678 2

Под 6% са контрабандните цигари

5,8% е делът на контрабандните цигари на българския пазар за първото тримесечие на 2018 г. Това сочат данните от традиционното изследване на инициативата срещу нелегалната търговия. То бе представено в присъствието на премиера Бойко Борисов, който определи резултатите като много добри и предупреди, че следващият фокус на държавата ще бъде върху производителите на канабис.

Изследването за контрабандата на цигари се прави по метода: "Обръщат се кофи за боклук и се броят в нея кутиите от цигари с бандерол и кутиите без бандерол. Това са черните пари, които директно идват. Не от постъпления в бюджета, а директно отиват някъде", както обясни през месец април премиерът Бойко Борисов. Тогава той нареди да се следят специално определени региони в страната, защото има места, при които на всеки десет кутии три са контрабандни.

И както разясни главният прокурор Сотир Цацаров:

"Има места с много нисък процент, има места с много висок процент. Хайде, ако Хасково, като най-висок процент го обясняваме географски, възникват въпросите за Велико Търново и Пазарджик".

Премиерът изрази убеждението си, че борбата с контрабандата е успешна, а преди месец обеща:

"Под 6% ще падне контрабандата на цигари".

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 14:28  08.08.18
  Масово в селата пушат "Качак" цигари без бандерол ,което се продава в всички бакалии и кафенета.Аз не съм видял по селата да се дават касова бележка за покупка за нещо макар живея на село. Като идват на проверки магазинерите предварително научават от контролиращите органи.
 • Грую
  Отговор
  2 16:18  08.08.18
  6% са тези, които не преминават през протежирания канал, а в куфари и чанти. Иначе през канала вероятно 60.

Напиши коментар:


Публикувай