23 Януари, 2019 19:33 4 655 22

БНТ сваля от ефир "Открито" на Валя Ахчиева?

  • валя ахчиева-
  • бнт-
  • журналист-
  • разследваща журналистика-
  • открито

Телевизията обяви вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика

БНТ сваля от ефир "Открито" на Валя Ахчиева? - 1
Снимка: БНТ

Предаването на Валя Ахчиева "Открито" слиза от екрана на БНТ след близо 20 години в ефира на националната телевизия. Това стана ясно от прессъобщение на държавната телевизия. Оттам търсят заместник на Ахчиева с нов формат, като подчертават, че ще държат на независими журналисти.

"Българската национална телевизия обявява вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика. Решението е взето днес на Управителен съвет, след обсъждане с ръководството на Дирекция “Информация”. Предложения може да дава всеки един от журналистите, работещи в БНТ. Концепциите ще се приемат до 20 март 2019 г.", оповестиха от БНТ.

"Водена от обществената си мисия, БНТ постоянно работи по прилагането на високи професионални стандарти и стриктното спазване на законодателството, етичните норми и добрата журналистическа практика. Редакционната независимост продължава да бъде абсолютен приоритет на ръководството, а решението за вътрешния конкурс цели да надгради и осъвремени постиженията на най-добрия журналистически екип в България", категорични са от националната телевизия.

По време на конкурса, Българската национална телевизия ще организира и широка дискусия за разследващата журналистика с представители на Обществения съвет, СЕМ и съсловни организации. На нея ще се обсъдят новите тенденции, журналистическите предизвикателства, правната рамка и опита на европейските обществени телевизии в сферата на разследващата журналистика.

От БНТ пък заявиха пред OFFNews, че предаването на Валя Ахчиева не е било свалено, а само датата на излъчване е променена „заради силния обществен интерес и актуалността на темата за съдебната реформа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    38 2 Отговор
    Баце да вземат,ще разкарва приказки от 1001нощ
  • 2 Гост

    21 2 Отговор
    В крайна сметка, свалено ли е или не?!
  • 3 хахаха

    60 2 Отговор
    хаха-харакири за БНТ. Поредното облизване на олигархията от високопрофесионалния програмен директор - сътрудника на ДС др.Кошлуков. Наздраве!
  • 4 Порно

    22 21 Отговор
    Я , то имало и такова предаване. То цялата БНТ е закриване , харчат десетки милиони всяка година, а какво се гледа е неизвестно.

    Коментиран от #9

  • 5 Alpha_Lone_Wolf

    26 4 Отговор
    Да се обзаложим, че ще се появи едно арменче и едни палячовци в БНТ. Не им трябват предавания които се дублират и изхвърлят жената, която лично аз не гледам от години.
  • 6 гост 3

    34 5 Отговор
    Кошлуков трябва да ликвидира БНТ и тогава войната е спечелена от ДС-герберисти-социалисти и др.олигарси.
  • 7 Дано

    9 22 Отговор
    това да е краят на поръчковата журналистика, ама...
  • 8 Киро

    50 5 Отговор
    И тя каза и показа някой истини и веднага я свалят от ефир.БНТ също е под шапката на герберската диктатура.Всеки ден все по-страшно става.
  • 9 Канал1

    28 8 Отговор

    До коментар #4 от "Порно":

    Имат добри предавания, малко реклами по смислени филми.Водещите не са толкова нахални и задават точните въпроси
  • 10 Инкогнито

    54 5 Отговор
    Защото Валя ви разкриваше далаверите затова я свалята и я бяхте забили в час 5 глуха! Всички знаем седесарчето Кошлуков кой му плати образованието в САЩ!!!
  • 11 Крокодила Гена

    3 31 Отговор
    Най после да разкарат тая яхния. На всички е известно какъв продажен журналист е . Как толкова години една институция не се заинтересува как е наричат колегите и. За тези които е мислят за много обективна ще кажа, всички в БНТ е наричат -взятъчник, тоест всяко нейно предаване е поръчково или с други думи някой и плаща да представя нещата в полза на този който поръчва музиката Макар че името ми е анимационен герой (крокодила Гена) аз не съм платен трол! Нямам нищо общо с журналистиката и с която и да е телевизия. Никога не съм бил обект на нейни предавания,но като зрител съм погнусен от нечистоплътни те и репортажи. И за да не изглеждам като някакъв страхливец който се крие зад клавиатурата и плюе ще кажа само; Ако въпросната "журналистка" застане пред цяла България и се закълне в Библията, че не е взимала подкупи за да направи някой репортаж съм готов да излежа ефективно това което заслужавам за клевета.

