1 203 2

Все пак НАТО и Русия разговарят

В централата на НАТО достъп имаха само руският посланик, неговият шофьор и секретарката

Все пак НАТО и Русия разговарят
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съветът НАТО - Русия днес за първи път ще се събере в Брюксел, за да се опита да поговори по неотложни въпроси. Това със сигурност ще мине все пак за важно събитие поне по две причини.

Първо, взаимното доверие между Алианса и Русия е толкова изчерпано,

че е достатъчно само един самолет да вдигне кръвното налягане на един куп военни. Второ, от април 2014 г. НАТО замрази контактите си с Русия заради Крим, а от юни с.г., т.е. близо две години вече, НАТО и Русия не се срещат, не си говорят, гледат се през сателитните снимки и са сякаш на 38-ия паралел на Корейския полуостров.

В централата на НАТО достъп имаха само руският посланик, неговият шофьор и секретарката. Всъщност диалог имаше през медиите, но изпълнен с взаимни обвинения, демонстрация на сила и провокации, които вледениха взаимоотношенията.

Със сигурност от тази среща не може да се очаква нищо знаменателно.

Настроението е достатъчно нервно заради последния инцидент в Балтийско море, а темите на срещата са до болка познати – Украйна и Минските споразумения, Афганистан, тероризма, военната активност.

Т.е. резултат не се очаква, ако символното значение на срещата не се приеме като пример за намаляване на риска. Все пак НАТО и Русия публично разговарят.

Днешният опит за разговор ще им отзвук скоро и в София.

На една конференция в петък, посветена на сигурността в Черноморския регион, ще участва заместник-генералният секретар на НАТО Александър Вершбоу.

Белгия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 09:48  20.04.16
  Ще се "залюбят" пак!:) НАТО и Русия не са се "развели"!:) По простата причина че никога не са били "женени", ама не могат един без друг!:) Абе, "стара любов ръжда не хваща"!:) Както едните, така и другите оправдават "едни пари" със взаимното си съществуване!:) Ама ,то пари ли са като пари!:) Не знам дали някой ден ще разберем истинската сума хвърляна за въоражаване, ама не знам защо си мисля че ако подобен ресурс беше насочен в друга насока досега да сме тераформирали Марс и корабите ни да пътуваха към други галактики!:)
 • CCCP
  Отговор
  2 12:38  20.04.16
  Нищо ново..

Напиши коментар:


Публикувай