Last news in Fakti

7 Август, 2023 13:00 3 908 21

Добрият сутеньор и мъдрите пичове

  • домашно насилие-
  • побой-
  • сутеньор

Не липсват и примери на терен

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вероятно ви е направило впечатление колко случаи на насилие (домашно и всякакво друго) изпълзяха в медиите. Дали има ескалация? Едва ли, винаги си е било там, просто покрай ужасната история с нарязаното момиче и отзвука от нея други жертви събраха кураж да разкажат какво им се е случило или случва. Има и институционална нетърпимост в момента, поне за пред публиката.

Това коментира за news.bg Милена Петкова.

Покрай свидетелствата за насилие видяхме и друга картина - как популярни, и не толкова, хора откровеничат пред влогъри за собствените си "подвизи". Един от влогърите изгърмя, но на събеседника му - чувствителния Тити, му се размина. Ако се разрови човек из ютуб каналите ще открие съвсем откровени свидетелства за мизогиния. При това в канали, които се следват от по 40-100 хиляди души, предимно мъже.

В един такъв, бивш сутеньор и фитнес гуру "сее мъдрост". Да го наречем Дончо Ламбадата. В разговор въпросният "мъжкар" откровено разказва за опита си като сутеньор в Испания. Значи хванал "няколко боклука" да ги води да заработват в спомената държава. Като добър човек купил дърва за семейството на единия от "боклуците", да му е топло на детето ѝ, на "боклука" дрехи и "всичко от-до" и поели за Испания. Едната от к@рвите го "излъгала разбираш ли", че няма черен печат и заради нея се разкарвал допълнително още 2000 км. Както и да е. Отишли в Испания, продал едната за 500 евро, от другата щял печели. Като си направил сметка на вечер му идвали към 1000 евро, за един месец - 30 000. "Боклукът" започнал работа, първоначално изкарвал по 600-700 евро на вечер, Ламбадата дебнел пред бара "с една кола с пловдивска регистрация", с риск да го заловят испанските полицаи. Въпреки този стрес приходите започнали да намаляват и Дончо решил да потърси сметка от "боклука", който още със ставането започвал да пие я водка, я бира.

Прихванал жената в тоалетната, имал намерение само леко "да я чукне по главата", тя как се извъртяла и я уцелил в окото. Нови проблеми - не можел да я изпрати "да работи с тази физиономия". Изобщо само неприятности за сутеньора, който от добро сърце, като се прибирал в България, да види как му върви бизнеса със заложната къща, даже купил две торби с лакомства за детето на "боклука", което имало астма.

Страх, напрежение и ежедневен риск за живота - да ти се скъса сърцето. И това видео, прогизнало от омраза към жените, се върти из мрежите необезпокоявано. Не си мислете, че Дончо Ламбадата е понесъл някаква отговорност за спомените си от дните на сутеньорство. Сега пак се е активирал, обяснява кой е виновен за случаи като този в Стара Загора, а 104 000 абоната на канала му могат "да пият мъдрост" от извора.

"Ний ни гледами да направим превенция. Сига всеки търси популярност на гърба на това момичи. Кой е виновен? (на екрана се изписва въпросът с големи червени букви). Не само този, който я накълца, прокурорът (тук се появява снимка на съдийката), съдебният лекар - всички по веригата. Дори да го обесят в центъра на Стара Загора (извършителя има предвид) пак нищо няма да се промени. Защото причината е във всеки от нас (пали цигара), всякаква шизофрения вече е нормална. Всеки ден гледами американски сериали, всеки ден в САЩ умират хиляди застреляни. У нас много от децата принудително са станали аутисти, учителите знаят и мълчат. Имам познати даскалици в детските градини, викат - половината деца са бавноразвиващи."

Ако някой още не е разбрал - ето я причината за това насилие - поколение аутисти и бавноразвиващи, които стават все повече. Както стават все повече и бавноразвиващите се, които следят канала на влогъра.

При едни негови колеги разговорът тече по-кротко. Седнали са трима да бистрят каква трябва да е стратегията на истинския мъж, когато има връзка.

От единия (на видима възраст около 25 години, може и да е младолик) разбираме, че за да окей връзката, жената не трябва да има чувството, "че си ѝ сигурен". Нека знае, че не е единственият ти вариант, защото иначе става "арогантна". Мнението му се подкрепя и от госта в студиото, който пък има ютуб канал само за мъже.

Темата е формулирана "Манипулирай жените. Бъди груб!"

"Мъдрите пичове" коментират и как се започва връзка - лайкваш ѝ снимките в Инстаграм, в някакъв момент ѝ звъниш и тя се изненадва, видиш ли, и не може да обели дума, те "жените са забравили да говорят от писане в Инстаграм". Вероятно при мъжете този проблем го няма.

Гостът споделя, че е започнал да се усъвършенства как да се държи мъжки. Две години му отнело "да го осмисли и да започне да го практикува".

"Много мъже ги е страх да дадат отпор, да не са лесна мишена. Когато на една жена ѝ стане прекалено комфортно става арогантна - кажеш ѝ "направи ми едно кафе" - тя вика - "няма", коментира единият водещ.

Гостът му приглася с твърдение, че жените около 25-30 г. "вече са научили всички номера и започват да те изпитват".

Следват няколко констатации, които жадната за полезни мъжки стратегии публика сигурно си записва:

"Ако искате да задържите жената, не ѝ давайте това, което иска."

"Не позволявайте да ви манипулират с "истинският мъж си спазва обещанията и някакви такива глупости"."

"Не е добра идея да се извинявате на жена, защото ѝ давате силата."

"Ако знае, че си търсен, и има още 4-5 жени, които ти пишат, ще внимава, защото ще знае, че не е само тя. Никога не ѝ казвайте, че е единствената."

"Като се държиш зле, жената започва да мечтае за деня, в който се държиш добре с нея и това я мотивира още повече да се държи добре с теб."

Не липсват и примери на терен:

"Никога не я хвали. Мойта готви много вкусно, но никога не я хваля. Ям десерт и тя чака, но не казвам "готвиш божествено", изяждам всичко и пускам телевизора. Тя стои и вика "няма ли да кажеш нещо, десертът хареса ли ти" - викам "става, не е лош"."

Към края на разговора в подкаста гостът поставя удивителната на стратегията си, като заявява, че на жената не бива да ѝ се доставя удоволствие по време на секс. Защото иначе ѝ даваш и "сексуална валидация". Пет минути са достатъчни, за да те потърси пак, твърди мъжът, който също е някакъв влогър и прави видеа само за мъже. До неотдавна каналът му в ютуб е бил спрян, но сега пак набира аудитория. Темите, по които разсъждава мъдрият комплексар са "токсичните жени". Има и полезни съвети "5 знака, че те вижда като алфа мъж", "4 начина да вкараш жена в леглото". Интерес е привлякла и темата "Защо жените имат много бройки в днешно време".

Човекът се е завърнал от ютуб изгнание с горещата тема: "Жена изневерява на приятеля си с няколко мъже", а вдъхновените потребители го поздравяват за възобновената дейност и коментират, че жените са супер змии, а тази от конкретното видео заслужава да ѝ обръснат главата.

Гледат как някакви нацепени ютуб гурута громят жените с мъжки стратегии и като не им направят кафе - бръснат глави.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко тротинетката

    28 3 Отговор
    Аз съм най-добрия сутеньор.И много яко ги карам наред с 200,най-вече българския народ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дедо

    35 2 Отговор
    Ако се въвежда определението "сутеньор", то нещата вече не опират до Закона за защита от домашно насилие, а до съвсем друг закон, който у нас липсва.

    Коментиран от #14

  • 5 гост

    30 0 Отговор
    Идиоти, простаци и изроди винаги е имало. Жалко, че сега с усърдната работа на медиите, политиците и оня изключително печеливш и покровителствен от политиците "бизнес" числото им расте в геометрична прогресия!
  • 6 Aлфа Bълкът

    17 3 Отговор
    Бат Киро Брейка за него става въпрос, на моменти много прост, но друг път откровен до болка.

    Коментиран от #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сутеньор

    15 1 Отговор
    Сутеньор без урви нема,както негледано куче без бълхи.Нищо ново.Останалото е игра с Властта,после разни съдии,прокурори,ченгета и други бълхи..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПОЛИТ КОРЕКТ

    20 7 Отговор
    абсолютно безсмислена статия
  • 11 Иначе как е?

    12 6 Отговор
    Контранаступа ще почва ли?
  • 12 Аууу, гадовете, как са се

    5 2 Отговор
    Изучили , да свалят" звезди "на жертвите си!🤔🤔🤔🧐
  • 13 жалните моми дето се цанят за

    14 2 Отговор
    проститутки при лошите момчета толкова ли им е трудно да си намерят работа като програмистки и да се омъжат за добри момчета дето ще ги глезят.
    А после се оплакват колко са неоправдани.
    А излъганите и обрани мъже и обвинени от мифли и тарикатки че уж са ги изнасилени и вкарани в панделата значи не са за съжаление
  • 14 Внук ти

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "дедо":

    Не е вярно има! Сутеньорите се преследват от закона! Проституцията не!
  • 15 Ние с гайдите

    14 1 Отговор
    Трагична картинка , добра статия на Милена Петкова !
  • 16 За протокола

    15 2 Отговор
    Действителността все повече се доближава до вица за "пернишкия бумеранг" - хвърляш по жената чехъл и се връща ракия със салата.
    И ако това спре да работи, започва стригане, налагане с юмруци, "танц със саби" и т.н. Това отношение избива и на улицата и на пътя и в отношението към войната в Украйна дори. Много одобряват непредизвиканото насилие и правото на по-силния да си взима това, което си иска.
    Това е разбирането за мъжественост на много от днешните българи. Това, да се грижиш за прехраната, сигурността, стандарта, за семейството изобщо, да възпитаваш децата в добродетели, уважение и човеколюбие, не влиза в описанието на тези "мачовци".

    Коментиран от #18

  • 17 Мисля

    11 0 Отговор
    Един ги наричаше ,,ПКП","мисирки" и "момета"ама те пак го обичаха и го гледаха с влажни очи пълни с толкова обич и копнеж.Даваха го всеки ден по телевизията.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Митев

    1 1 Отговор
    Сегашното поколение вече е изпуснато,не може да го превъзпитавате,най добре да се концентрираме върху децата бъдещето на България......

    Коментиран от #21

  • 21 мутри вън, вътре

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Митев":

    Достатъчно е да се прилагат бързо и безпардонно всички действащи закони в България и до 1-2 години друга песен ще запееш. Идеално ще се превъзпитат.