Last news in Fakti

14 Август, 2023 11:58 2 634 16

Български режисьор алармира как гръцките таксита "дерат" българи

  • такси-
  • гърция-
  • остров-
  • превоз-
  • шофьор-
  • цена-
  • трансфер

Стилиян Иванов споделя, че за превоз от летището до хотела (20 км) таксиджия е искал 150 евро

Български режисьор алармира как гръцките таксита "дерат" българи - 1
Снимка: Shutterstock

Таксита по гръцките острови искат по 150 евро за 20 км превоз от летището до хотела. За това алармира режисьорът Стилиян Иванов, който е станал свидетел как местните бакшиши са изнудвали хората от българска група да ги транспортира на остров Кос, съобщава "Телеграф".

„Последният редовен полет на официалния гръцки превозвач до о. Кос от Атина приземява близо 200 пътници в 23:00 ч. Местните власти услужливо са премахнали редовния автобусен транспорт, предоставяйки в лапите на таксиметровите шофьори десетки чужденци, които за 20 километра разстояние плащат 150 евро - по 50 евро на пасажер!

Ако нямаш предварително съмнение в добронамереността на комшиите, изградено през годините, попадаш в капана на вид организиран грабеж. Отдалечавайки се от летището, с наетата от мен кола, аз оставих завинаги след себе си инфантилната картинка на “гостоприемните гръцки острови”. Бъдете внимателни!

На о. Кос ви очакват със сигурност, но не за това, което си мислите… О. Кос ли? Не благодаря“, възмутен е режисьорът на филмите за феномените Ванга, Вера Кочовска, лечителите Петър Дънов, Лидия Ковачева и д-р Емилова, легендите Емил Димитров и Хачо Бояджиев и много други. Той споделя за случилото се в профила си във Фейсбук.

Кино деецът разкри, че на него лично придвижването му е струвало само 30 евро, като предварително си е наел кола, а освен това не е чакал часове за такси грабеж.

„Знаех ги тези неща, но мислех, че са останали в миналото. За съжаление тази практика си продължава. Аз взех двама души в моята кола, но не мога да кача целия самолет. А като видях възрастни хора, които са колкото майка ми, ми стана много мъчно, даже се разстроих, защото за някои от тях това може да е последна почивка и ще им е тъжен спомен.

Аз никога не пътувам неподготвен – винаги си организирам трансфер, ферибот, всичко и това бих посъветвал всички българи, които решат да отидат на почивка по гръцките острови“, сподели още Стилиян Иванов.

Режисьорът завършва разказа си категорично казвайки, че „Гърция не е мустакати чичета, подпиващи ледено узо под закачливите погледи на знойни красавици, подскачащи в ритъма на сиртаки. Освен гостоприемни и усмихнати, някои гърци са и алчни и корумпирани“.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да си

    14 7 Отговор
    вземат кола под наем , щом цените за такси не им изнасят ! Не е на сила !
  • 2 Чежденец

    28 8 Отговор
    Ми то същото е и тука. Кое е по-различното?

    Коментиран от #5

  • 3 бай Иван

    14 16 Отговор
    Ходи пеша бре Иванов,някой да те е карал на сила да се качваш в такси ???
  • 4 Отворен въпрос

    14 9 Отговор
    " А като видях възрастни хора, които са колкото майка ми, ми стана много мъчно, даже се разстроих.."
    Искам да попитам този джендъpмен, a като видя и си взел кола под наем, какво ти пречеше да се върнеш и да вземеш още хора???? Един два курса с колата под наем на има няма 20-на км?
    Ми айде, ако толкова си скръндза да не е без пари по 5 Евро да ти бяха дали, щеше даже наема и бензина да си избииеш???
    Защо ве? По-важно е да кажеш, как си бил на Кос да се фукаш и да се правиш на интересен!
    Както се казва аман от джендъpмени!
  • 5 Къде си видял

    24 13 Отговор

    До коментар #2 от "Чежденец":

    в България да ти искат 300лв. за 20км. разстояние? Гърците са хитри подли и ни мразят. Докато ти сервират усмихнати те псуват до девето коляно. Стига толкова лъжи митове и легенди за колко хубаво било в Гърция. Това са проповеди на хора дето не са ходили никъде другаде. Цените са същите като при нас само че в евро.

    Коментиран от #7

  • 6 Мнение

    18 8 Отговор
    Иза чий хм, трябва да ходят на почивка българите по гръцките острови,при положение, че България е несравнимо по хубава от Гърция! Нека да ги дерът тогава и с 300 евро, белким им дойде акъла в главата,но не вярвам!
  • 7 умен

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "Къде си видял":

    за услуги и храна може би. Влез в боокинг и ще видиш дали са различни цените. Лично се уверих преди месец като търсех за 3-ма възрастни нощувка на черноморието и видях, че няма разлика от гърция. Поне в района на халкидики. По островите не знам как е. Даже в гърция наемаш цяла къща с двор, паркомясто и барбекю за същите пари, за които ще наемеш 2 стаи в някоя къща за гости или семеен хотел по нашето море(паркирането е отделен въпрос). Относно статията не се казва като дръпнеш чертата накрая как е положението. Може да скубят такситата, но ако не те скубят в хотела и ресторанта, може да излезе, че е по-добре от нашето море!
  • 8 умен

    15 1 Отговор
    Сега се сетих, че за ол инклузива разлика няма(в парите). Един приятел ходи само в гърция само на ол инкузив. Като беше ковида беше принуден да е на нашето море. Еми плати ама точно същата сума за точно същия брой нощувки. След ковида не е повторил на нашето море. Прави си изводите къде е по-добре. Дали ще те скубе гръцки таксиджия или наш роден ром за паркомясто, чадър, шезлонг, нарязана пържола представена като шашлик и т.н. разлика няма. Важното е накрая като дръпнеш чертата къде ти е било по-хубаво!
  • 9 Иван

    8 0 Отговор
    Защо не отидеш в слънчев бряг където на всяка спирка се услушват бакшиши и ти предлагат транспорт до Несебър или Свети Влас цена една а после на човек и това всяко лято
  • 10 БайБоцимир

    4 7 Отговор
    Митове са приказките за по-ниските цени и по-добро обслужване в Гърция. И стига с тези сравнения със Слънчев бряг или Златни пясъци.

    Коментиран от #11

  • 11 умен

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "БайБоцимир":

    а с кое да сравняваме? Дали ще е Китен, Приморско,Созопол или Слънчев бряг и Златни пясъци разлика не виждам. Навсякъде е гъч, платено паркиране навсякъде, мини свободни зони и гора от платени чадъри, къщи за гости и семейни хотелчета(забрави за цяла къща да вземеш), студиа или в най-добрия случай двустаен за наемане. Кажи с кое да сравняваме! Дай примери за хубаво обслужване и вкусна храна! Ето пример от мен от миналата година: 5 възрастни с 2 деца в Несебър чакахме 1 час да донесат нещо за ядене(пица) а децата бяха гладни и заведението не беше пълно. Също бавно обслужване в стария Несебър на едно от заведенията. Келнер успявахме да викнем само, ако на съседната маса се носеше поръчка! Пак в Несебър следваща вечер в ново заведение - салатата от чорбаджийски чушки на скара(така беше описана в менюто) представляваше мариновани чушки от буркан(купешки) и най-нагло ми се заяви, че били домашно мариновани! От 5 вечери 3 съм ги описал. 1 вечер ядохме дюнер там нямаше какво да се обърка.

    Коментиран от #15

  • 12 умен

    6 0 Отговор
    а да и навсякъде замразена риба ти се предлага за прясна. Рибена чорба, ако искаш нещо по-леко за вечеря, има само за обяд. Това за цялото черноморие се отнася! Само мидите са пресни (уж).
  • 13 гръцко такси

    3 2 Отговор
    къв е тоя рунгел дето ще определя на гръцките таксита цената на която да го возят кои е той па?

    ай да ходи пеш като е беден или да си седин у панелката като е скъсан

    тръгнал някой цъврул да определя цената на гръцките таксита, майтапчия е този

    бедняците си седят на село при овцете бе селянин
  • 14 ужас скъсан ганьовец

    2 2 Отговор
    как пък все нашенеца ще диктува цените по целия свят бе? като е излязал от село що се излага така?
  • 15 учуден

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "умен":

    ами стой си на село бе кои те дърпа да ходиш на морето и после да ревеш?

    насила някой ли те ръчкаше да ходиш на море и после да ревеш по форумите?

    Коментиран от #16

  • 16 умен

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "учуден":

    щом ти е кеф да те правят на глу .пак по нашето море, ходи си! Кой те спира и какво те интересува , че други хора споделят, че има по-хубави места?!