Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 10:15 952 4

След диагнозата рак: Крал Чарлз Трети отиде на църква (ВИДЕО)

  • крал чарлз трети-
  • рак-
  • църква-
  • публична изява

По-малко от 18 месеца след възкачването си на трона, 75-годишният монарх започна в лечение на неуточнена форма на рак

След диагнозата рак: Крал Чарлз Трети отиде на църква (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети, който в момента се лекува от рак, присъства на църковна служба в църквата "Света Мария Магдалена" в кралското имение Сандрингам (Източна Англия), съобщи фотограф на Франс прес.

Облечен в тъмен костюм и палто, монархът, придружен от кралица Камила, помаха с ръка на присъстващите журналисти, пише още БТА.

Във вторник той беше забелязан, но за кратко, да слиза от задната седалка на автомобил в лондонската си кралска резиденция "Кларънс Хаус", където току-що се беше срещнал със сина си, принц Хари, който беше пристигнал от Калифорния, за да посети баща си, след като научи за болестта му.

Чарлз Трети, който според Бъкингамския дворец е подложен на домашно лечение, напусна Лондон и се отправи към кралската провинциална резиденция Сандрингам в Норфолк.

По-малко от 18 месеца след възкачването си на трона, 75-годишният монарх започна в понеделник лечение на неуточнена форма на рак.

Известно е, че заболяването е било установено по време на неотдавнашна операция за доброкачествена хипертрофия на простатата, но че не е рак на простатата.

В публикувано снощи послание кралят изрази "най-искрените си благодарности" към тези, които са му изразили своята подкрепа.

По-рано днес Бъкингам публикува изявление на краля, в което Чарлз Трети изразява благодарността си за показаната от обществеността подкрепа в първото си публично изявление, след като му бе поставена диагноза рак, предадоха световните агенции.

"Бих искал да изразя своите най-сърдечни благодарности за многобройните послания в моя подкрепа и пожелания за бързо възстановяване, които получих в последните дни", се казва в изявлението на монарха.

"Както всички страдащи от ракови заболявания знаят, подобно мило отношение е най-голямото успокоение и насърчение."


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    6 1 Отговор
    Дявола отива на църква ,това е знак за края на света
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.