не е мерило за това че някой от аферата КТБ ще влезне в затвора.Чисти и просто
 • Plovdiv
  Отговор
  2 22:23  23.07.17
  цацаров=пеевски=Мафия!!!
 • реалист
  Отговор
  3 21:47  26.07.17
  Верно Цацаров ,прав си ,ти си единственото мерило за ъбсурдно съшити обвинения с бели конци ... .смешник ,че и нагъл на всичко отгоре.
 • Борис
  Отговор
  4 08:13  27.07.17
  Цацаров ,мерило за работата на прокуратурата в БГ.

Напиши коментар:


Публикувай