818 1

Горанов: Изисках обяснение от Калин Митрев

Светослава Ингилизова

Министърът на финансите Владислав Горанов обяви в съобщение до медиите, че ведомството му провежда проверка във връзка с разкритията със заглавие "Азербайджанска перачница" на Проекта за разследване на корупция и организирана престъпност (OCCRP).

"С внимание следим темата и сме притеснени от информацията, разпространена в медиите. Разпоредих проверка по изнесените данни и изисках обяснение от Калин Митрев, представителя на България в Съвета на директорите на ЕБВР.

На база на събраната информация, правителството ще вземе отношение по казуса на редовното си заседание в четвъртък", се заявява в съобщението на МФ.

Митрев, който е съпруг на Ирина Бокова, се появи вчера в материал на в. "Гардиън". Британското издание разкри схема за пране на пари на президентската фимилия в Азербайджан. Митрев, който представлява България в Европейската банка за развитие, е бил част от нея и получил тлъст хонорар за лобистки услуги.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Българин
    Отговор
    1 23:36  06.09.17
    Проверка за това не е работа за министър. Определено. Това е все едно по време на война генерал да чисти столовата, за да предпази армията от лоша хигиена и евентуална опасност от външна инфекция !!! Колко геройско !!! Това е работа за експерт в някой офис на НАП по местоживеене и на ДАНС според статуса. Толкоз! Затова тея получават заплати. Министъра трябва да разработва единствено глобални стратегически модели за управление, контрол и развитие на българската икономика-микро и макро. Нищо по-малко- иначе за какво е на тази най-висша държавна длъжност??? А иначе се чудя, защо нямаше и други министерски "изискани обяснения" и "проверки" от 1989 г., до днес -покрай Приватизация, РМД-тизация, Обществени Поръчки, Избори -там всичко ли е чисто и ясно? И защо не са паралелни с прокуратурата и съда?! Какво пречи? Друго : Защо от така чаканите чуждестранни инвестиции-спасителна манна небесна, сега тези същите -чужди монополи и "подбрани" българи-вносители и "подбрани" българи няколко производителя- изтласкаха останалите / повечето / българските предприемачи като декапитализирани и неконкурентноспособни от пазара? А де? Да спрем ли до тук, или?

Напиши коментар:


Публикувай