774 1

Отложиха делото срещу Мейзер, остава зад решетките

Адвокатите ѝ поискаха промяна в мярката за неотклонение с оглед множеството ѝ заболявания

Константин Карагьозов

Апелативният съд във Варна отложи делото срещу Анита Мейзер, след като вещите лица, които изготвят новата съдебно-медицинска експертиза по делото заявиха, че не са готови с работата си и помолиха за насрочване на нова дата.

Експертизата трябваше да изясни дали установените травматични увреждания по тялото на починалия Николай Димов могат да се получат по начина, за който свидетелства в предходното съдебно заседание Мейзер.

Тя се отрече от показанията, дадени по време на досъдебното производство и пред първата съдебна инстанция и обжалва присъдата от 4 години и половина за предлагане на подкуп на полицай и за убийството на съпруга си Николай.

На последното заседание от 29 март, предвид влошеното ѝ здравословно състояние, защитата поиска и промяна в мярката за неотклонение, като близо 2-годишното „задържане под стража“ на Мейзер да продължи в „домашен арест“, припомня "Монитор".

Според представените медицински документи от адвокатите на Мейзер, тя има няколко заболявания - страда от шипове, миома, проблеми с крайниците и опорно-двигателния апарат. Лежала е 2 седмици в затворническата болница, заради стомашни проблеми и хеликобактер, след което отново е върната в затвора в Сливен.

Тогава съдът реши да се изготви и съдебно-медицинска експертиза, която да установи актуалното здравословно състояние на подсъдимата. Оказа се, че времето от 29 март до 28 май не е достигнало на вещите лица да се подготят.

Съдът насрочи новото заседание за 25 юни.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 10:30  29.05.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай