Last news in Fakti

21 Юли, 2017 06:21 2 127 0

Инвеститорите предпочитат големи хотели

  • хотели-
  • гърция-
  • германия
Инвеститорите предпочитат големи хотели - 1
Снимка: Shutterstock

Туристическите имоти са сегментът, към който са се насочили чуждестранните инвеститори, когато става дума за покупка на недвижимост в Гърция. Акцентът е върху големите хотели. Доказателство са някои наскоро сключени крупни сделки. Така например, Grivalia Properties купи Olympos Naousa в Солун за сумата от 5.46 млн. EUR. Компанията планира да превърне имота в бутиков хотел с 50 стаи. Ethniki Pangaea пък ще реновира комплекса Moreas Beach в Патра. Там ще бъде разположен хотел от веригата Moxy Hotels.

Германският пазар на хотели също се развива добре. За 2016 г. в сектора са били сключени сделки на обща стойност 51 млрд. EUR, като поскъпването за година е в рамките на 8.3%.

Причината за развитието на хотелиерството е ръстът в строителството на подобни обекти и увеличаване броят на легловата база. Към края на 2016-а легловата база е възлиза на 376 000 броя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА