Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 08:12 2 973 20

Иво Христов: Ако някой у нас каже, че НАТО е в кома...

  • макрон-
  • нато-
  • иво христов

Според евродепутата имаме всички основания да реагираме остро на думите на Макрон пред френското списание

Иво Христов: Ако някой у нас каже, че НАТО  е в кома... - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако някой в България изрече, че НАТО е в кома, както направи френският президент Макрон, веднага ще бъде нарочен от церберите на евроатлантизма за путинист, руски агент и не знам още какво... ", заяви евродепутатът Иво Христов пред bTV.

"Както виждате, френският президент не се колебае да го констатира. Очевиден е американският стремеж да се оттеглят от ролята на глобален жандарм - не само в Близкия изток, но и постепенно от Европа. В същото време Европа не е готова да поеме сама своята отбрана и Макрон носи съществена отговорност за това", каза Христов.

По отношение на скандала с думите на Макрон пред френското списание евродепутатът заяви:

"Не сме се загубили в превода, а доколкото има детайл в превода, той не променя общата картина. Ако той искаше да каже, че предпочита легалните пред нелегалните имигранти, щеше да се ограничи с това просто твърдение и нямаше да има скандал. Но той ги обагри в национални определения - "предпочитам легалните от Гвинея и Кот д'Ивоар пред българските и украинските канали".

Христов смята, че имаме всички основания да реагираме остро, защото на третата година от своето президентстване Макрон продължавал да говори така, както говорят президентски съветници при брейнсторминг, а не като държавник, който никога не би си позволил конкретизация, а още по-малко - някакви внушения, които могат да бъдат интерпретирани като обидни и то с право.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И.Христов

    36 17 Отговор
    Не ме слушайте какво говоря,гледайте какво правя.
    Добре съм си с НАТО и с ЕС.
    Тук във Брюксел съм с 15000 еврака плюс яки добавки месечно.
    Уредих децата,всичко ми е топ.
  • 2 Олимпийска надежда

    17 35 Отговор
    Макрон беше бесен на Тръмп, че изостави френските командоси в Сирия!Иво христов е бесен от падащия курс на рублата.
  • 3 Рубладжийче

    18 28 Отговор
    Тоя е по-голям боклук и от Костя Копейкин и бялата Златка взети заедно.
  • 4 Жоро

    17 20 Отговор
    Тоя палячу не му дреме за българете защо тогава не си остана тука да ограмотява студентите ами отиде за повече пари в европата
  • 5 Ю Кортес

    18 17 Отговор
    Излъга Радев че ще му помага в президентството,после бега в Брюксел за тлъстата заплата.пълен боклук
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГосТ

    5 10 Отговор
    Аха значи Макрон е виновен за ситуацията на европейската армия....този го мислех за малко по различен от средната политическа класа (при нея средно има, и то почти без отклонение,за разлика от т.нар. средна заплата ) Що не вземе да погледне тоя хубостник и гений колко отделя Франция за отбрана, с какво разполага и колко американски бази има на своята територия ? От това му изказване излиза че освен за бандитските канали за трафик на хора, лобира и за американските бази в Европа.

    Коментиран от #9

  • 9 п.п

    5 8 Отговор

    До коментар #8 от "ГосТ":

    предполагам че като "истински" български социалист също така лобира и за предприемачите в транспортния бизнес,които експлоатират работниците, подобно на съмишлениците си български "социалисти" ,които въведоха полския данък
  • 10 Ели

    12 7 Отговор
    Г-н Макрон си позволява подобен речник, защото е истината г-н Христов, вместо като щраусите да си зариваме главите в пясъка, и жаловито да отричаме крещящи истини, не е ли по-добре да търсим решение на проблемите?

    Да, Франция блокира БГ по отношение на ЕС, защото не закупихме тяхна техника, но по-важният въпрос е: какво е бъдещето на БГ предвид новите тектонични промени в Б.И., Л.А., Русия, Китай - имигранти - Турция и доколко надежден "съюзник" е Ердоган предвид "предателството" му към Асад,Кадафи - нищо, че го защитаваше до последно, Израел, Русия, т.е., неоосманизмът на Партията му, и газовият хъб от Турция.

    А американският от Гърция, също е под въпрос, визирайки обтегнати отношения Гърция - Турция, Кипър, и САЩ коя страна ще заеме.

    Прекалено регионално гледаме на "световната динамика", и разчитаме на външни непостоянни субекти ЕС и НАТО.
  • 11 Браво

    10 2 Отговор
    Е как така ? Макрон не познава ШПИЦ остриетата на НАТО - Borkata , НаСсРАаНияя, “Истината “ , Гости разни ,Тръмп, и подобни “срашилища” хамерски с гръмки , сложни Никове и завързани стихотворения ! За минути ще разбият всеки враг , ама ако може да “изчака “ 10/15 години да получим страховитите Фки и тогава да напада ( нищо , че дотогава ще има такива самолети само по детските въртележки).Ей сега ще ни обяснят за “джуджето “ Росия, а Аз ще пиша на Макрон да го успокоя че Лакеите “бдят” - да спи спокойно !
  • 12 Бачо Киро

    13 7 Отговор
    А бе, Христов, бастуняк, какво ще отговаряме ние на Макрон за НАТО? Ние носим кафето в НАТО.... На теб чистачките във фирмата дават ли ти акъл, когато се караш на останалите от борда на директорите? Тиквата като ни обиди Макрон дори не си показа носа, тих като мишка, после уж му се бил обадил и рекъл, че няма такава работа, ти ще отговаряш за мнението му за НАТО, където сме последната дупка на кавала и просто територия, в която да си сложат базите...
  • 13 !!!

    6 6 Отговор
    Откога и от кой този Христов е евродепутат?
  • 14 Borislav Popov

    6 7 Отговор
    Тоя смешник що не се възмути от думите на Педя човек лакът ботокс, че за България ще има тежки последици ако осъдим Малинката??? Само знае да лае против гнилия капитализъм, ама си живурка добре в столицата на гнилия капитализъм с 15-18000 еврА заплатка.
  • 15 кратко и ясно

    9 1 Отговор
    Баболюбецът Макарон е прав за НАТО-то. Ако членка на съюза бъде нападната,другите участнички в него няма да се трогнат. И да й помогнат. Време е да бъде създадена черна армия-от емигрантите от Африка,дублираща Нато-то. Натото е все по-скъпо и доближава цената на златото.
  • 16 Един българин

    6 7 Отговор
    Другарю Христов,истината е че вашата предателска партия с помощта на другарите ви от Кремъл още след вземането на властта през 1944 г. и избиването на интелигенцията на България сте определили този мизерен път за страната от който още не можем да излезем.Сега България можеше да е със стандарта на западните страни където избягаха два милиона българи за да търсят по добър начин на живот вместо да работят тук и да стоят при семействата си и вашата доказала се некадърна и крадлива партия БСП иска пак да управлява или по точно казано да до съсипе България с помощта на техните господари от Кремъл,вие не само че не трябва никога да управлявате държавата но дори трябва да изчезнете от политическата карта на страната.

    Коментиран от #19

  • 17 незнайко

    5 3 Отговор
    Защо и срещу кого трябва да се бие или пази Европа ? Може би от самата себеси с това което прави ЕС !!! Кой напада и развали Югославия - САЩ !!! Кой подклажда огъня в Украйна - САЩ !!! Всичко което има Украйна е построено от СССР. СЕГА НА БЯЛ СВЯТ ИЗЛИЗАТ ПЛАНОВЕТЕ НА БИВШИТЕ КОЛОНИАЛНИ ДЪРЖАВИ КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ТАКИВА !!! Бежанската инвазия в Европа на кого е дело и кого ПИТАХА ??? 4 държави въртят а малкия си пръс останалите 24- примерно .
  • 18 онзи

    4 2 Отговор
    Такъв си е Българина по-вярващ от папата и по-голям комунист от Руснака...От целия източен блок най-се кланяше на Москва и най-страстно се целуваше с червените вождове...Сега картинката е същата само лека конкуренция ни правят пияниците от Полша и Литва...но с такива вещи лица бързо ще отсеем конкуренцията...и пак ще бъдат номер едно в поклоните и целувките и в партерите...Дано са им дълбоки гърлата на нашите експерти и да носят на гъдел от евроатлантическа вълна,че да не стават за резил по света.Ако са добри в любовната игра като поляците може и българското племе да почне да пътува без визи при господарят им.
  • 19 Бачо Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Един българин":

    Няколко поправки - твоята "интелигенция" от 1944 са били същите боклуци яхнали властта след Освобождението, съпоставими с днешните "интелигенти", "звезди" и "випове". Отделно България през 45 години на "лошия комунизъм" изгради неща, които вече 30 години "демокрация" не може да види през крив макарон. Да считаш БСП за наследник на БКП и ДС е очеваден признак на малоумщина - всички днешни бастуни са от там, че и повечето са наследници на боклуците от там - шофьорчета, охрани и прочие тикви. Тоя, дето не се отказа от червената ти книжка ти е премиер, ако си забравил. ГЕРБ, БСП, ДПС и тн са просто отделни групички от същия театър. Нали не си мислиш, че ако реално бяха противници 30 години няма да има ни един осъден за каквото и да било, а гафове не липсват....

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове