Last news in Fakti

26 Март, 2010 00:00 617 0

Инвеститори от Москва искат плажа в Кюстендил

  • комплекс-
  • строеж-
  • паунов-
  • бившия плувен комплекс
Двайсет и пет общински съветници подкрепиха предложението на кмета на общината Петър Паунов за откупуване правото на строеж на плажа от "Бенчмарк", срещу сумата от 791 000 лв, която ще се плаща на 4 вноски. 2-ма съветници се въздържаха. В подкрепа на предложението се изказаха съветниците Борислав Георгиев, Борислав Михайлов, Емил Велинов, Йордан Беловодски, Йордан Шишков, Иван Мишков.

29 600 кв. м е разгърната площ на бившия плувен комплекс. Според съветникът Б. Георгиев само за ремонта на големия басейн са необходими 125 хил. долара. Кметът Петър Паунов отговори, че плажа може да се пусне срещу 200- 300 хил. лв. Плувният комплекс ще се стопанисва и ремонтира от общинското търговско дружество "Хигия", за да може общината да си върне ДДС-то.

"Имаме два варианта- или да откупим правото на строеж, или да чакаме 2011 година, когато то изтича. Другият вариант е "Бенчмарк" да се откажат сами, което е малко вероятно. Те могат да направят и фиктивен строеж и така да удължат срока на владението си върху имота", каза пред сесията Паунов.

На 5 февруари е постъпило официално намерение от инвеститори от Москва за изграждане на СПА център в района на бившия плувен комплекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА