Last news in Fakti

15 Юни, 2021 16:00 4 072 22

Кошмар! Дете да умре в болница от задавяне

  • дете-
  • болница

Разбирате ли разликите в готовността да се действа при животозастрашаващ инцидент? 

Кошмар! Дете да умре в болница от задавяне - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Какво да кажеш?!
Петгодишно дете е умряло от задавяне с храна в болница, а Кристиан Ериксен беше спасен след като получи сърдечен арест на стадион по време на мач.

Това коментира във "Фейсбук" Петко Симеонов.

Разбирате ли разликите в готовността да се действа при животозастрашаващ инцидент?
Тази готовност се формира от образователната система и медиите!

Как се действа при задавяне? При сърдечен пристъп? При глътване на езика? При инсулт? При удар от електрически ток? ... Как се постъпва с хора пострадали при автомобилна катастрофа?...

Това трябва да бъде системна тема на обществените медии и училището.
Да умре дете от задавяне в болница! Кошмар.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаа

    64 6 Отговор
    Тка е при новата образователна политика на ГЕРБ. И без да ходиш на училище минаваш в следващия клас. Важното е да не пропадне училищния бюджет и лапачката да продължава.

    Коментиран от #21

  • 2 Дельо Хайдутин

    21 26 Отговор
    Ромеите са го завели късно.Като не могат да си гледат децата кой им е виновен?

    Коментиран от #13

  • 3 русенец

    53 1 Отговор
    Драги ми Петко, нали за това се бори? бори се против комунистическото образование, здравеопазване, производство, правосъдие. Е, борбата ти успя! Сега нито правосъдие имаме, нито здравеопазване, нито производство, нито образование. Даже си внасяме 95% от плодовете и зеленчуците си на трапезата. Предполагам си доволен, нали?

    Коментиран от #15

  • 4 В бг катуна

    27 0 Отговор
    Остана само да се молиш ....
  • 5 ромеи

    9 6 Отговор
    С.И.Г.А.Н.И

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    17 0 Отговор
    Няма сегс децата на мама и тати се пазят от такива гледки камо ли да се учат и образоват, като стане беля лигльовците веднага се познават, щот бягат
  • 7 русенец

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "ромеи":

    Каквото е отношението към посочените от теб, такова е и отношението им към пациентите изобщо. Бизнес!
  • 8 Тукинка

    25 1 Отговор
    При текущото състояние на нещата, ако здрав човек случайно попадне в болница е много вероятно да умре. Затова задавянето вече е съвсем сериозна и основателна причина за летален край.
  • 9 Детето

    20 0 Отговор
    постъпва с астматичен пристъп , за който вместо да се направи веднага максималното да бъде овладян , то е оставено без лечение и инструкции с дядо си в болничната стая ! И кренвирш......
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 2 Отговор
    Не е кошмар...За да си готов да правиш нещо,трябва да си се подготвял и тренирал това нещо!Аз ви бях писал в Германия има Специалност Анестезиолог и учиш друга Специалност РЕАНИМАТОР......Понеже ,човек от фамилията от там ги има и двете,преди години на морето ми бе интересно да ме запознае на теория и практика как се вади език в какво положение е главата.....Как се прави масаж и изкуствено дишане....Недейте толкова бързо да Оздравявате футболиста Ериксен....От видяното,първо помислих,че си глътна езика....И главата му бе сложена от лекаря на отбора,като човек с глътнат език...После видях...стиснати конвулсивно устни и поглед....Лошо,този човек бе на изкуственно дишане и масаж от начало,това се видя..поне от мен ,а после е бил на дефибрилатор,след неуспех на изкуственното дишане.Човека е бил доста време без кислород,и да се молим да се въстанови!Но той все още не е ЗДРАВ!В бг повечето курсове са ПРОФОРМА!!!Тук идеята е -Тапия ,а не ЗНАНИЯ!Затова има толкова некадърници с Дипломи!
  • 11 Няма Лечение,има Бизнес

    23 6 Отговор
    Свиквайте,или бягайте към "благословения" Запад.Ама там пък е още По-Бизнес,нали оттам тръгна Бизнеса? Абе с една дума - свиквайте..
  • 12 Активист на БКП

    16 1 Отговор
    Петко, Петко...Да ти €б@ демокрацията ...
  • 13 Ромеин

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо Хайдутин":

    Пожелавам същата съдба на твоето дете. АМИН.
  • 14 324

    20 0 Отговор
    А що народ се разболя от буклуците, които ядохме през 90 години, га ти беше председател за Агенцията за чуждестранна помощ знаеш ли? А 30 годишното говеждо дето ни го пробутаха и него ли не помниш? Жалко за детето, но такива бок.... не трябва да изразяват публично мнение.
  • 15 324

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Знаеш ли колко го боли..... какво ядем ние, а дали се е борил да не го обсъждаме, 32 години им гледаме борбата за кокала.
  • 16 Дългият

    10 1 Отговор
    Министрите на последното правителство на Бойко, които той сменяше често опропастиха здравеопазването. Аз и децата ми не искаме да умираме на стъпалата на болницата, а отзад да се извършват трансплантаций за милиони
  • 17 Онзи ден гледах

    7 3 Отговор
    Как ваксинират хора. САмото убождане беше толкова опасно. Млади лекари сестри които не са обучени както трябва. Жалко..
  • 18 Бат Мишо

    8 1 Отговор
    Прав си пи4 в Бьлгария курсовете ОЛЕ МАИКО кьт зная аз какьв ,, курс,, ми хварлиха за 200 лв за компетенция превоз на товари - да сам ви засипал сьс щаиги по пьтя с влека4а

    Коментиран от #19

  • 19 Бат Мишо

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Мишо":

    ПС и понейе докат ма КУРСУВАХА до мене караха едни изпит за Б категория и гледах и слушах И ВИДЯХ КАКВИ ХОРА ВЗЕХА КНИЖКИ - ми идва да трьгна като тарзан по дьрветата да не ги срещам на пьтя с техния КУРС
  • 20 Патето Яки

    4 0 Отговор
    От коя дупка изпълзя този политически труп от сдс.
  • 21 Да дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "мдаа":

    КАДЪРНИТЕ И ОБРАЗОВАНИ ДАСКАЛИ СЕ СПОМИНЯХА.
    ОСТАНАХА ПОВЕЧЕ МАЛОГРАМОТНИ ФИГУРАНТИ КОЙТО СА В КЛАСНИТЕ СТАЙ ЗА ДА ИМ МИНЕ ВРЕМЕТО ДО ЗАПЛАТА.
  • 22 Я помня

    0 0 Отговор
    Имало едно време в което медицинско небрежество и невежество се толерираха в затвора! - Кой е отговорен за инцидента? - Никой не е виновен? - Как така никой? Директора на болницата ако не представи оневинителни доказателства за инцидента получава 25-30 години в Белене!
    В днешно време няма последствия>няма отговорности