289 1

Mигрантският натиск върху страната спада

От началото на годината само 5000 души са потърсили закрила у нас

Константин Карагьозов

Mигрантският натиск върху страната намалява, сочат данни на Държавната агенция за бежанците, споделени от БНР. От началото на годината само 5000 души са потърсили закрила у нас, сочат данните, потвърждаващи тенденцията за намаление на притока на бежанци.

Общо 450 души са пожелали доброволно да се завърнат в страните, от които са тръгнали. За сравнение в предишните години техният брой е бил между 30 и 100.

Статистиката, представена на форум за отчитане на резултатите от европейски проект за оказване на правна, медицинска, социална и психологическа помощ на мигранти у нас, показва още, че половината от тези чужденци, потърсили закрила у нас, са с нисък образователен ценз. 21% били без никакво образование, а 30% - с начално. Едва 5 на сто пък били висшисти.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • да се вземе предвид
    Отговор
    1 12:25  21.09.17
    Принципно ние не вярваме на официалната статистика.......но наистина е възможно да има намаляване на притока към БГ, в крайна сметка нещата в Сирия взеха да се успокояват, африканските мигранти не идват тука, а афганистанците гледат да ни заобикалят или минават транзит.

Напиши коментар:


Публикувай