Last news in Fakti

15 Август, 2021 19:00 6 897 88

Трифонов, Бареков, Сидеров - прилики и разлики

  • има такъв народ-
  • итн-
  • слави трифонов-
  • волен сидеров-
  • николай бареков-
  • прилики-
  • георги лозанов

Несистемна игра, омраза и популизъм

Трифонов, Бареков, Сидеров - прилики и разлики - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ИТН със своето предлагане-непредлагане на кабинет едва не блокираха парламентарната машина, едва не я повредиха. При това надали това е била целта. По-скоро изглежда, че Слави и посочените от него провеждат политически експерименти и сами се изненадват от резултата. Но независимо от "ефекта на изненадата", в техните действия се долавя нещо познато, усещане за дежавю. От какво идва то?

ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас, който повече или по-малко е подобен на предишните два - "Атака" (2005) на Волен Сидеров и "България без цензура" (2014) на Николай Бареков. Характерно за тях е, че се създават лидерски партии на основата на популярността, която преди това лидерът им е натрупал като телевизионен водещ - Сидеров в СКАТ, Бареков в ТВ "Европа", бТВ и ТВ7, Трифонов в БНТ, "7 Дни", бТВ и "7/8". Трансферът на влияние от медийната в политическата публичност предопределя сходствата в поведението на трите партии.

Несистемна игра, омраза и популизъм

На първо място то е поведение на несистемен играч, който отказва да влезе в институционална роля и продължава да се движи по законите на екранния спектакъл, като залага главно на провокацията. В това отношение Волен Сидеров, който с търсените си скандали успяваше да предизвиква органите на реда да го арестуват, е станал нарицателно. Но и Бареков преди, и сценаристите от ИТН сега не приличат на политици, а в най-добрия случай на участници в политическо риалити.

Второ, телевизионните политици обичат речта на омразата. И в нейните традиционни форми като насочена срещу евреи, роми, турци, мюсюлмани, гейове и т.н, но преди всичко срещу политическия опонент. Той трябва да бъде убит с думи, а те трябва да изглеждат яростни, сърдити, обидени, зли, по възможност в черни одежди. Което не им пречи да се коалират с него или със същата ярост да се нахвърлят върху коалиционните си партньори. Достатъчно е да се проследят отношенията например между Сидеров и друг патриот Валери Симеонов, собственик на телевизията, родила "Атака", или пък Бареков, който влезе в политиката със свирепата закана: "Веднага щом се закълна като премиер, ще арестувам мишока Борисов", а накрая затихна в позата на негов плах поддръжник. За ИТН още е рано да се правят изводи, но, така или иначе, с откровено недиалогичния маниер, по който предлагаха премиери и министри, взривиха естествено възникналата коалиция на "партиите на промяната". И тук вече може да се подозира не само склонност към експерименти, а политически умисъл.

Трето, идеологията на тези телевизионни партии е някакъв радикален популизъм, който описва обществото като война между народа и елита. Политическият елит, който по условие се приема за корумпиран и продажен, е обявен за враг на народа и включва всички политици, с изключение на партията, решила да го изобличи. Тя обещава на народа, че ако ѝ даде доверието си и я облече с "народна власт", войната ще спечели народът, а не елитът, както досега. На народа (Трифонов без уговорки говори от негово име, Бареков говореше от името на хората, Сидеров от името на българите) се приписва общо мнение, което съвпада с мнението на партията. Това ѝ дава привилегията да представлява всички заедно, което значи никого конкретно - радикалният популизъм е заплаха за представителната демокрация. Партиите в неговия обсег не разпознават избиратели с групова идентичност, чиито интереси защитават, което ги прави свободни да защитават своите собствени. И поражда догадки дали политическите им спектакли нямат продуцент, който не излиза в надписите накрая. А и дали не е възможно той да се окаже един и същ и за трите телевизионно-партийни проекта.

За ИТН още има мост, който сякаш не е изгорял

ИТН получи редкия шанс да свали от себе си този вид подозрения, защото в парламента го вкара протестната вълна от миналото лято заедно с още две партии, едната от които - ДБ, с дълга предистория на системен политически играч. Но вместо да се възползва от шанса си, набързо се скара с тях, което типологично го отдалечи от "партиите на промяната" и го остави в семейството на "телевизионните партии" - Сидеров-Бареков-Трифонов.

Все пак, не всичко изглежда изгубено, още има мост за ИТН, който сякаш не е изгорял - критическият им хъс към заварения политико-корпоративен модел, желанието им да се заявяват като непоколебими борци срещу него. Но това не може да става само с реч на омразата, а даже не е и необходимо. Много по-важно е да се различават като идеология и поведение (и разликата да личи) от тези, които замерят с думи.

Автор: Георги Лозанов


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    30 57 Отговор
    Антибългарската пропаганда не спира и за миг.Добър или лош ,това е изборът на болшинството Българи и останалите трябва да се съобразяват с избора.България не се интересува от Зелените талибани в Германия.

    Коментиран от #43, #51, #84

  • 2 Aлфа Вълкът

    23 53 Отговор
    И Слави БСП, браво на него! Бойко не щете, Слави не щете! Ами кой ще управлява тогава бе умници?

    Коментиран от #6, #36, #41

  • 3 Сухи факти

    77 25 Отговор
    Единствената разлика е, че Слави говори наглед правилни неща, но действа на практика като останалите двама в интереса на Пеевски и Доган.
  • 4 Последния Софиянец

    66 21 Отговор
    ИТН се оформят като антисистемна партия от типа на Атака.Те създават кризи,а не ги решават.Като коректив са добре,но не може да управляват.

    Коментиран от #12, #14, #50

  • 5 3.14К

    39 30 Отговор
    Няма да го направите пинокио трета политическа сила. Хората са умни и на никой няма да дадат да управлява сам, най-вече на прокопий-соросоидите. Материял от DW няма никакво въздействие за нормалните хора. Пишете си грантояди.

    Коментиран от #85

  • 6 КОМИСИЯТА НА

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Вълкът":

    ХАДЖИ ГЕНОФФ
  • 7 грозден

    36 32 Отговор
    Разбира се че няма да ви харесва някой който не се прави на гювендия. На следващите избори ще видите как ДБ ще се стопи до 15 депутата а ИБНИ ще изчезне. С лакомията за власт дотук. Народа по принцип много обича лапачите за власт!!!!

    Коментиран от #19

  • 8 Поредната

    16 27 Отговор
    манипулативна глупост, не отговаряща на истината и логиката! Жалки напъни!
  • 9 денис сачев

    20 33 Отговор
    Тези и тримата Не могат да стъпят и на малкия ..... хайде пръст на Шефа боко от Банкя.
  • 10 Не е баш тъй

    27 11 Отговор
    За достигане на целите са необходими хора,а със стар мафиот като Василев и крадец на интелектуална собственост(не помня името му) не става!!!
  • 11 Алфа Вълкът

    24 12 Отговор
    Трифонов, Бареков и Сидеров са от един дол дренки, а аз имам глисти като пепелянки, апат ме отвътре, ще откача...
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 45 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    господин СОФИЯНЕЦ аз отдавна повтарям само господин БОЙКО БОРИСОВ и ГЕРБ са в състояние да управляват държавата ИТН не стават СЛАВИ се дрогира
  • 13 Очевидното

    15 33 Отговор
    Бареков е висок и помияр!
    Сидеров е дребосък и кремълски помияр!
    Слави е антикомунист, за разлика от дъртата комуняга Борисов!

    Коментиран от #22

  • 14 КОТарАК

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    съветвам те да се оттеглиш за известно време / изчерпа се откъм простотии и не си забавен вече

    Коментиран от #53

  • 15 Здравейте бичмета и мекерета

    1 16 Отговор
    Само Лудогорец и итн. Ясен ли съм! А !
  • 16 ????

    14 8 Отговор
    Менти, Менти, нищо друго не са! Интересното е, че избирателите продължават да избират такива ментарджии, . въпреки че доста такива минаха, та не разбрахали че са ментарджии.
  • 17 Реалист 2

    17 10 Отговор
    Не, папионко, бивш шеф ба цензурата !

    ТВ проекти са патериците на щатско-турската власт - псевдопаатриотите от Вмро, собственика на Скат Валери Симеонов, гербавия министър Христо Иванов, представян за "борец срещу статуквото"
  • 18 Първостепенна задача

    17 5 Отговор
    ГЕРБ в здрача
  • 19 ИСТИНА от ЦИК

    15 10 Отговор

    До коментар #7 от "грозден":

    Фактите сочат друго!
    На изборите гласувалите за извънсистемните ИТН постоянно се увеличават!
    Гласувалите за ГЕРБ намаляват!
    На следващите може би не,
    но на по-следващите ГЕРБ ще бъдат под 4%!
    Устойчивата тенденцията е пътуването на дясната креатура на БКП,
    на ГЕРБ при НДСВ!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ПУТИН

    11 6 Отговор
    НЯМА ЛЕВИ, НЯМА ДЕСНИ ВСИЧКИ СА АЛЧНИ КРАДЦИ. ЗА ТОВА СА В ПАРЛАМЕНТА. ТОВА ЧЕ ВИ ОСПИВАТ СЪС СЛАДКИ ПРИКАЗКИ, ЧЕ МИСЛИЛИ ЗА ДОБРУВАНЕТО, ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА, ЧЕ ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ ПРОМЯНА Е АЛА БАЛА ЗА НАИВНИЦИ!

    Коментиран от #29

  • 22 Хаха хаха ха

    24 3 Отговор

    До коментар #13 от "Очевидното":

    Смей му се на Бареков!
    Дреме му!
    Като бивш евродепутат ще взима всеки месец пенсия 5 500€/11 000лв/!
    Нали затова СДС помиярът Александър Йорданов целуна ръката на Кръсника Борисов, за да го сложи на "избираемо място".
    Същият помияр е и Радан Кънев!

    Коментиран от #57

  • 23 Аве

    14 11 Отговор
    Постоянно се чудите към кого да залепите Трифонов.Ставате банални и досадни с тези чужди мнения
  • 24 XYZ

    22 12 Отговор
    ИТН - балон, който скоро ще се спука по най-позорен начин!

    Коментиран от #26

  • 25 С Трифонов

    9 18 Отговор
    ДА!
    Несистемен съм!
    Не съм от ляво десните креатури на БКП!

    Омраза ДА!
    Мразя некадърниците!

    Популизъм ДА!
    Обичам народа!
    Нали затова организирах референдума?
    Но ляво десните креатури в НС
    не уважиха волята на 2,5 милиона от народа!

    Коментиран от #44

  • 26 Хаха хаха ха

    9 12 Отговор

    До коментар #24 от "XYZ":

    Мечтай си!
    ИТН са във възход!
    Очевидно ГЕРБ пътуват към НДСВ!
  • 27 Слави и ИТН

    11 10 Отговор
    направо бръкнаха в здравето на старото статукво от дпс и новото прокопиево от дб! Затова и ще има още много да четем подобни поръчкови глупости, с една единствена задна цел, ако може да им се навреди! Е не може! Но на вас прокопиеви и доганови поръчители по медии и форуми, със сигурност си навреждате! Което разбира се е добре!

    Коментиран от #45

  • 28 ПУТИН

    13 13 Отговор
    НЯКОИ ПОВЯРВАХА НА БАРЕКОВ, ДРУГИ НА СИДЕРОВ, ТРЕТИ НА ЯНЕ ЯНЕВ, ПРЕДИ ТЯХ НА КУНЕВА, НА ЛУПИ, НА ЖОРЖ...? ВЯРВАТ НА ЛЪЖЦИТЕ? МАРЕШКИ СВАЛИ ГОРИВАТА С 50 СТ- ИСКАШЕ ДА НАПРАВИ ЛЕКАРСТВАТА БЕЗПЛАТНИ И ПОНЕЖЕ СИ ИМА 200 МИЛИОНА НЯМА КАК ДА КРАДЕ ДВА ТРИ МИЛИОНА, КАТО ПРАВЯТ ДРУГИТЕ ЗА ПРЕСТОЯ СИ В ПАРЛАМЕНТА. НО НЕ ГО ИЗБРАХА. ИЗБРАХА МАЯ И БАБИКЯН? НАРОДА ИСКА ДА ГО ЛЪЖАТ И ДА СИ ХВЪРЛЯ ПАРИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА/ МЕТАФОРА/. С ИЗБОРА НА ИТН, ИЗПРАВИ СЕ ... И ДЕ БЪ ВЯРНО СИ ХВЪРЛИХМЕ ПАРИТЕ ПРЕЗ БАЛКОНА. СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ВИДИМ ЦЕНИТЕ НА ТОК И ВС. ОСТАНАЛО!

    Коментиран от #31

  • 29 Прав си

    8 20 Отговор

    До коментар #21 от "ПУТИН":

    Прав си!
    Няма леви, няма десни!
    Всички са креатури на БКП и на Кремъл!
    С изключение на ИТН!
  • 30 Мишел от Съпротивата

    12 4 Отговор
    Явно управляващите в последните 30 години са доста притеснени, щом са впрегнали всички медии да убеждават хората че нищо ново не е добро за тях...Това, мисля си, е чудесен знак, че нещо се раздвижва/разбърква...Да видим какво ще стане...

    Коментиран от #34

  • 31 Хаха хаха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #28 от "ПУТИН":

    Има си Марешки, защото му ги дава Лукой!
    Не знаеш ли, че Марешки е женен за рускиня,
    а баща и е генерал от КГБ?

    Коментиран от #35

  • 32 LOSHIA

    5 5 Отговор
    Поредната поръчкова ГЛУПОСТ!! Не могат ли тези драскачи да проумеят че постигат обратен ефект!!!
  • 33 Пак питам 70 % негласували

    2 11 Отговор
    КОЙ искате да ни управлява?! Изберете си лидер- честен, нямаш общо с ДС и Дълбоката държава, обичаш България, образован, с харизма, нима не можете да намерите такъв😂😂😂Да, затова ей такива душевни грозници напъват за властта, и такива мижитурки с огромно его като фигуранта, ще ви правят живота черен, АКО им ПОЗВОЛИТЕ😂😂😂

    Коментиран от #37

  • 34 ОЧЕВИДНОТО

    3 16 Отговор

    До коментар #30 от "Мишел от Съпротивата":

    То вече се вижда!
    Всички комуняги се съюзиха срещу ИТН!
    Но са безсилни срещу ИТН в НС!
    Нали?
  • 35 ЯВНО СИ ДЕБИЛ

    7 8 Отговор

    До коментар #31 от "Хаха хаха ха":

    МАРЕШКИ ИМА 100 АПТЕКИ ОЩЕ ОТ ПРЕДИ 20 ГОД.

    Коментиран от #39

  • 36 Волен

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Вълкът":

    Само Волен .Никой друг

    Коментиран от #59

  • 37 Негласувал

    6 19 Отговор

    До коментар #33 от "Пак питам 70 % негласували":

    Тази път ще гласувам!
    За Слави!
    Защото разказа играта на комунягите,
    подиграващи се с народа вече 30г.!
  • 38 Георги Лозанов-дъртия пудел с папионката

    3 7 Отговор
    Този Нагаждач, "морен вода нее пил"!! Този е за Учебниците, да бъде описан, как при всички на власт дае винаги с тях!! Редък вид ХАМЕЛЕОН!!
  • 39 Хаха хаха ха

    3 8 Отговор

    До коментар #35 от "ЯВНО СИ ДЕБИЛ":

    Преди да се ожени?
    Да има аптеки, но не ги е купил с яйца, а с рубли!
    Марешки е типичен войник на Путин
    в хибридната война на Русия срещу България!
    Е, да!
    Комунистът Борисов е Генерал!

    Коментиран от #42

  • 40 ПУТИН

    4 14 Отговор
    ИТН СА ВСЕ ОЩЕ ЧИСТИ НО САМИ НЕ МОГАТ ДА СЕ БОРЯТ С ОЛИГАРХИЯТА И ПАРТИИТЕ Й. ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ СА НА ОЛИГАРСИ. ЗА ТОВА И СЕ СКАРАХА С МАДЖОТО, МАЯ /СТАРА ПРИЯТЕЛКА/, ДОГАН/СТАР ПРИЯТЕЛ/, БСП - МАЙКАТА НА ОЛИГАРСИТЕ И НА ВС. ПАРТИИ. ГЕРБ НАЙ ГЪВКАВО ИГРАЕШЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ ОЛИГАРСИ И С НАЙ МНОГО ОТСТЪПКИ НА ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОЛИГАРСИ.
  • 41 Вълчица

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Вълкът":

    Не щем комунягата Байко!
    Искаме антикомуниста Слави!
  • 42 НАВЯРНО

    7 4 Отговор

    До коментар #39 от "Хаха хаха ха":

    Е ЩОМЕ РУСКИ АГЕНТ - МОЖЕ. ТО И СЛАВИ Е ЧОВЕК НА САШО ДОНЧЕВ И ТАМ ГАЗА Е ДАДЕН НА СВОЙ ЧОВЕК ОТ РУСИЯ.
  • 43 Анти Хунта

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Но аз,
    се интересувам,
    дали Слави Трифонов,
    е поредния Бареков?
    По всичко личи, че е !

    Коментиран от #49

  • 44 Ал Сакалиба

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "С Трифонов":

    Слави ,Слави,
    смешно е ,
    когато човек ,
    сам си говори на себе си?


    Самохвалството,
    винаги мирише, на п-р-ъ-д-н-я!

    Коментиран от #52

  • 45 Офшорчик

    5 5 Отговор

    До коментар #27 от "Слави и ИТН":

    Бръкнаха,
    но най-много,
    в джоба на данъкоплатците в България!

    Коментиран от #48

  • 46 Ето го

    9 4 Отговор
    на снимката горе. Така плези дългия си език на всички. От дивана вкъщи, че му било уютно извън политиката, а политиката Му се прави от тъпанари като оня лилипут, който се обръсна и оня със съдраните дънки. ЕнтЕлЕкт, та трака!
  • 47 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    1 11 Отговор
    разликата е огромна, слави е велик щото не е политик!
  • 48 Ко речи?

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "Офшорчик":

    Щото освен лек напън, не изкара друго! Още монетки ли трябва? 😂
  • 49 По всичко

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Анти Хунта":

    личи, че си първолак в сайт за големи! Кой чичко ти подхвърли лукче, за да се излагаш?😂
  • 50 Нищо общо

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ония нищо не правиха, само лаеха. Гледахме ги няколко години в парламента.
    На Слави не му се даде никъв шанс, а си има първенството, обаче всичките лавнаха срещу него.
    По атака от бойко, така не става. Той даже говори със уж пр.партии, ама и те си врътнахА задника ,па сега ще търсят подкрепа, подкрепа на куков ден.
  • 51 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Никой не бива да се съобразява с изборът на необразованите и 0глуп€ли тъ*анари.

    Коментиран от #54

  • 52 Слави Трифонов

    4 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ал Сакалиба":

    Ти в ред ли си?
    Сериозно ли мислиш, че Слави
    ще седне да пише в този хибриден руски сайт?

    Прегледай се при психиатър!

    Коментиран от #63

  • 53 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    Няма да се оттегли. Само ще смени ника и пак ще си ръси същите.
  • 54 Заповед

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Всички да гласуват за тъпанаря маркучодържател Борисов!
    Защото Бочко е дърта комуняга и уникален лъжец и крадец!
  • 55 ИНТЕРЕСИ

    5 6 Отговор
    ПАРТИИТЕ НА ПРОТЕСТА УЖ ПОДКРЕПЯХА ИТН. НИКИ ВАСИЛЕВ БИЛ ЧОВЕК НА ДОГАН ЩОТО БИЛ В ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ? ТАМ БЕШЕ И ЦЯЛОТО БСП АМА С ТЯХ МОЖЕ? А ПЛАМЕН НИКОЛОВ НЕ БИЛ ЗАВИСИМ АМА НЕ СТАВАЛ? НИ ТАКА, НИ ОНАКА. ИЗГАВРИХА СЕ С ИТН.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Белата Златка

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хаха хаха ха":

    Аз ще взимам само 1500 лева пенсийка.Не можах да ида евродепутатин да стана.Да заведа и аз селянката в Брюксел...Тц ..ама аз си имам;Заделил съм си.
  • 58 Абе

    4 4 Отговор
    Трифонов поне се е потил за да е милионер.Другите двама-единят го биха и фъргаха развалени яйца по главата му няколко пъти,кри се под маси...другият ми сипваха кофи с фекалии на главата...ама по пак са милионери...ама Белата златка е на тежки наркотици ..не го канят по телевизора вече...ама сигурно скоро ще избухне палячовеца...
  • 59 И чукалов

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Волен":

    Чукалов.
  • 60 Ама пък

    5 1 Отговор
    От тримата сами Волен Сидеров се е оженил за снаха си!Като братята!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 БТС

    2 3 Отговор
    Български Туристически Съюз Опознай Родината да я Обикнеш
  • 63 Що така

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "Слави Трифонов":

    да не би да пише в американски хибриден сайт!На английски! С мозък станал на гъба от бело!

    Коментиран от #64

  • 64 Сайта

    1 2 Отговор

    До коментар #63 от "Що така":

    си объркал! За бело се говори в едни сайтове за глупаци! Там мноо се разбират! Тук им се смеем на простотиите! Упс извинявай! За теб "умнотии" 😃
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Живеем в ГЕРБава клоака....

    3 2 Отговор
    Нагазили сме с двата крака...
  • 67 Макробиолог

    2 3 Отговор
    Е,който си прави илюзии по отношение на Има Такова На@си$ране и е негов проблем...
  • 68 Да бе да

    6 3 Отговор
    Дпс/герп троловете са плъзнали по форумите да защитават "чалга сентрал "
    Ето ви факти !!!
    Без служебното правителство и атаката му срещу герп те никога нямаше да имат такъв резултат!
    Без презумпцията че ще има съюз \правителство с ДБ и ИБНИ , чалга сентрал никога нямаше да са първи!
    И още по важно,след оплюването на служебните министри, простащината без прецедент,липсата на експерти( видя се от импотентните им опити и два провала само за 2 седмици в съставянето на кабинети) шансовете на крачун и малчо остават само на диванчето ( дано ползват презервативи).
  • 69 Ender

    4 8 Отговор
    Плюите си колкото щете! Народът знае истината-само ИТН!

    Коментиран от #70

  • 70 Да бе да

    3 7 Отговор

    До коментар #69 от "Ender":

    Плюите си колкото щете! Народът знае истината-само ИТН!

    Кой народ ? Този дето избираше боко 12 години ли?

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Непозна

    4 4 Отговор

    До коментар #70 от "Да бе да":

    Този народ който не искаше да се избира боко 12 г. и този който подлеците не могат да го излъжат за да заместят боко с прокопиев!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Слави Трифонов

    1 3 Отговор
    Шорошоидите са хвърлени всички срещу ИТН - само ИТН и Възраждане са български партий - всичко друго са шорошоиди

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ender

    4 1 Отговор

    До коментар #74 от "Да бе да":

    Свга ще кажеш, че и Лили Иванова си я гледал как си играе в пясъчника!

    Коментиран от #78

  • 77 Да бе да

    1 5 Отговор

    До коментар #73 от "Слави Трифонов":

    Шорошоид? Хапльо, член съм на републиканската партия ( не тази в БГ) от 20 г, ти ли ще ме отваряш кой е Сорос?
    Чалгаря ви е събрал на разпродажба от битка очевидно!

    Коментиран от #80

  • 78 Да бе да

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "Ender":

    Лили Иванова не , но Емил Димитров да, все пак за Плевен иде реч!

    Коментиран от #79

  • 79 Ender

    3 1 Отговор

    До коментар #78 от "Да бе да":

    Ем съжалявам, едва ли ще ти се върже някой, никой достолепен човек няма да говори на майка, това само комплексиран тинейжър с много психични проблеми може да го направи!

    Коментиран от #81

  • 80 Слави Трифонов

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Да бе да":

    Обясни ни кой е Сорос бе сополе - како кат си член на републиканската партия? Тръмпа и Байдън са като ГЕРБ и БСП в България - теотро за дебайли
  • 81 Да бе да

    2 3 Отговор

    До коментар #79 от "Ender":

    Да, прав си за гадното говорене , но Патафил и Филопат дето сте изпратили в НС, така яко вдигнаха летвата на простащината че аз прав минавам под нея !! А, Патафил даже си обръсна и кубето за да ни демонстрира интелекта си и визуално.
    Та, тези камъни са за градината на певача политик
  • 82 Мерник

    1 2 Отговор
    Чета коментарите и се ужасявам.И после се чудим защо този ,защо оня е начело на държавицата ни.Просташки език,елементарни,първосигнални разсъждения,цинизми,липса на каквото и да е разсъждение или анализи.Това е общият профил на българина.Жалко!

    Коментиран от #87

  • 83 Бамбука

    1 2 Отговор
    За да не мразиш, трябва да си умен. За да се коалираш с другите, трябва да си учил. За момента няма такава създадена песен. Не е продукт, който се харчи на политическия пазар.
  • 84 Пеям

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    На 11% от населението имащо право ва глас, троле. Недейфда лъжеш !
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ю.кортес

    1 1 Отговор
    Приликите са че са тарикати...а тия,дето ги гласуват са си балъци
  • 87 Пея

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Мерник":

    Това още колко пъти ще трябва да го постнеш и по колко стотинки ти плащат на поста ще докараш ли 2 лв днес?
  • 88 м-р.Бийн

    0 1 Отговор
    Като си е изплезил езика се е превъплатил на Айнщайн.Да ама не.Той винаги е Глъмщайн с вроден детски паралич,с поредната магистрална,сред своята зооградина.Да не забравя за Кулеков,за космонавт ли го гласиш?От мен и от Любен Дилов-син имаш по един глас,ако им позволиш сТошко-Африкански,най после да полетят на крилата на любовта,защото те си ходят СЕРИОЗНО.