Last news in Fakti

11 Ноември, 2023 17:42 1 307 2

Сериалът "Короната" завършва със смъртта на принцеса Даяна

  • короната-
  • сериал-
  • принцеса даяна-
  • кралица елизабет втора-
  • netflix

В годините преди смъртта на Елизабет Втора големият успех на "Короната" допринесе за популярността на покойната кралица

Сериалът "Короната" завършва със смъртта на принцеса Даяна - 1
Снимка: Shutterstock

Сериалът "Короната", посветен на управлението на Елизабет Втора, завършва със смъртта на принцеса Даяна, съобщи АФП. Ролята на покойната британска кралица беше изиграна последователно от актрисите Клеър Фой, Оливия Колман и Имелда Стонтън.

Сериалът "Короната" е с участието на множество звезди и голям бюджет. Продукцията смесва реални исторически събития със сцени от личния живот, които са плод на въображението на сценаристите.

В годините преди смъртта на Елизабет Втора големият успех на "Короната" допринесе за популярността на покойната кралица.

Шестият сезон на сериала е посветен на последните седмици преди смъртта на принцеса Даяна след развода ѝ с принц Чарлз и последвалата връзка с Доди Ал-Файед. Принцесата загина на 31 август 1997 г., преследвана от папараци в парижкия пътен тунел "Алма", припомня БТА.

Ролята на принцеса Даяна в сериала се изпълнява от актрисата Елизабет Дебики. Кралското семейство никога не е коментирало сериала.

Създателят на "Короната" Питър Морган каза пред "Варайъти", че "Даяна беше уникална и заслужава специално отношение на ниво разказ". Фотографът на "Сън" Артър Едуардс, който е отразявал изявите на кралското семейство в продължение на 40 години, каза пред британския таблоид, че е спрял да гледа сериала след втория сезон, защото е бил твърде раздразнен от измислиците на създателите му.

"Освен неточностите ме дразни и негативното отношение към принц Чарлз, който сега е наш крал", коментира Едуардс.

През миналата година "Нетфликс" взе решение да добави предупреждение за това, че сериалът е "измислица", но въпреки това не успокои всички критици. Кралският историк Ед Оуенс каза, че "Короната" е оказал значително влияние сред младите хора, които не са живели през съответните исторически периоди. "Те приемат това, което виждат в сериала, за истина." Според Оуенс продукцията е затвърдила положителния имидж на кралица Елизабет Втора, но слабата популярност на сегашния крал се дължи отчасти и на начина, по който е представен в "Короната".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хахах

    0 0 Отговор
    тая е жива бе както и нашите момчета на прехода