2 058 9

Бащата на Никол: Убийството й е планирано. Иван я е проучил предварително

Снимка: БТВ
Снимка: БТВ
Мартин Христов

Бащата на 11-годишната Никол от Бургас - Любомир Йончев, е убеден, че убийството на дъщеря му е било планирано. Той определи като „пълен абсурд” твърденията, че причина за убийството е спор къде Никол и 15-годишният Иван, задържан за престъплението, да пушат наргиле. Бащата настоява за доживотен затвор за извършителя.

„Това си е било планирано убийство, човекът е адекватен, всичко е направил както трябва. Доколкото разбрах от съседите, той живее на 300 метра от блока, убива я, взима си вещите и се прибира в тях”, каза Йончев в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите му Никол и Иван са си писали от 2 седмици, а 15-годишното момче е проучило предварително слабите места на дъщеря му, питал я е какво обича да прави.

„Не знам как я е подлъгал да отиде от центъра до „Меден рудник”, коментира бащата. „Проучил е, поканил я, а тя се е вързала, защото е наивна”, допълни той. Според него случилото се е „лош момент и лош късмет с неподходящ човек”.

Според бащата 2 часа преди убийството Иван е разговарял с друго момиче, според което той е бил абсолютно адекватен, нормален и спокоен. Любомир Йончев не вярва и на твърденията на семейството на Иван, че той дори не може да борави с нож. В България е традиция, когато някой направи нещо, да изкарат, че психично не е добре, заяви Йончев.

„Искал е да се докаже пред съучениците си, че можел да бъде мъж, бил малтретиран в училище, бил податлив на мнение. Явно е взел изкупителна жертва”, каза още Йончев.

Бащата отрече да е заплашвал семейството на задържания Иван. „Някой ще ми върне ли Никол”, попита той.

Бащата определи Никол като много емоционално и весело дете. „Беше отличничка, нямаше никакви проблеми в училище, свиреше в оркестъра, не е агресивна”, посочи той.

С майка й той е разведен от 4 г. и живее в Англия. С детето са се виждали през ваканциите

По думите му отношенията между майката и Никол са били добри.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Народа
  Отговор
  1 10:19  28.08.17
  До там види безхаберието на родителите! Не може да създаваш семейство да правиш деца и да си гледаш задника след това! Бащата има вина за наивността на дъщеря си! Да се виждаш с детето си само през ваканциите не е честно спрямо него! Точно когато това дете има повече от всякога нужда от семейство и опора

  Коментиран от #2, #3

 • Гост
  Отговор
  2 12:34  28.08.17

  До коментар #1 от "Народа":

  А ти знаеш ли какво е българското законодателство при развод? Детето се превръща в полусирак, защото може да вижда другия родител веднъж-дваж месечно. Иска,не изка - толкоз. Че някой път изобщо се отрязва всякакъв контакт. Обяснението на "държавава" е: Ще накажем детето, когато не могат да се разберат родителите му. А и ти да не мислиш, че човека от хубаво е емигрирал?

  Коментиран от #5

 • психолога
  Отговор
  3 12:58  28.08.17

  До коментар #1 от "Народа":

  Приказваш глупости! Детето, лека му пръст е получавало грижи, била е отличничка, свирила е в оркестъра, което означава, че майката се е грижила за нея, имала е всичко необходимо, както и задължителния за младежите смартфон, хубави дрехи, на снимките е усмихната и лъчезарна. Убиецът е в другата крайност, пак разведено родители, но майката има да гледа три деца, на снимката килъра е с рязани дънки, даже нямат пари да му купят къси гащи, да не говорим за телефон, бил е потиснат от беднотията, децата са му се подигравали, за разлика от момичето, момчето е от по-бедно семейство и според мен главната причина освен комплекса за малоценност са вещите на Никол, особено смартфона, който е задължителен, за да получиш уважение. За съжаление убиеца е бил неурановесен, освен мизерията му е липсвала и топлотата в семейството и за това се е превърнал в убиец.

  Коментиран от #4

 • Народа
  Отговор
  4 15:13  28.08.17

  До коментар #3 от "психолога":

  Глупости, надали говоря! Правиш ми анализ на финансовото положение на децата в момента! Парите са важни в един момент, но детето, като има нужда от майка така има нужда и от баща! Правиш семейство с мисълта да останеш до края в него, а не с мисълта да се разведеш, или каквото там си замислил, не напразно се е клел в добро и зло, иначе излиза лекомислен и глуповат тип бащата. А ти психолог не можеш да бъдеш на много ти отива да бъдеш психар

 • Народа
  Отговор
  5 15:33  28.08.17

  До коментар #2 от "Гост":

  Знам какво е българско законодателство, предполагам визираш семейния кодекс, в случая пропускаш да кажеш че държавата отсъжда на неспособния родител да се грижи за детето и обезщетение всеки месец! Контактите му се спират когато лицето е в несъстояние да плати мизерната сума от да кажем 170 лв на месец за детето си. Не се сещам държавата да казва, че“ ще накажем детето да бъде полусирак“ по-скоро родителите му го наказват то да страда, и не виждам никаква връзка с това че човекът е отишъл на гурбет
 • Линди
  Отговор
  6 16:00  28.08.17
  Истината е че всичко тръгва от семейното възпитание, едно дете не се ражда убиец, то става в следствие от мизерните грижи и пошлото подръжание на родителите си, извращенията на които е свидетел в семейството. Какво се говори пред медиите от едната и другата страна няма значение
 • анализатор
  Отговор
  7 21:08  28.08.17
  А защо никой не представи версията за "син кит" или там какво беше,Намирисва на поръчка за убийство
 • Мен
  Отговор
  8 06:26  29.08.17
  Три деца ли са в семейството на Иван? Ако има по-голям брат, нека го проверят...
 • БЪЛГАРИН
  Отговор
  9 01:32  30.08.17
  Момиченцата, които отрасват без баща винаги стават жертва на мъже. Това е защото им липсва мъжкото присъствие, авторитета на бащата и по-лесно се доверяват на мъжете. И спрете с тези смартфони, доказано е, че светлината от тях води до ослепяване, а знаете децата вместо да си играят по цял ден цъкат по тях, бъдещи слепци... Убиецът е убивал котенца, това е достатъчно, всички такива след това убиват и хора, това са САДИСТИ, но когато някой има такова дете у дома, предпочита да си затваря очите, даже му е мило и драго, нали му е издънка...

Напиши коментар:


Публикувай