Last news in Fakti

2 Април, 2024 12:32 1 875 2

Странните признаци, че таите натрупан гняв в себе си

  • признаци-
  • симптоми-
  • гняв-
  • натрупан гняв-
  • стаен гняв-
  • емоции

Терапевт изброи кои са физическите симптоми, че трупаме в себе си негативни чувства

Странните признаци, че таите натрупан гняв в себе си - 1
Снимка: Shutterstock

От главоболие до пропуски в паметта, ето няколко признака, че в тялото ви е натрупал стаен гняв.

Макар мозъкът понякога да забрава, тялото ви знае, че сте натрупали негативни чувства и най-често гняв. Организмът ни издава по различни начини, че сме натрупали емоции, потискани в продължение на определен период от време. Това може допълнително да доведе до физически симптоми. Семейният терапевт Ребека Балаг обясни как потиснатият гняв може да се прояви като физически симптоми. Ето какви признаци изброи тя:

Като отговор на вътрешна фрустрация, постоянното стискане на челюстите може да бъде симптом за потиснат и стаен гняв, натрупан в тялото.

Непохватността може да се прояви като вътрешен смут, който допълнително може да накара тялото да се чувства напрегнато и да доведе до непрекъсната проява на нервност.

Пропуските в паметта стават нещо нормално за хора, които имат неразрешени емоции в тялото си. Внезапната забрава е физически симптом на гнева.

Черният дроб е органът на тялото, който се свързва с гнева. Той често се събужда около 1-3 часа през нощта и поради това качеството на съня ни се влошава.

Потиснатият гняв води до физическо напрежение. То може да се прояви като главоболие и стомашни болки. Храносмилателната система също е чувствителна към гнева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потрес

    13 5 Отговор
    Всеки, които гледа, какви ги сътвори Сглобката и Посолството ги има тези признаци!
  • 2 Боко Престъпникът

    5 2 Отговор
    Верно е! И аз ги забелязвам тия признаци при мене и то от много време.