    P.S. И на йота няма да се отметна. Крокодила Гена!!!

    Коментиран от #18

  • 12 666

    3 31 Отговор
    Най - накрая да я махнат тази бездарница !
  • 13 Съдия Дрет

    23 4 Отговор
    ГЕРБ и Бойко Борисов са доволни от това.
  • 14 сребролюбец

    1 18 Отговор
    Свалена за да я вкарат в червената тв, но едва ли ще ги огрее, щото там вече няма да е разследваща, замазваща журналистка.
  • 15 С.В.

    26 2 Отговор
    Хора,вие наистина сте много прости. Няма по критично предаване от това. Изкарва кирливите ризи и безобразия на самозабравили се мошеници и вече е заплаха за далаверите им. Също като господарите. Нашите ТВ, независимо дали са държавни или частни, всички са подлоги на партиите. Затова започнаха да махат журналусти които им пречат. Това не е първият случай. Колко предавания свалиха за да си вършат далаверите. Всички ТВ трябва тотално да бъдат подменени.
  • 16 Краен

    12 3 Отговор
    Крайно време е да се свалят от ефир БНТ ,БТВ и НОВА , проамерикански , антибългарски телевизии !
  • 17 Славчо

    6 4 Отговор
    Ама има ли още Бнт
  • 18 Хрис

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Крокодила Гена":

    Гена, от къде знаеш, че всички в БНТ наричат Ахчиева взятъчник, след кто твърдиш, че нямаш нищо общо с журналистиката и с телевизиите? Ти се вземаш за голяма работа бе Генчо. Призоваваш Ахчиева да се закълне в Библията пред цяла България, но не си създал организация за такова мероприятие, за което трябват много кинти. Ами ако Валя е атеистка и не признава библията, тогава ко. И не си мисли, че тя ще те съди за клевета, незабележим си. И накрая - приличаш ми на една гъба, която гърците наричат лаго пордо, а в България -пърхутка. Та тази гъба, в началото е пухкава и става за ядене, в последстви запазвайки обвивката си, се превръща в жълто-зелена пихтиеста маса, накрая исъхва и като я настъпиш се чува едно едва дловимо пуффф и илиза облаче жълто-черн смръдлив прах. П.С. лаго пордо на български се превежда - заешка пръдня.

    Коментиран от #20

  • 19 ШАЙКАТА Е ВЪВ ВИХЪРА СИ

    7 1 Отговор
    .......
  • 20 Крокодила Гена

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хрис":

    Първо не се правя на голяма работа.Второ- не съм гъба. И трето- кому беше нужно да демонстрираш познания на гръцкия език.Сега се сещам че г-н Гарелов (агент Гарелов) също не пропускаше да демонстрира елиники гльоса.А до колкото си спомням Яхниева е негов кадър Хрис! Другото което ми прави впечатление е че много разбираш от гъби и мухъл. Явно това е средата където най добре вирееш. А това че знам прякора на Яхниева не ме прави ТВ работник.Знам също прякорите на много футболисти, това значи ли че съм футболист. Така че гъбарю Хрис кисни си в собствения си сос от пърхутка мухъл и ската.
  • 21 брег

    3 1 Отговор
    нова простотия на каменаров като детските филмчета които пускат по време когато децата спят сутрин в 6часа и след обят от 14часа
  • 22 възмутен

    4 1 Отговор
    Какняма да я свалят? Много настъпи крадливите гробари, Московчето, което разказваше хубави вицове на Тиквуна, Тенев баир в Банкя, е на кой му трябва такъв журналист, не и на собственичката на БНТ и нашата журналистика била свободна, е това е според Тиквуна.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове