Last news in Fakti

14 Май, 2021 10:47 10 316 9

Зрелищни макети на Бойко Борисов и Слави Трифонов на хумористичен карнавал

  • карнавал-
  • хумор-
  • габрово

Джипката и "ферарито с цвят червен" идват на карнавал в Габрово

Джипката на Бойко Борисов, ферарито с цвят червен на Слави Трифонов, както и фигури на самите „собственици“, са част от зрелищните макети в Карнавал Габрово 2021. Тази година световно прочутото събитие ще се проведе на 22 май, като завихри около себе си двадесет и три карнавални картини с 40 макета. Противоепидемичните мерки провокираха габровци отново да намерят находчиво решение за провеждането на най-стария карнавал в България и в актуален вариант ще се движи не шествието, а публиката.

Миналата година в Габрово направиха първия в света интерактивен карнавал по време на локдаун, който призова жителите на града да украсят терасите си и да посрещнат празника там. Тогава карнавалните макети и платформи минаха под прозорците на габровци, а събитието се излъчваше пряко в интернет с водещи, включвания от различни части на града и поздрави от родните ни музикални звезди.

Една година по-късно и с малко по-леки противоепидемични мерки, габровци отново имат находчиво решение. За да се избегне струпването на около 40-хилядната публика, този път шествието ще е статично и през целия ден, а публиката ще се движи по карнавалното трасе. Ще бъде представена част от историята на карнавала от края на 19 век до днес, а зрителите ще минат през социализЪма и ще стигнат до героите на деня. Ще видим както Тато, така и Делян Пеевски, а също и карнавална дисекция на някои от актуалните теми като ваксинацията, Зелената сделка и дълго чакания и вече превърнал се във виц тунел под Шипка. По трасето вече са разположени и три сцени, на които ще има фокуси, стендъп комедия и музика през целия ден, а вечерта ще завърши с пищни фойерверки и концерт на „Фондацията“, Мария Илиева, Любо и Графа.

Разбира се, празникът няма да мине и без ритуалното рязане на опашката на габровската котка. Знае се, че емблематичната процедура запазва топлината в стаята, защото без опашка, котката влиза по-бързо през вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитър Петър

    15 6 Отговор
    Фолклор:Бисери от народа за Борисов

    Борисов се явява с патерици и гипсиран крак в парламента.
    Обяснява на журналистите в кулоарите.

    -Бях се хванал на мъжки бас с Нинова,
    че ще скоча от третия етаж на Дондуков 1.
    Каракачанов трябваше да ми подложи дюшек,
    за да падна на меко.
    И като скочих- последното нещо което си спомням,
    беше нещо твърдо...

    Отстрани Слави трифонов се подсмихва.
    -Вървя си аз покрай ЦУМ.
    И гледам.
    Някой министър си забравил спалният дюшек.
    И си викам.
    Я да го взема.
    я да видим
    как се спи на министерски дюшек?
  • 2 това отпред

    12 1 Отговор
    е генерал годжи
  • 3 Иво

    21 3 Отговор
    Липсва и онази кифла Атанасова за дует
  • 4 КОТарАК

    18 2 Отговор
    трябва и един макет на обикновен българин да се сложи-изключително прежвял , препатил но много мъдър иначе...в преход от 30г. и още 10 и минаваме комунизма , но сме в преход ...нищо че не сме и на педя от достиженията на комунизма от всякакво естество , като почнем от спорта и свършим с космоса
  • 5 хаха

    12 5 Отговор
    Тошко Африкански защо го няма?
  • 6 Независим

    11 1 Отговор
    въобще не си приличат!
  • 7 Просто човек

    10 6 Отговор
    Поредната простотия на тъпата кметица, която празнува Нова година на 30-ти декември...

    Коментиран от #8

  • 8 А тази

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Просто човек":

    година в Сливен !
  • 9 stan4o

    6 1 Отговор
    Щеше да бъде смешно,ако не беше трагично за обикновенния българин. Всички политици до сега са от цирка.