Last news in Fakti

14 Март, 2021 18:11 3 127 23

НСО отдаде почит на загинал лейтенант

  • нсо-
  • стефан янчулев

Със заповед на началника на НСО от 16 март 2001 г. старши сержант Стефан Янчулев е повишен посмъртно в звание „младши лейтенант“

НСО отдаде почит на загинал лейтенант - 1
Снимка: НСО

Националната служба за охрана (НСО) отдаде почит пред паметта на младши лейтенант Стефан Янчулев. На този ден преди 20 години Янчулев губи живота си при изпълнение на служебния си дълг по време на официално посещение на президента на Република Малта (1999-2004 г.) Гуидо Де Марко в Република България.

На 14 март 2001 г. при придвижване на официалната делегация от Рилския манастир към София, в района на дупнишкото село Мурсалево, насрещно движещ се тежкотоварен влекач се врязва в колоната от автомобили на НСО, които осигуряват официалната делегация на президента Де Марко. Стефан Янчулев е водач на оперативния автомобил, който поема основния удар и спасява живота на охраняемото лице. При удара Янчулев губи живота си, а друг офицер на охранителната служба е тежко ранен. Други петима души получават наранявания с различна степен.

Със заповед на началника на НСО от 16 март 2001 г. старши сержант Стефан Янчулев е повишен посмъртно в звание „младши лейтенант“. Със заповед от 10 април с.г. за достойна и вярна служба в Националната служба за охрана и за проявен висок професионализъм е награден посмъртно с „Почетен знак на Националната служба за охрана“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ

    11 25 Отговор
    Поклон!
  • 2 Румен

    19 10 Отговор
    И почетна грамота. А семейството му ще тъне в мизерия. .Тоя тулуп от Малта да преведе долари на семейството му, щото ма наще са в чекмеджетата

    Коментиран от #6

  • 3 !!!?

    34 9 Отговор
    Загинал при катастрофа - герой !!!?
  • 4 Behemoth

    38 13 Отговор
    Боклуците са карали по осевата линия обаче вместо опелче избутано в дерето са срещнали нещо по голямо ХАХАХА..

    Коментиран от #8

  • 5 сори ама

    41 4 Отговор
    Престъпници с пагони, охраняващи най - големите прстъпници. Сещам се за едно клипче, как в Япония показали се през прозорците и се изиняват на другите участници в движението. Пък тея мутри те гледат лошо, показват си оръжията, ще те изблъскат от пътя даже. Как да ги жалиш и уважаваш тея?
  • 6 Гумене не

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "Румен":

    се притеснявай,за семейството му! За комунягите, комунягите се грижат,и жена му,и децата ще взимат пенсии доживотно!! Хората,да му мислим!
  • 7 Шофер

    11 11 Отговор
    Виждал съм колата след удара! Поклон пред момчето!
  • 8 Случай

    25 2 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Преди 4 години преди Търговище на завоите ме изпреварваше с много висока скорост лимузина на НСО.там завоите са лоши.от срещния завой излезе кола и НСО-то щеше да се забие в нея.там изпреварването е забранено.в огледалото видях как се промени в голям уплах в лицето на НСО служителя но въпреки това продължи.разминаха се на сантиметри.те са иддиоти
  • 9 Стига с тези Боклуци

    18 2 Отговор
    Боклуци = Полицай = Барети.!!!! Стига с тези Боклуци.!!!!!!
  • 10 Професионализъм ???????

    17 3 Отговор
    Какъв Професионализъм - Леке на Млади години - Боклук за пари.
  • 11 Кой68

    1 3 Отговор
    Пълно със то_лу...поп-итеци ...
    Не народ,а мърша ...
  • 12 Диверсант

    15 0 Отговор
    Какъв идиот трябва да си за да управляваш тия мощни автомобили с такива скорости по такива пътища.. И сега бил герой.. Ако имат среща по често с такива влекачи може и да влезете нещо в празните им кратуни
  • 13 Киро Питоня

    13 0 Отговор
    Боже..с каква скорост трябва да са карали тия идиоти по второстепенен път, че да се размажат като гербови марки във влекача? И за къде са бързали? Всъщност, тези не ги ли разформироваха вече, че и чеп за зеле не става от тях. Почти няма ден някой от тях да не е участник в ПТП. И още нещо- как ги раздават тия офицерски звания някакви началничета. Редно е министъра на МВР или МО да издава заповедите за повишение в по-горен чин.Абе тая държава ептен се заби в калта...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 командо:ром0:1

    12 1 Отговор
    Смятай какъв отпадък трябва да си за да те назначат да пазиш и возиш най- големите отрепки. От кого ги пазите бе отрепки?
  • 16 9*19мм

    3 17 Отговор
    Прочитайки коментарите,разбирам за пореден път,че сме болно и недъгаво общество. Човека е бил офицер,загинал при изпълнение на служебния си дълг,това е патриотизъм. Чудя се колко от вас са готови да рискуват живота си и да служат подобна мъжка професия?!!
    Лека му пръст!

    Коментиран от #18, #19, #20, #23

  • 17 НСО

    15 1 Отговор
    НСО ЩО ХОРА ИЗТРЕПА КАТО НАВЛИЗАШЕ В НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА И ТРЕПЕШЕ БЕДНИ ХОРА ЗА ДА СЕ КЕЛЕШЕЯТ СЪС СИНИ БУРКАНИ.НО ЯНЧУЛЧУ СА НАФИТИРЕЛ В КАМИОНА И ПОСЛЕ УЖ ЧЕ КАМИОНА БИЛ В НАСРЕЩНАТА ЛЕНТА МАФИОТСКА ИЗЛИНА СТРУКТОРА НСО.ТЕРОРИСТИ ТРБВА ДА БЪДАТ РАЗФОРМИРОВАНИ И НАТИКАНИ В ЗАТВОРА.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 командо:ром0:1

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "9*19мм":

    Какво патриотично има в това да защитаваш престъпници? Патриот щеще да е ако беше взел и тея дето се возят с него и то без да му е заплатено за това!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 командо:ром0:1

    0 0 Отговор
    Абе защо бе премахнат коментар номер 20? Не беше мой, но успях да го прочета и не смятам, че съдържаше нещо нецензурно. Човека просто му обясни как стоят нещата с чиновете при шапкарите, и мен като човек не ходил в казарма ми беше интересно да го видя.

    Коментиран от #22

  • 22 Киро Питоня

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "командо:ром0:1":

    В тоя смешен сайт е така....не се кОси. А че са ми изтрили поста....дреме ми на пуловера. Заради такива неуки журналистчета/ доколкото едни преписвачи могат да се нарекат журналисти/затъваме все повече. Искат се топки за да можеш да напишеш истината . И още по-големи- да я осъзнаеш и да си вземемш поука. Нейсе...не е за пръв път, нито ще е за последен. Хахахаха...демокрация..дъвка за народа.
  • 23 Киро Питоня

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "9*19мм":

    Ами не е бил офицер, бил е старши сержант, което е старшинско звание във военнизираните структури навсякъде по света. Това първо. И да те отстрелят като последния глупак, по подобен начин
    това не е патриотизъм, а идиотизъм. И говори за въпиюща некомпетентност и непрофесионализъм. Можало е с две гранати със сълзотворен газ да го изкарат от помещението или апартамента, в който е живял бай Петко. А за царящия непрофесионализъм в МВР има толкова много доказателства че е въпрос на време до другия сакатлък. Случаите в ''Белите брези'' , кв'' Дружба'' , миналата година в кв''Левски'' са достатъчни доказателства за това. А имаше и случаи на загинали невинни граждани. Спомням си навремето когато от случаен изстрел при проверка убиха едно момиче на ''Петолъчката'' край Сливен . Спокойно минаващ гражданин бе убит на Петте кьошета при хаотична полицейска акция срещу наркоразпространители преди двайсетина години.. Има и още издънки на ''професионалистите'' но за тези се сещам на първо време. Разпасана команда са МВР и това си е.Да не се заблуждаваме.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове