Last news in Fakti

29 Март, 2024 14:36 1 716 3

Контрера: Не говорим за сглобка в общината, а за истинска политическа оргия, която се вихри между уж големи опоненти

  • карлос контрера-
  • глобка-
  • общината-
  • политическа оргия-
  • опоненти

На каква цена Борис Бонев се съгласи бюджетът му да мине при условията на ГЕРБ? Същият този се кълнеше като Харвардския Кирил, че „никога с ГЕРБ“. Само че явно на същия принцип - не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя!, коментира общинският съветник от ВМРО

Контрера: Не говорим за сглобка в общината, а за истинска политическа оргия, която се вихри между уж големи опоненти - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия! Големите партии бързо последваха примера от национално ниво и „Промяната“ (ПП-ДБ-СС) се събра охотно и с ГЕРБ, и с БСП. Не става дума за сватба, а за истинска римска оргия. Така бюджетът на София мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, а финансовата рамка на транспорта мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и БСП. Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия. Например въпреки огромните критики от ГЕРБ за бюджета на София, ПП-ДБ и „Спаси София“ охотно клекнаха и се подложиха на партията на Борисов, за да мине един не особено амбициозен, да не кажа разфокусиран бюджет.

Това заяви общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет и заместник-председател на партията Карлос Контрера в своя позиция ден, след като бе гласуван бюджетът на София, съобщават от пресцентъра на формацията.

Общинският съветник изразява учудването си за поведението на съветниците от БСП, които за пръв път са гласували против повече пари за градския транспорт.

Eто и пълния текст на Контрера, публикуван на страницата му във Фейсбук:

В Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа оргия! Големите партии бързо последваха примера от национално ниво и „Промяната“ (ПП-ДБ-СС) се събра охотно и с ГЕРБ, и с БСП. Не става дума за сватба, а за истинска римска оргия.

Така бюджетът на София мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, а финансовата рамка на транспорта мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и БСП. Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия. Например въпреки огромните критики от ГЕРБ за бюджета на София, ПП-ДБ и „Спаси София“ охотно клекнаха и се подложиха на партията на Борисов, за да мине един не особено амбициозен, да не кажа разфокусиран бюджет. ПП-ДБ-„Спаси София“ пристанаха на ГЕРБ в СОС и то беше очевидно. По време на дебатите иначе големите устатковци и всезнайковци, дето са на всяка манджа мерудия - от ДБ и „Спаси София“ - мълчаха, не взеха изказвания да си представят и защитят бюджета, а се задоволиха само да репликират. Явно задкулисието им е избило точно тогава зъбките и си траеха гузно, за да не разсърдят ГЕРБ в последния момент. На каква цена Борис Бонев се съгласи бюджетът му да мине при условията на ГЕРБ? Същият този се кълнеше като Харвардския Кирил, че „никога с ГЕРБ“. Само че явно на същия принцип - не ме слушай какво говоря, а ме гледай какво правя!

Във втората фаза общинската политическа вакханалия мястото на ГЕРБ зае пък БСП - по гласуването на икономическата рамка (финансирането на градския транспорт). Така се стигна до куриоза за пръв път БСП да гласува против повече пари за градския транспорт, за да подкрепи ПП-ДБ и „Спаси София“. Парадоксално, но факт - социалистите предпочетоха доклада на ПП-Д-БСС с по-малко пари за градския транспорт пред моето предложение за повече. Не помогна и аргументът ми, че с моето предложение се гарантират заплатите на транспортните работници, а в предложението на ПП-ДБ-СС не се гарантират. Прие се с гласовете на БСП вариантът на „спасителите“. В задачата се пита какво правим, когато транспортните оператори (най-вече автотранспорта и електротранспорта) едвам си покриват разходите. Автотранспортът завърши 2023 г. със 16 млн. лв. задължения за горива, части, ремонти, гуми, материали, които няма да бъдат покрити и тази година. Над 50 автобуса стоят трайно спрели по плацовете на гаражите Земляне, Малашевци и Дружба. И ще продължат да стоят, защото ПП-ДБ-СС и БСП отхвърлиха предложението ми да се осигурят 9 млн. лв. за основен ремонт на точно тези над 50 автобуса.

Доста се изненадах, че точно по темата с транспорта БСП реши да подкрепи предложението за по-малко пари. И то предложението точно на тия, които им нарязаха паметника.

Така че не говорим за сглобка в общината, а за истинска политическа оргия, която се вихри най-безпринципно между уж големи и непримирими политически опоненти.

След вчера реално опозицията в СОС се сведе до ВМРО, ИТН и тримата съветници от Възраждане. Всичко друго охотно участва в управлението на София под жезъла на Терзиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Содомия в общината

    10 5 Отговор
    С парите на софиянци.
  • 2 Гарга Ел

    4 8 Отговор
    Тоя сега ли разбра, че Борис Бонев и Спаси София са проект на ГЕРБ
  • 3 Фактъ

    10 2 Отговор
    Този никарагуанец щом е политик , Господ да пази България ! Боко Тиквата е модела политиката са се напълни с маргинали , като него .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове