Last news in Fakti

12 Март, 2021 11:00 8 012 23

Валери Симеонов и Кузман Илиев в сблъсък по Нова

  • валери симеонов-
  • кузман илиев

Представителите на листи от „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” и от ВМРО коментираха актуални теми и посочиха предизборните си обещания

Валери Симеонов и Кузман Илиев в сблъсък по Нова - 1

Пореден предизборен дебат в ефира на NOVA. В студиото на „Здравей, България” представителите на листи Валери Симеонов от „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” и Кузман Илиев от ВМРО коментираха актуални теми и посочиха предизборните си обещания.

От БСП отказаха участие в днешния дебат.

Кой трябва да управлява през следващия мандат?

„Управлението трябва да се раздели на две части - това е законодателна и изпълнителна власт. В момента ние се борим за присъствие в законодателната и в зависимост от конфигурацията ще се формира изпълнителната власт на България. Присъствието в законодателната власт е изключително важно, защото там се определя стратегията за развитие на нашата държава - през законите. А изпълнителната власт е тази, която дава механизмите и инструментите за решаване на тежките проблеми. В заключение - искаме да присъстваме в управлението, защото не сме доволни от положението, в което се намира България в момента”, обясни Валери Симеонов.

„Имаше неща, които са постижения. Постижение е това, което беше като отговор на изключително агресивния антибългаризъм, който видяхме в Северна Македония - това беше отговорна национална позиция. Постижение е до голяма степен и парирането на Истанбулската конвенция, която агресивно атакува традициите и устоите на българщината, в някакъв смисъл дори българското семейство и подлага дори науката - биология, под съмнение. Нещо, срещу което трябва да се борим. Постижение е и битката с демографията - въвеждането на семейното подоходно облагане от ВМРО намалява данъчната тежест върху семействата и дава някаква глътка въздух на хората, които създават и опитват да създадат семейства в България. Има много неща, които могат да се направят. Считам, че голямата битка ще е с левия популизъм, който ще покачва данъци, ще задлъжняваме, ще прави неща, които са вредни икономически. Тук бих бил полезен като гражданин и експерт”, коментира Кузман Илиев.

Предложения за справяне с пандемията

„Определено в управлението се търси балансът. Това, което ние трябва да кажем, при всяко положение, е че бизнесът трябва да разбере, че повече локдауни - механични затваряния, няма да има. Трябва мерките и усилията да са целенасочени - към най-рисковите групи. Това са българските пенсионери, лекарите, които са на първа линия, хората, които имат трайни заболявания, дори по-опасни от COVID-19. Затварянето и медицината го е казала - трябва да е само за онези, които са заразени. Всички останали трябва да спазват мерките. Таргетирано да се ваксинират онези, които са рискови като група. Това ще намали и напрежението върху системата”, посочи кандидатът от ВМРО.

„Имали сме редица забележки във времето, като се започне от първото ни искане през февруари за затваряне на границите, за термокамери на КПП-тата. През април нашият комплект от икономически мерки за справяне с коронавируса, ноември - когато поискахме затваряне на училищата и към настоящия момент имаме претенции. На първо място и най-важното е, че трябва да се затворят училищата, защото децата разнасят в най-голяма степен коронавируса, а и самите те боледуват от новия щам”, каза водачът на листата на „Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ” в Бургас.

Предложения в сферата на икономиката

„Вариантите са два - или ще тръгнем по лесния ляв път на задлъжняване и големи харчове от страна на държавата, която задуши бизнеса, или обратното - ще намалим пречките пред бизнеса и пред предприемачите да създават стойност - да наемат хора. Мерки в тази посока са описани в антикризисната програма. Аз се радвам, като гражданин, че те бяха взети предвид. При всяко положение в момента тези, които ще ни изкарат от кризата са предприемачите и свободната икономика. Не дълг, не държавата да харчи. Минималната работна заплата трябва да е обвързана секторно, за да не тежи на пазара на труда. Средната работна заплата е функцията на производителността на икономиката, тя ще е по-висока, защото ние няма да пречим на бизнеса да генерира стойност”, коментира Илиев.

