Last news in Fakti

16 Юли, 2020 17:08 3 585 12

Обявиха най-красивата кралска особа на всички времена

  • принцеса даяна-
  • най-красивата-
  • кралска особа-
  • красота-
  • пропорции-
  • златно сечение

Близо 90 на 100 от гласовете са отишли при покойната принцеса Даяна

Обявиха най-красивата кралска особа на всички времена  - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Принцеса Даяна е провъзгласена за най-красивата кралска личност на всички времена според формулата Golden Ratio (Златно сечение или т.н. божествена прпорция) на древна Гърция, съобщава Contactmusic.

Покойната принцеса, загинала през 1997 г. при автомобилна катастрофа в Париж, е получила най-висок резултат в анализ на хирурга от „Харли Стрийт“ д-р Джулиан де Силва на Golden Ratio, който определя физическото съвършенство чрез сравняване на характеристики с техника на картографиране на лицето.

"Даяна, херцогиня Меган и Кейт, херцогиня Катрин, са много красиви жени. Но когато са оценени по златното съотношение за физическото съвършенство на древните гърци, принцеса Даяна излиза на върха. Тя е с няколко пункта по-напред от Меган и Кейт и е точно преди невероятно привлекателната кралица Рания (на Йордания), получавайки титлата най-красива кралска личност на всички времена", заяви той пред  Daily Mail.

Златното сечение залага на симетрията, за да определи красотата, и по неговите измервания, „дължината на ухото трябва да е равна на дължината на носа, а широчината на окото трябва да е равна на разстоянието между очите“.

Д-р Де Силва добави: "Принцеса Даяна е победителка с много малка разлика - с по-малко от 1% между нейния резултат и този на кралица Рания от Йордания като втора и принцеса Грейс, чието трето място е много близко до второто.

Даяна постига висока оценка за формата на лицето си, широчината на носа, областта на клепачите, челото и веждите – като при всички е получила най-добрите резултати.

Най-ниските ѝ резултати са за брадичката и устните. „Устните ѝ са малко тънки и недобре изразени, а брадичката е по-малко класическа от тази на някои от другите жени'', допълва специалистът.

Ето и петте „най-красиви“ кралски личности жени – с любезното съдействие на Центъра за модерна козметика и пластична лицева хирургия.

1. Принцеса Даяна - 89,05 на сто

2. Кралицата на Йордания, Рания - 88,9 на сто

3. Грейс Кели, принцесата на Монако - 88,8 на сто

4. Херцогинята на Съсекс, Меган Маркъл - 87,4 на сто

5. Херцогинята на Кеймбридж, Кейт - 86,8 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    14 5 Отговор
    Имаше нещо специално в тази жена.Жалко,че Империята я уби...

    Коментиран от #3

  • 2 Лора

    11 5 Отговор
    Отново честно ще говоря,Даяна никога не съм я харесвала,въпреки ,че казват ,не говорете лошо за ,,умрелите,,но Рания ,според мен е първа в тази класация ..!
  • 3 Гацо

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Активист на БКП":

    Да, наистина беше много красива и стилна, за разлика от този трол принц Чарлс.
  • 4 А царица

    9 0 Отговор
    Костадинка къде е бря?

    Коментиран от #7

  • 5 Радо

    7 3 Отговор
    Наща принцеса Калина е най-убавата!!!
  • 6 При четеъртития

    6 1 Отговор
    Е ,,царица,,Костадинка .!
  • 7 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "А царица":

    Някъде у пловдивско.
  • 8 Крал Карл и кралица Клара

    3 1 Отговор
    А хубавата Елена от троянската война, защо я няма?
  • 9 гост

    1 1 Отговор
    Бате и нея ли с 200 навремето ....
  • 10 свидетел

    4 3 Отговор
    ай стига бе, тази островна крава ли !?
  • 11 аристотел

    1 0 Отговор
    Всичко добре, даже може и да е вярно туй дето сте го написали или преписали, само на едно място сте се по-уляли там на 4 то скромно място...за интрижка по английски пред хубавата Кейт сте шатнали черното пате Мъркъл вероятно да угодите на електората на демократите в Америка, твърде тъпо найстина ?!?
  • 12 аристотел

    0 0 Отговор
    Вcичкo дoбрe, дaжe мoжe и дa e вярнo туй дeтo cтe гo нaпиcaли или прeпиcaли, caмo нa eднo мяcтo cтe ce пo-уляли тaм нa 4 тo cкрoмнo мяcтo...зa интрижкa пo aнглийcки прeд хубaвaтa Кeйт cтe шaтнaли чeрнoтo пaтe Мъркъл вeрoятнo дa угoдитe нa eлeктoрaтa нa дeмoкрaтитe в Aмeрикa, твърдe тъпo нaйcтинa ?!?