Last news in Fakti

27 Август, 2023 16:00 5 144 57

Ама, че сте глупави!

  • васил терзиев-
  • дс-
  • комунизъм-
  • иван стамболов-сула

Не, Васил Терзиев не предаде родителите и семейството си, не измени на тяхната природа. Напротив – потвърди тази природа по безапелационен начин

Ама, че сте глупави! - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Ама, че сте глупави!“, както би казал Рене Артоа от „Ало, ало!“. Това, дето в деня на жертвите на комунизма и нацизма Васил Терзиев заклейми комунизма в България, казвайки: „няколко поколения са погубени от комунизма у нас…“, не е поредната изцепка на криейтив пиара на Промяната, а опит да се свали от дневен ред изцепката със „София говори, Васил слуша“, която стана повод за нестихващи подигравки няколко дни подред. И успешно! Сега вече не говорят, че Васил е „Ушев“, а му се смеят, че заклеймява цялата си рода, чийто не само биологичен, но и бизнес продукт е самият той. Потомък и приемник на рафиниран клан от Държавна сигурност – острието на комунистическия тоталитаризъм, – Терзиев се мъчи да застане на главата си, приемайки позата едва ли не на дисидент. Това коментира за "Трибюн" Иван Стамблов - Сула.

Всъщност Васил Терзиев не е нищо повече от типичен представител на породата си. И, не: това не е порода на надъхани комунисти, верни синове на пролетариата и революцията, доблестни бойци на тихия фронт, не е. Тази порода е много древна и се състои от хора, които са преуспявали, нагаждайки се към актуалните идеологически течения.

Още когато Константин прекратява гоненията спрямо християните и започва да дава привилегии на църквата, късноантичното население започва масово да се християнизира. Породата е надушила откъде е задухал новият вятър и бърза да опъне платната си. Когато държавата освобождава монасите от данъци и военна повинност, империята се покрива от хиляди манастири, пълни със смирени и набожни тарикати.

Историята за Балканджи Йово е много красива (макар и малко брутална), но нещата не са ставали точно по този начин. В Османската империя са имали понятие от верска търпимост, обаче всички немюсюлмани били облагани с данък джизие, а правоверните се ползвали и с други привилегии. И ето как тогавашните представители на Породата масово се помохамеданчили, станали правоверни. На изток целунали пантофката на падишаха, но Запад помагали на Инквизицията да лови вещици.

С идването на съветската армия, за чийто паметник се разправяме вече 30 години и още не можем да се разберем какво да го правим, ветровете задухали от нови посоки. Станало актуално да си антифашист и (още по-хубаво!) – комунист. Създала се стройна система на привилегии, в сравнение с която индийците с техните касти приличали на разпасана команда. Породата бързо се преориентирала. Наред със съселяните на слезлите от горите партизани, към мекото на баницата вдигнали поход и тарикатите от Породата. Те били най-ревностни. Скоро изобличили партизаните като предатели и „врагове с партиен билет“, разправили се с тях и взели всичко за себе си, оставяйки само неколцина любимци на СССР за цвят и историческа романтика.

В днешно време представителите на Породата са прогресивни, умни и красиви. Развиват „стартъпи“, съчувстват на „страданията“ на хомосексуалистите, а най-инициативните от тях сами стават хомосексуалисти. Готови са на всичко, за да бъдат „в крак с времето“.

Ако Втората световна война беше свършила по другия от двата възможни начина, всички по-сетнешни привилегировани активни борци против фашизма и капитализма днес щяха да са едни стегнати нацисти за чудо и приказ. Родата на Васил Терзиев нямаше да е от ДС, а щеше да е от ГЕСТАПО и щеше да пожъне абсолютно същите професионални успехи. Въпрос на конюнктура. Сериозният, амбициозният човек е длъжен да не изпада от мейнстрийма.

Когато тази Порода трябваше да докаже лоялността си към комунистите, тя не се притесняваше да се отказва официално в „Държавен вестник“ от своите родители (напр. Богомил Райнов, заради което е облечен в доверие и става шпионин). Но се отказаха и много други, отказваха се масово. В моето детство (1970-те) още се отказваха, помня.

Една от перлите на съветската комунистическа пропаганда е Павлик Морозов – действителна личност, дете, предало собствения си баща на болшевиките.

Днес Васил Терзиев нарече своите родители и роднини от Държавна сигурност „ужасни престъпници“, които са „убили и потъпкали“ светлите български умове в науката, предприемачеството и политиката и са изгубили безвъзвратно техните постижения „за десетки години напред“.

Не, Васил Терзиев не предаде родителите и семейството си, не измени на тяхната природа. Напротив – потвърди тази природа по безапелационен начин. Това е природата на Породата, за която говорим. Преди 1989 бяха комунисти, сега са демократи; преди бяха интернационалисти, сега са глобалисти; преди се занимаваха с репресии, сега са либерали. Те винаги са едни и същи – непоклатими колони за обяви, върху които всяко време лепи своите афиши. Какво са виновни колоните, че афишите на времената са толкова различни и често даже противоречиви? Колоните тежат на мястото си и ще направят всичко това да не се промени. Да не забравяме, че и Путин започна като довереник на евродемократа Елцин, обаче времената се смениха и залепиха други афиши.

Не бързайте да съдите Васил Терзиев. Той е такъв, защото така трябва, а не поради някоя своя прищявка. Ако се беше кандидатирал за кмет на Париж през 17 век по времето на Луи XIII, сигурно щеше да е мускетар, пръв роялист и враг на англичаните и хугенотите. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Офф..

    29 60 Отговор
    Половин час бля-бля и накрая - Картаген трябва да бъде разрушен! Ми фащай чука и отивай да го разрушаваш лично,иначе ставаш съвсем смешен..

    Коментиран от #45

  • 2 33 години стигат

    53 26 Отговор
    Поклон пред жертвите на демокрацията!
  • 3 Пич

    58 10 Отговор
    Това не са представители на комунистите - идеалисти , а типични представители на селяндурско , безидейно , слагаческо , и мифкаджийско котило , което се е довлякло в София с идеята , да окраде старите софиянци , пришивайки се към комунистите , потомците им решиха да доокрадат държавата , пришивайки се към демократите , а пък техните потомци надскочиха всички , като започнаха да псуват баща и дядо , само за да не изпуснат кокала !!! И нямат нищо общо с никой от семейството , паднали са от Марс ! Верно бе.....!!!

    Коментиран от #14, #18

  • 4 Коментар

    33 30 Отговор
    Вие живеете в 20-ти век.Дъвкате все за някакви комунисти и нацисти.Съжалявам,но вие ако живеете в 20-ти век,моя календар показва 21-ви век.Миналата година даже ви мислех за луди,защото и по телевизията говорихте как съветската армия била нападнала Украйна,а такава няма от 1991 г.Въобще...някои странно се държат и си живеят в миналото,но по този начин ще ни докарат война и ще ни унищожат бъдещето.
  • 5 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭

    49 5 Отговор
    Ами има хора, които винаги са "печаливши" от всяка власт и всяка ситуация. За да си такъв, просто не трябва да имаш морал, принципи, чест и доблест. Тия, посчедните качества много пречат да си "успешен" днес, вчера, а и когато и да е било.
    На 9.9.1944 година най-големите фашисти са станали най-върли комунисти. А хората с чест и достойнство са били избити и пратени по лагери. Подобна беше ситуацията и преди 30 години - най-успешни капиталисти станаха най-отявлените комунисти.
  • 6 Уса

    43 2 Отговор
    Това е истината за нагаждачите на всички времена предатели и изедници от вековете минали през партиините цветове на дъгата.Това са днешните техни наследниц най заклети евроатлантици соросоиди и не са толкова красиви напротив белязани от природата кривоусти,дебелоглави и изключително просто прости
  • 7 Никой

    41 6 Отговор
    Блестящо!
    Напълно съм съгласен с автора.
  • 8 2379

    34 10 Отговор
    Кратко и ясно.За тези които могат да разберат.Свалям Ви шапка г-н Сула!!!
  • 9 Мдааа Дааа... същото като днес

    28 5 Отговор
    ...Хайде да не се лъжем. Как да не са се случили декемунизацията и дерусификацията? Малко примери, не се ли декемунизираха цели родове като Дайнови, Бойкикеви, Прокопиеви, Кюранови, Такови, Паневи, Кръстеви, Мирчеви, Левчеви и знайни и незнайни комунистически родове сега първи неолиберали? Комунист ли е кандидат кмета на ПП$ДБ за София Васко? Нали с тази декемунизация и дерусификация си изкарват хляба синовете и внуците на големците от БКП и ДС цели 30 години? Народа не бил се дерусифицирал, че на народа никой не му плаща в грантове и долари да се дерусифицира като на синовете на големците от БКП. Я посланик губернатора на САЩ за България да осигури по две три хиляди долара на човек месечно за декумунизация и дерусификация да видите, че и народа може да се промени като синовете на големците на БКП.
  • 10 Ал Бунди

    19 10 Отговор
    МОЧА точно най -радикалните комуняги ще го съборят. Последните демократи си отидоха с Бъки Бомбата и д-р Дертлиев..всичко останало са комуне до комуне и до тях-друго комуне. А си мислите, че живеете в демокрация....Та вчера едно такова голобрадо, с бръсната тиква/ в която няма нищо/,клепаресто и правещо се на патриот ми задава въпроса- ти в комунизъм ли искаш да живееш или в демокрация...без да разбира че демокрацията е форма на управление, а комунизмът е обществен строй... иначе учило някъде, май в Масква..та ..такива ми ти работи..още много дълго време ще сме в застоя..докато не се разкачим напълно от котвите- такива като тоя пишман кандидат-кмет, такива като Малкия Мраз... няма да тръгнем напред .. Това е истината. Друго няма!
  • 11 Вирус

    3 6 Отговор
    Ама какво продължавате да ни го намирате същия като острото хахаха тях не ги интересува нищо
  • 12 Олеле

    10 25 Отговор
    Чорба от мислите на сула... Рене Артоа, сула, Константин, Балканджи Йово, Терзиев, Путин, Елцин, Богомил Райнов, Павлик Морозов. То и чорба не е, а "газиран буламач" по Мая Новоселска.
  • 13 Перо

    26 5 Отговор
    Авторът има право, но това, което пише касае целия народ, като етнос! Новата “демократична” номенклатура е много по-безскруполна, защото едно време далаверите са били на дребно, поради безбройните контролни органи: кола без ред, апартамент, кражба на бензин и строителни материали от държавни предприятия, лъжи в келнерската сметка и т.н. кокошкарски работи, а сега си подаряват заводи, банки, гори, приватизират общински и държавни функции и се навъдиха се над 400 държавни милионери, само от държавни пари! Ако сега няма всеобща кражба от властта, ние ще сме Люксембург, а не Габон в Европа!

    Коментиран от #17

  • 14 Старите софиянци.....

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Пич":

    Познавам един,носи сандали с бели чорапи!!! Хахаха
  • 15 Гого

    6 21 Отговор
    Абе, Сульо ти каква Порода си? Не оправдавам този хубостник, който ни го предлагат за кмет на столицата, но се питам едно - от редакцията на Фактите май ти плащат на кило написани и известни Факти. Имай малко срама като пишеш!
  • 16 Пази боже

    31 8 Отговор
    Непрекъснатото повдигане на въпроса за комунизма прикрива съществувата корупция и разграбване на БГ.

    Нали знаeте поговорката: Пази боже от приятели. От враговете сам ще се пазя. Не знам кои за ни враговете, но приятелите…
    Къде ни е Южен поток, Белене, Блокове 4-5 Козлодуй, Решенията на ЕС транспортните фирми, зелената сделка, подаръци за Украйна, въвличане с жива сила? Без такива външни приятели щяхме да сме Швейцария на балканите.

    30 г. разруха и упадък на БГ. Да живее демокрация!!! Ура. Нали помниш лозунга: 45 г. Демокрация стигат.
    След 10 г. БГ ще изчезне. 45 г. Стигат. Износът ни е по номенклатура на третия свят: жито, дървен материал,необработене руда, съровини. Къде са завършените високо технологични продукти с значителна принадена стойност?

    Още съществуваме едва – едва, благодарение на постиженията на лошия комунизъм — соца:
    Козлодуй, Нефтохим, ПАВЕЦ Чаира, НДК Людмила Живкова и мн др. Метрото бе започнато при Тошо.

    Коментиран от #25

  • 17 ТрампЛин

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    С една дума да се връща системата в която на обикновения смъртник му беше оставена само възможността да отмъкне туба нафта? Стриктния “контрол” се грижеше Партията да не бъде ощетявана, критикувана и разобличавана. Ако някой от партийния елит се поиздънеше и започнеше да си позволява повече от позволението, той биваше преместван на друга позиция, като посланик в някоя екзотична страна, директор в друга област…..в зависимост от стъпалото на което се е намирал.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бай Ганьо

    11 2 Отговор
    Едните и другите са маскари, ама келепир има в тая работа.
  • 20 гост

    26 1 Отговор
    Преди десетина години имаше един английски сериал "НОВИЯТ ПОЛИТИК" ! Безскрупулен нагаждачи мошеник за който Радой Ралин казва : " ОТ КАКТО СВЯТ СВЕТУВА МАЗНОТО ВСЕ ОТГОРЕ ПЛУВА!" . Такива са и нашите нови "политици" - комунистически култуци от типа на Ивайло Мирчев, Христо Бойкикев / сега Иванов/,Миглена Пръмова /сега МЕЕглена Кунева/, Сергей Игнатов, горепосочения Васил Терзиев, Иво Инджев, Евгений Михайлов, Тодор Тагарев и тримата завършили в СССР защото тука "комунистите не им давали да учат / и още безброй такива.
    За тях има специална дума една на всички езици : адепт - лат.; ренегат - англ.; дьонме - тур.; отметник - бълг.
    За тях е важно, че парите не миришат, дори да са от костите на бащите им. Истински Павлик Морозовци !
  • 21 Алфа херинга

    21 2 Отговор
    Каква демокрация е България? демокрация е зачитане гласът на народа, равноправие пред закона и равен шанс за всеки до властта и управлението. Къде да тези принципи у нас? Референдумите ли се вземат под внимание? Еднакви присъди ли има, особено за управляващата прослойка и за богаташите? Еднакъв шанс ли има всеки да стане депутат?.Нищо общо. Ние не сме демокрация. Не знам защо има още заблудени души, които си. Искат че сме.
  • 22 Пешо от панелката

    17 5 Отговор
    От Юда Искариот през Киряк Стефчов до днешните соросоиди, винаги ще се намери някой Васил Терзиев. Днес се отрича от родителите си, но бъдете сигурни че никога няма да се отрече от вас и като лъв ще брани обществения интерес.
  • 23 отец Матей

    16 2 Отговор
    Браво, Сула !
  • 24 Хм Хм

    8 11 Отговор
    Г-н Сула, на римския император ли сте се кръстили? На онзи, който е прояден от всякакви венерически болести и умрял от препиване и преяждане? Онзи, който е живял в постоянни оргии и разврат?
    Да, имам предвид Луций Корнелий Сула, така добре описан в "Аз, Клавдий".
  • 25 ТрампЛин

    6 19 Отговор

    До коментар #16 от "Пази боже":

    Съществуваш Въпреки изброените от теб неща! Точно тези “придобивки” ни тежат и Ще ни тежат още 100 години! Руската зависимост и е тази която ни е закотвила там където сме! Ще ти построят завод за нискокачествена ламарина, за да те направят зависим от тяхната желязна руда! Ще ти направят АЕЦ за да те заробят с горивото и! За НДК няма да коментирам, защото го считам за безумно твърдение!

    Коментиран от #32, #48, #56

  • 26 И все пак

    20 6 Отговор
    Промиват мозъци с Жертвите на фашизма и комунизма. Целенасочено ги отъждествяват, за да изопачат историята! С ежедневни лъжи. Голямата лъжа идва от Фащ и фашизираният Запад. Има хора, свидетели и на фашизма, и на социализма (комунизъм не е имало), като втората система е най-хуманната в историята на човечеството! Въпреки гьобелсовите пропагандисти, западният капитализъм в стадия на упадъка си пак се фашизира...
  • 27 Тома

    15 1 Отговор
    Този васил може да каже всичко след като с червените куфарчета на бкп и дс с помоща на родителите си стана милионер.Такива са всички и в народното събрание и в правителството.Всички знаем че случайни работи никога не се случват на тази територия
  • 28 гост

    12 1 Отговор
    ООН, ЮНЕСКО, ЦЪРКВИТЕ , НАЙ- РАЗЛИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ НАПЪЛНИХА КАЛЕНДАРА С ПО 20-ТИНА ПРАЗНИКА И СВЕТИИ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН. НЕ ОСТАНА ДАТА ЗА ЖЕРТВИТЕ НА КОЛОНИАЛИЗМА, АМЕРИКАНИЗМА,, НЕОЛИБЕРАЛИЗМА !
  • 29 Дрът комун

    15 5 Отговор
    След 9-ти септември 1944г. изведнъж се появиха 2 000 000 партизани и Активни борци против фашизма и капитализма.
    Повече борци от руската армия!
  • 30 Журналисти без граници

    2 16 Отговор
    Сульо, Терзиев си продаде фирмата на САЩ (!!!) за близо 160 млн долара! Продаде, а не открадна от държавата!
    Драсни нещо и за комуниста с агентурното име Буда, който беше кмет! Май е по добре да триеш!

    Коментиран от #34

  • 31 Госあ

    9 2 Отговор
    Добре си го написал. И аз пиша същото тук от много време, но по кратичко 😄
  • 32 Касапин

    16 4 Отговор

    До коментар #25 от "ТрампЛин":

    ЗНАЧИ ХЕМ СА ТИ ГО ПОСТРОИЛИ ПО ТВОЕ ЖЕЛАНИЕ И МОЛБА ХЕМ РАБОТИ 50 ГОДИНИ И ТИ КРЕПИ СКАПАНАТА ИКОНОМИКА ПОСЛЕДНИТЕ 30 ХЕМ С ПОСТРОЕНОТО ОТ ТЯХ ПРАВИШ СНАРЯДИ ЗА ДА ГИ ТРЕПЕШ И СЕ ГОРДЕЕШ С ТОВА ХЕМ СА ТИ КРИВИ Е ЗА ТАКИВА НАГЛИ МОЗЪЧНИ ИЗВ....ЕНЯЦИ ИМА САМО ЕДНО ЛЕЧЕНИЕ АМА БАВНО БАВНОООООО КАТО РУСКАТА СВО

    Коментиран от #33

  • 33 ТрампЛин

    6 14 Отговор

    До коментар #32 от "Касапин":

    Запомни едно нещо! У нас от 1944 до 2007 Нищо не ставаше по наше желание!!! Всичко се случваше по руски интереси!
  • 34 Алооооооо

    15 0 Отговор

    До коментар #30 от "Журналисти без граници":

    ТАКА ЛИ БЕ МАМИН КОЯ ФИРМА ДЕТ Я ПОЧНА В ГАРАЖА НА БАБА СИ ЛИ БЕ И КОЙ СА МУ СЪДРУЖНИЦИТЕ А СЛАДЪК И КОЛКО ДАНЪК ПЛАТИ МНОООО ИНТЕРЕСЕН ВЪПРОС И СЕГА КВО ПРАЙ ЧИТАЛИЩНА ДЕЙНОСТ И ПОНЕЖЕ МАЛКИЯТ ДЯЛ ОТ ПЕЧАЛБАТА ОСТАНАЛ ЗА НЕГО СВЪРШИ РЕШИ И ТОЙ ДА ЗАХЛЕБИ ГОРКИЯТ МИЛИОНЕР СЪЩАТА СТОКА КАТ КИРЧО С НЕГОВИТЕ СИРОПЧЕТА ЗА МИЛИОНИ ДЕТ ГИ НЯМА ТА НЕ МОЖЕ ДА ИЗКАРА ЕДНИ НОРМАЛНИ ПАРИ ДА ОТИДЕ НЯКЪДЕ С ЛЮБОВНИЦАТА СИ БЕЗ ДА ГО ФАНАТ

    Коментиран от #40

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 80% интелигенция!

    12 2 Отговор
    Ми такава е човешката природа не става дума за порода...какво да кажем за милионите избиратели на Тиквата...хората бързат към софрата ....че животът е кратък ...за идеалистите остава само горчилката и калните пръски от локвата през която профучава с новия си джип , тариката целувал ръчичката на дона...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Читай Федя фирмата е за софтуер

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Алооооооо":

    Кандидатът за кмет на ПП-ДБ и “Спаси София” за столицата Васил Терзиев е продал фирмата си „Телерик“ на американската компания “Прогрес”, чийто най-голям акционер е инвестиционният фонд “Блекрок”.
  • 41 Минало незабравимо

    3 9 Отговор
    Това са безсмислени мисли. Истинският демократ гледа какво може личността, а не какви са родителите. Това е разликата с БКП/ДС миналото, когато оценяваха по произход, а не по спосабности. Гледам и Нинова, която е партийна секретарка от онова нпеме прави същато.
  • 42 ЕленаПловдив

    11 0 Отговор
    След като прочетох горе написаното— разбрах, колко сме жалки! Чудех се до сега , какъв човек трябва да бъдеш за да се отречеш от родителите си? Написаното от Г-н Сула ми даде много точен отговор.Никой не кара софиянци да гласуват за тази личност!
  • 43 Браво

    8 0 Отговор
    Сега след като василчо така се изложи ще видим колко гладкомозъчни ще гласуват за него
  • 44 мале

    9 7 Отговор

    До коментар #39 от "Пич":

    Те и затова мандраджиите затриха елита на София !! Взеха къщите на лекари,адвокати,учени ,художници докараха от села и паланки такива дето не бяха виждали тоалетна в апартамент !!Със селските си маниери,тарикатлъци и това дето силно ме отвращава са плика с боклука пред входната врата и "Влечките" дето с тях ходят до кофите !!Без коментар.....
  • 45 инфо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Офф..":

    Нямаш ни най-малка представа за какво иде реч...Безкнижник.
  • 46 Сульо

    4 7 Отговор
    Ако преди 10 ноември е било тоталитаризъм, сега нямаше да има толкова много активни борци срещу "комунизма" като тоя Сула...
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 МинАло

    7 1 Отговор
    Първо комунистите бяха жертви на фашистите - избиваха ги до девето коляно, палеха къщите им, режеха главите им срещу заплащане, пращаха ги в лагери, интернираха ги... После фашистите станаха жертви на комунистите - осъди ги народен съд, някои помилваха, други застреляха, взеха им имотите, пращаха ги в лагери, интернираха ги...Честването паметта на жертвите в България трябва да е ден за помирение, иначе Породата ще ни затрие, нещо, което не успяха да направят нито фашистите, нито комунистите.

    Коментиран от #54

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 тоци

    1 5 Отговор
    Сула ли супула ли си но си иди-т комунизъм не е имало в БЪЛГАРИЯ,а имахме всичко авиация-военна,земеделска и гражданска фабрики и заводи дори и за глухи и слепи,а сега чакат помощи и живеят в мизерия сула-бок--к
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ТрампЛин

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "МинАло":

    Ден за помирение за комунистите няма! Те живеят с мисълта да управляват отново така както управляваха 48 години. Желаят отново да проливат кръв и да взривяват влакове и църкви. Желаят и очакват отново “червения ботуш” да ги инсталира начело на Държавата. Очакват отново чужд окупатор.
  • 55 Булба67

    0 0 Отговор
    А ,тОдорчо Тангаренко кога ще се отрече от текезесарско комунистическите си ,,Предци," ,а роСенчо ,,президенте" , ХР ,Иванчев , муни Паси.. . ..!?!?
  • 56 Да видим как

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ТрампЛин":

    Ами разрушете придобивките, (Козлодуй, Нефтохим, ПАВЕЦ Чаира, НДК Людмила Живкова ) както са започнали неофашистите с паметника.

    Да видим как ще съществуваме.

    Относно заробването: Де да видим къде ще съхраняваме отработеното ядрено гориво, след САМОсанкционирането ни.
  • 57 куку

    0 0 Отговор
    А всичко е толкова просто - добро и зло според ценностната система на християнската идея , като синтез на хилядолетен опит , в стремеж за опитомяване на човешките говеда , за да може да са понасят и сътрудничат за мирно благоденствие.