„Като представител на бизнеса застъпвам тезата, че трябва да се насърчава производството и особено дребния и средния бизнес, които, за съжаление, са подложени на много сериозен натиск, особено през последните години, десетилетия, може би. Както във всички развити държави, се забелязват тенденции към монопол. Налагане на монополни и картелни структури в икономиката. Те задушават малките предприемчиви предприятия, българи и малки фирми. На тях трябва да се осигури възможност за глътка въздух, намаляване на административната тежест, електронно правителство, но не на последно място и пенсиите. Ние сме длъжници към нашите родители”, беше позицията по темата на Симеонов.

Кузман Илиев - прилики и разлики с Красимир Каракачанов

„Споделяме идеите за българщината, затова, че националният идеал и националният интерес трябва да бъдат преди всичко. Затова, че трябва да помним историята и традициите си. Аз имам малко по-различни възгледи в сферата на икономиката и съм доволен, че имам диалог с него и мога да провеждам беседи”, описа Илиев.

Валери Симеонов - прилики и разлики с Веселин Марешки

„Разликата се оказа, че не е голяма, тъй като ние сме представители на бизнеса, Дай Боже, да има присъствие на бизнеса в следващото Народно събрание, по-мащабно. Не виждам някакви сериозни разлики, те, може би, са в подхода, но принципни разлики не виждам”, призна Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Султан

    6 68 Отговор
    Ще гласувам с две ръце за Валерката! Много го харесвам като мъж!

    Коментиран от #5, #12, #21

  • 2 КОТарАК

    58 4 Отговор
    за един сблъсък в пандиз палас се надявам / как трябва да ни ограбят че да поумнеем. чекмеджета ли , огради и хотели ли не бяха...смеят ни се в лицето барабар с продажните журналя и ги търпим
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИСТИНАТА

    44 6 Отговор
    Снощи по телевизия АЛФА Волен Николов Сидеров разкри на зрителите че бившия му кум Валери Симеонов Балевски (Винкела) фактически е закрил партията си НФСБ. В листите на коалицията ВОЛЯ- НФСБ са само протежета на Марешки а единствения представител на НФСБ е самия Балевски -Симеонов. Целта му е да няма вече партия но да влезе в парламента и да се сдобие с депутатски имунитет и държавна охрана от НСО в следващите 4 години. Защото вече не искал власт и пари защото достатъчно милиони е откраднал за изминалите 4 години във властта от оградите на границата ни хотелите там в които се настаняваха военнослужещи по държавна заповед. А единствената му цел е физическото му оцеляване защото според Сидеров десетки собственици по черноморието чийто бизнеси е фалирал му се заканват жестоко и най много опитва да се скрие от отмъщението на Божков за когото се заканваше преди месеци че ще го върне с белезници и в чувал. Не влезе ли в парламента и не има ли имунитет и охрана занапред за него вече просто няма живот в обществото на страната!

    Коментиран от #20

  • 5 Чоле

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Султан":

    Чаламбаааааа

    Коментиран от #7

  • 6 Българка

    55 2 Отговор
    Защо диспутите по Нова се превръщат в селски вечеринки? Изправят едни до други съмишленици, партньори. Липсва сблъсък на идеи. Днес една подлога срещу друга подлога с поредна порция лъжи, хвалби и популистки обещания. И двамата по-скоро за разследване и кандидат-затворници, отколкото кандидат-депутати
    На 04.04. да почистим държавата си от боклуците!
  • 7 Султан

    0 9 Отговор

    До коментар #5 от "Чоле":

    Ох, ох... охааааа...
  • 8 нннн

    55 3 Отговор
    Веднъж измамиха избирателите си и станаха патерици на Шайката. Вече - счупени патерици... Мутри, вън !

