892 1

Пазарът в Гърция се стабилизира

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Едва с 1% са се понижили цените на жилищата в Гърция през третото тримесечие спрямо второто на текущата година. „Това е доказателство за стабилизиране на пазара”, коментират местни анализатори. С 0.5% са поевтинели жилищата строени през последните 5 години, а по-старите – с 0.7%. Сравнявайки данните на годишна база при новите апартаменти цените са спаднали с 3%, а при тези от вторичния пазар – с 1.9%.

Разглеждайки пазара по градове, то в столицата Атина цените на жилищата са отчели спад от 0.4% през третото тримесечие, а в Солун – 0.7%. В останалите големи градове се регистрира поевтиняване от около 1%, а в другите региони на Гърция – 0.5% на годишна база.

Интересът на чуждестранните инвеститори към Гърция продължава да се повишава. За първите шест месеца на годината се отчита ръст от 72% на този тип вложения в сравнение със същия период на миналата. Прогнозите на анализатори са, че до края на годината инвестициите от страна на чужденци ще достигнат 500 млн. EUR.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Зейбекико
    Отговор
    1 16:02  17.11.17
    ...Интересът на чуждестранните инвеститори към Гърция продължава да се повишава- изглежда доста обнадеждаващо . Господ ΧΡΙΣΤΟΣ е с Вас и бъдете сплотени . Желая един ден отново да посетя слънчева и гостоприемна Атина .

Напиши коментар:


Публикувай