Last news in Fakti

26 Януари, 2012 08:03 3 593 5

Водят принудително Йоско в съда

  • йосиф йосифов-
  • йоско
Водят принудително Йоско в съда - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Йосиф Йосифов - Йоско. Йосифов е обвинен затова, че на 2 март 2011 г. е управлявал автомобил в пияно състояние (с 2,6 промила алкохол в кръвта) и с превишена скорост от 95 км/ч по софийската улица „Даскал Стоян Попандреев", в резултат на което е предизвикал катастрофа с друга кола и по непредпазливост причинил смъртта на двама души и средни телесни повреди на други двама.

Въпреки влошеното си здравословно състояние Йоско ще се яви пред съда. Това решиха магистратите на заседанието през декември, след като изслушаха и приета съдебномедицинската експертиза.

Заключението на допълнителна експертиза, направена от докторите Сотиров, Сарафов и Митев, е че състоянието на Йосифов се влошава. Вещите лица твърдят, че Йоско не може да седи повече от 15-20 минути в седнало положение. Поради тази причина, той не може да присъства на съдебните заседания и да пътува и следователно - не може да се даде ход на делото.

По техни думи – възстановителният период на подсъдимия ще трае още около година и чак тогава може да се говори за евентуално присъствие. Експертите смятат, че при пътуване има голям риск от микротравматизъм.

Бяха изслушани обаче и свидетелски показания на четирима полицаи от Сливен - Пламен Петков, Петър Петров, Станимир Стоянов и Димитър Тасев, които казаха пред съда, че са направили рутинна проверка на джип в Сливен на 13 ноември 2011 г. и на 3 декември 2011 г. На предната седалка на колата се е возил Йосиф Йосифов. Те са проверили личните карти на всички пътници и са изготвили докладна записка, че Йоско се е возил в джипа, тъй като полицаите го познават заради нарушения на обществения ред в Сливен.

Свидетелите представиха на съда докладната записка като доказателство. По думите на полицаите седалката, на която се е возил подсъдимият - до тази на водача,  е била в нормално състояние.

На базата на тези показания, съдът реши, че след като Йосиф Йосифов може да пътува от София, където живее, до Сливен, който се намира на около 300 км. разстояние, може да дойде и до съда.

Съдия Иванова каза, че ще осигури кратки заседания, където ще се изслушват определен брой свидетели, за да може продължителността на заседанията да е по-кратка. По думите й  ще бъде подсигурено и медицинско лице, което да отговаря за състоянието на Йоско.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    0 1 Отговор
    защо не се търси отговорност на корумпираните лекари ,тоя докато е навън може да почерни още много семеиства,по -добре да живеем в полицеиска държава отколкото в мафиотска
  • 2 съгласен с българина

    0 0 Отговор
    знам,че ще ме оплюете яко,но съм съгласен с БЪЛАРИНА(и аз се чувствам такъв).тарикатлъците родни нямат край,за съжаление трябва и тоягата да играе.чудя се мен защо не идва да ме бие полицията?
  • 3 Петър

    0 0 Отговор
    До Българина- Мафиотска държава означава организирана престъпност, а полицейска означава дисциплина, но ние имаме неорганизирана престъпност и мафиотска полиция.
  • 4 ЖОРО КУЛИНАРОВ

    0 0 Отговор
    I DA IZGONIM VSICHKI LEKARI , VZELI SMESHNI PARI,DA GI PRIBAVJAT KAM SMESHNITE SI ZAPLATI.....ZA DA OZELEJAT SEMEISTVATA IM, DA RABOTJAT V NE TOLKOVA SMESHNI DARGAVI ,ZA DA SE USPOKOJAT VSICHKI SMESHNIZI. A NIE DASI MREM NA VOLJA ....ZA VECHNI VREMENA..AMIN.
  • 5 Станислав Томов

    0 0 Отговор
    не мога да разбера защо в България крият лицата на престъпниците или защо полицаите им разрешават да си ги крият нека народа да ги види ,за да можем да се пазим от тях след като ги пуснат след един два месеца