    Коментиран от #13

  • 9 Дани

    18 1 Отговор
    САМОЗАДОВОЛЕН ЗАСЕГА...,А ДО КОГА?
  • 10 Перо

    34 3 Отговор
    Целият талаш ще остане под бариерата.Едно зло по-малко! Лошото е,че по мутренското законодателство,данъкоплатеца пак ще изплаща субсидии на престъпници!
  • 11 Някой

    35 2 Отговор
    гледа ли тази долнопробна Нова Тв?????
  • 12 Назърбаев

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Султан":

    Ами гласувай за него с двете си леви ръце...😂😂😂!

    Коментиран от #16

  • 13 Що се хабят...?!

    33 2 Отговор

    До коментар #8 от "нннн":

    Ясно е,че втори път няма да се излъже някой да гласува за тях и е сигурно,че ще гледат парламента само по ТВ...!
  • 14 Doko

    39 4 Отговор
    Вече на никой не му пука за воля, нсфб или пък още повече за вмро. Бити карти завинаги...
  • 15 българка

    30 3 Отговор
    "Патриот е душа дава ..." - знаете как е по Ботев! МИЗЕРНИЦИ! БОГАТИ С ПАРИ, БЕДНИ ДУХОМ!
  • 16 Я пак ПЕНДО

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Назърбаев":

    Искаш ли да хапнеш уйчорба?
  • 17 Ха ха ха

    23 3 Отговор
    Какъв сблъсък между ортаци, обединени мафиоти. Пълен цирк за наивници! Само гдето не се прегърнаха и целунаха. Да бяха поканили Жени Калканджиева за цвят.
  • 18 Павел Пенев

    15 1 Отговор
    Ако Илиев се обръсне ще разберем че нищо не е останало от него.
  • 19 Никога по-вече СДС и подобните им!

    13 6 Отговор
    Всяко Ново СДС е по-лошо от предходното Ново. 32г. СДС и САЩ изкореняват ценностите на Православната църква и вече България е Циганизирана и Тюркезирана. Вече е видимо и за слепите. Само влиянието на Русия все още поддържа България Християнска, БГ самостоятелно Не може да поддържа Христианска Идентичност. Не искам Нови неща. Новите ПроАмерикански Десни СМЕШНИЦИ на Сорос СДС 2 - (Трио & Мая, Слави, ДБ & Да България, Боец, Цветанов), Деца на старите ПроАмерикански КОМУНИСТИ-ДЕМОКРАТИ на Сорос от БКП - (Сдс, Бзнс, БББ, НДСВ, ГЕРБ, Вмро, Нфсд, Воля, Атака) са много Опасни и Застрашават Съществуването на България по-вече от ГЕРБ. Важното е всички НОВИ ДЕСНИ да не влязат и ВСИЧКИ КРАЙНО ДЕСНИ ПАТРИОТИЧНИ да излязат от ПАРЛАМЕНТА. Гласувам ТВЪРДО за БСП да Управлява България! За България!
  • 20 Димитър

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНАТА":

    Щом си стигнал до положението да цитираш и коментираш един изключително вреден за европейска България политик като Волен Сидеров ,които имаше няколко дела за най различни криминални деяния, плюс руските му обвързаности си много зле. Време е такива менте патриоти като Сидеров и Каракачанов агент Иван от ДС да отидат заедно с руските кагабейски близнаци БСП, ДС и ДПС на бунището, но за винаги.
  • 21 ЦСЗ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Султан":

    На лъжци и крадци никой вече не вярва. Стягайте мешките и чакайте повиквателната от бай Ставри

    Коментиран от #22

  • 22 Сюргюн

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЦСЗ":

    Оха оха кеф голям
  • 23 ехо

    1 0 Отговор
    Ами всички депутати са отишли в Парламента заради имунитета и интересите.Това трябва да стане ясно на българския народ.Доказателство за това са предстоящите избори-старите мутри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове