Last news in Fakti

15 Септември, 2003 00:00 668 0

Нов водопровод ще бъде изграден в Тревненско

  • среда-
  • околната-
  • околната среда
Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Куюмджиев ще открие официално обект "Изграждане на част от водопроводната мрежа на с. Бъзовец, общ. Трявна" и ще вземе участие в освещаването на параклиса "Вяра, Надежда и Любов" в местността, съобщиха от ведомството.

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ е финансирало проекта, като предостави чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда средства в размер на 60 000 лв. за изграждането на обекта.

Над селото преминава туристическия маршрут Ком- Емине, което води до допълнително натоварване на водоизточниците, а през летния период се изпитва остър недостиг на вода.

Селището е водоснабдено с два каптажа с дебит 4,32 куб.м/ден. Съществуващият напорен водоем с обем 8,00 куб.м захранва и с. Кръстец, където питейната вода не отговаря на БДС.

С реализацията на проекта се постига изграждането на два нови каптажа с общ дебит 0,145 л/сек или 12,53 куб.м/ден и събирателен водопровод от PVC тръби за довеждане на водните количества до съществуващия напорен водоем. По този начин се осигуряват водните количества за задоволяване на нуждите от питейна вода на с. Бъзовец и с. Кръстец, уточниха от МОСВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА