Last news in Fakti

6 Септември, 2023 16:30 3 505 175

Движение "3 март": как се чипират мозъци за руска пропаганда

  • румен радев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • възраждане

Всички тези акции използват едни и същи механизми, за да наложат пропагандните си послания в стилистиката на черно-бялото

Движение "3 март": как се чипират мозъци за руска пропаганда - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обявеното от президента Радев национално движение "Трети март" става факт. Високоговорителите на строевата руска пропаганда в България се увеличават с още един, пише по този повод в коментара си Емилия Милчева.

Високоговорителите на строевата руска пропаганда в България се увеличават с още един с инициативата за запазване на Трети март като национален празник a.k.a. "Народното движение" на президента Румен Радев. Онова същото, което "няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната памет - изтрита, а българската държавност - разградена", както обяви самият президент в реч за 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Темелите на "Движение 3 март" се наливат като за политически проект все от хора, свързани с Радев - участвали в инициативния комитет за издигането му за държавен глава като проф. Искра Баева или в служебните му кабинети като Весела Лечева. Медии съобщиха и за левия евродепутат Петър Витанов, боксьора Тервел Пулев, проф. Андрей Пантев, акад. Иван Юхновски и идеята да се организира референдум за запазване на 3 март.

Това ще е поредното всенародно допитване, с което политици и видни публични личности ще защитават "национални светини" от зли западни господари и техните тукашни слуги - реторика от времената на Студената война. Така беше и с референдума на проруската партия "Възраждане" за българския лев, и с този на БСП срещу преподаване на "джендър идеология" в училищата - защото се руши "традиционното българско семейство". А само преди дни профсъюзният ветеран Янка Такева, председателка на Синдиката на българските учители към КНСБ, пусна фалшивата новина, че настоящите управляващи щели да посегнат на българския език, който уж щял да се изучава като майчин.

Всички тези акции използват едни и същи механизми, за да наложат пропагандните си послания в стилистиката на черно-бялото. Най-напред ситуацията се нажежава до червено, сякаш крадците на ценности ей сега ще ограбят българските светини. В резултат се създава тревожност и дори истерия сред хората, чието критично мислене е съвсем притъпено. Накрая, като в приказките, идват спасителите - високи и с добри очи, в бели ризи, загрижени за традициите, пазители на родолюбието. Политика с театрални ефекти.

Намери се пряпорец

"Възраждане" събра малко над 400 хиляди действителни подписа за лева, БСП - над 200 хиляди пряко сили срещу "джендърите" (не е ясно колко са действителните). Мобилизираха избиратели, но ефектът отшумя. В същото време още с първите си решения правителството Денков-Габриел оттласна България от кремълската орбита, където я подбутваха президентските кабинет.

Вече е ясно, че България може и без руския газ. Най-вероятно и без руския петрол и руското ядрено гориво, които са в процес на заменяне с други източници. Българите вече са наясно, че "Газпром" им е продавал твърде скъпо синьото си гориво, че "Лукойл" преработва евтин руски петрол, но го продава като европейски и избягва да плаща данък печалба. България оказва военна подкрепа на Украйна и бавно се разделя със старата съветска военна техника - макар все още да плаща милиони, за да я поддържа. Не може обаче да изтрие газопровода "Турски поток", доставящ руски газ за Сърбия и Унгария, нито да скъса 13-годишния договор за доставки на газ с Турция, който ще вкарва още руски газ в ЕС. Въпреки тръбите една по една примките се късат. Какво остава?

"В крайна сметка най-мощната ваксина срещу негативизма е общата ни история, тя все още работи, но само времето ще покаже дали ще работи със смяната на поколенията". Руската посланичка в България Елеонора Митрофанова не прави открития в интервюто си за ТАСС миналата седмица. Запазването на 3 март като пряпорец на т.нар. обща история е удачно избран за чипиране на мозъци с пропагандни внушения.

Кой как чете "общата история"

За мнозинството българи Трети март - датата, на която се подписва Санстефанският мирен договор след края на Руско-турската война (1877-78), е набор от клишета като "освобождение от турско/османско иго", "начало на новата българска държава" и прочие. Фактът, че е предварителен - подлежи на одобрение от останалите велики сили, че се договарят Руската и Османската империя, че България е обявена за автономно, но трибутарно княжество - тоест, подчинена е на султана, че плаща на Русия за освобождението си над 27 милиона златни лева (макар и не пълния окупационен дълг от близо 90 милиона) и др. са извън стереотипната картинка.

Извън нея са и много други факти, скрити в архивите, които Съветската армия изнася в СССР след окупацията на България на 8 септември 1944 г. До момента българската държава е получила единствено 20 000 страници фотокопия, не и оригинали. Историята се създава от факти, не от сервилни лакеи на "народната власт".

Политически ефекти

Подписките за референдуми в България съвпадат с предизборните кампании. "Възраждане" и БСП ги реализираха преди предсрочните парламентарни избори на 2 април, подготвяната за защита на 3 март ще е преди местния вот. Тези местни избори са важни за утвърждаване на новата коалиция ПП-ДБ и нейното правителство - същите, срещу които президентът и третомартенското му войнство са насочили огневата си мощ. Чрез "Движение Трети март" държавният глава получава на практика още една трибуна за изява - освен президентската институция.

Не би било изненада, ако новият формално не-политически проект подкрепи и кандидати за кметове. В записа от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната", разпространен от отцепника от ПП Радостин Василев, се чува, че Радев с едната ръка заплашва, а с другата подкупва кметовете. "Това нещо в момента се случва на абсолютно всички герберски кметове. Това, което ще се случи, е, че вместо да имаме ГЕРБ - 25%, ще имаме ГЕРБ - 15%, и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове", казва в записа Асен Василев.

Движението за запазване на Трети март се появява и като противовес на исканията за незабавното премахване на Паметника на Съветската армия, известен в София като Монумент на окупационната червена армия (МОЧА), и за преименуване на столични улици, които носят имена на руски военни дипломати. Кой го иска - същите, които готвят похищение на Конституцията, в каквото ги обвини президентът. Така че ще има народно движение vs столичани, МОЧА vs Трети март поради свързани с Русия причини. А за Румен Радев ще е отредено място в "общата история". България обаче дължи българската на следващите поколения.

* Този коментар изразява личното мнение на авторката и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Коментар

    178 35 Отговор
    DW - долна пропаганда!
  • 3 Само

    82 34 Отговор
    като видиш състава му и ти стига !
  • 4 ТаУмВзе

    129 30 Отговор
    А как се Почита за Краварска Праведност? Бухахаха

    Коментиран от #86

  • 5 капитан ПЕТКО ВОЙВОДА

    139 31 Отговор
    И с тояга не можете изби любовта на българина към Русия
    Защитна реч пред съда във Варна .Убит от Стамболов и Спас Турчев
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Народът на България

    136 19 Отговор
    Не чета Манипулативни Простотии от герберски б@клуци!
  • 8 1234

    45 46 Отговор
    Оня русофил Банкя чекмеджета въобще не си играе да чипира,директно харизи милиарди на господарите си русия,като синята джука Костов
  • 9 Никой не могат да чипират

    46 128 Отговор
    Бабите и дядовцоте гласуващи за БСП и Възраждане са чипирани много отдавна. Младите не са балъци. Ползват интернет, знаят езици(не руски) и тях не можеш да ги заблудиш.

    Коментиран от #13, #14, #44, #46

  • 10 честен ционист

    30 65 Отговор
    "Историята се създава от факти, не от сервилни лакеи на "народната власт"."

    Историята се създава на Лубянка 2.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нашия

    53 17 Отговор
    не е руска баш американска си е ,но по-финна....Радев виго намества американския дневен ред ,но по-по тарикатски начин....събудете се бе хора.....американска военна академия ви се "пробва" сега...да ви оязди....
  • 13 Слава богу, че тези чипираните

    26 79 Отговор

    До коментар #9 от "Никой не могат да чипират":

    с всеки изминал ден, у нас намаляват все повече. По естествени причини. Лека им пръст.

    Коментиран от #17

  • 14 честен ционист

    45 31 Отговор

    До коментар #9 от "Никой не могат да чипират":

    Младите са бъдещи емигранти, или ще им се наложи ускорен курс по руски/турски, зависи от коя страна на Стара планина живуркат.

    Коментиран от #166

  • 15 Гнусни русоробски

    30 72 Отговор
    Боклуци. Ето това са национални предатели.

    Коментиран от #23

  • 16 абе

    21 64 Отговор
    Не беше ли радев този, който не уважи българския химн от височината на заемания от него държавен пост?
  • 17 др Гей Билтс

    74 11 Отговор

    До коментар #13 от "Слава богу, че тези чипираните":

    Геноцидът над 38000 пенсионера "естествени причини" ли наричаш, лицемере?
  • 18 Разбира се

    81 14 Отговор
    че няма да назовете истинските имена на нещата. С войната против Православието, отделихте Украйна от Русия, опитвате с Беларус, и с нас разбирасе
  • 19 Крокодил

    86 14 Отговор
    Емилия Милчева- "журналист" платен от Сорос посредством DW!
  • 20 Ивелин Михайлов

    71 15 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна, гейче веле чипира мозъци с американска пропаганда!
  • 21 Историк

    13 60 Отговор
    Отлично описан кремъслките стратегии в България и техните изпълнители.
  • 22 Германец

    16 30 Отговор
    13 юли ще ви е празник! Тогава е берлинският конгрес! 😉
  • 23 Не дотам негнусен

    49 6 Отговор

    До коментар #15 от "Гнусни русоробски":

    последовател на соломончо паси-майнатата ти
  • 24 Българин

    71 13 Отговор
    Без 3 март нямаше да има България

    Коментиран от #53

  • 25 факуса

    46 12 Отговор
    драскайте зелки,за последно ви е ,не остана много и ще бъдете забранени у нас,ще одите на луната да драскате,гнусните си компромати
  • 26 Юрист

    61 20 Отговор
    Русия ни освободи, а америка ни пороби!

    Коментиран от #54

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ами нека

    53 12 Отговор
    тези смятаюи , че русия не ни е освободила да представят едино хипотетично развитие на историята без тази руско турска война. да си представим , че войната не се е състояла....кой и как би се бил срещу османската империя в следствие на което щяхме да сме свободни ... никоя европейска държава нямаше да воюва срещу турция и щяхме да си останем в нейните граници. отчитайки колко въстания сме имали и все неуспешни щяхме сега да сме като кюрдите

    Коментиран от #55

  • 29 Последния Софиянец

    39 11 Отговор
    В 17 часа НДК Похода за мир и неутралитет.

    Коментиран от #58

  • 30 бхаха

    12 4 Отговор
    и тука тръгна лай но мета
  • 31 Исторически парк

    39 6 Отговор
    Искат да пренапишат историята ни!
  • 32 Гледам и не вярвам на ушите си

    51 9 Отговор
    Абе, аз тука чета само евроатлантическа русофобска пропаганда. Къде е руската?
  • 33 Мне

    8 36 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Разделят го резидента фатмак и Костя с техните послушковци, по заповед на пасолството!
  • 34 Икономист

    34 5 Отговор
    ГЕЙР ОПА РАЗКЪСВА БЪЛГАРИЯ НА 5 ЧАСТИ!
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    41 16 Отговор
    Cлава на русcия наща оcвободителка, Cлава на путин ,Cлава на руcката армия!

    бг защитниците на русия го правим безплатно ! в Българската земя са костите на руските войници благодарните техни предци са предали ген на уважение и респект пред страната - освободителка Русия.
  • 36 Оф оф

    36 6 Отговор
    Колкото пъти сме се грабнали по немския акъл и-национална катастрофа....
  • 37 само за анлосаксочепираните

    34 5 Отговор
    зелето е спира с долната си про пагнда ............
  • 38 Русофил

    44 9 Отговор
    Ако не беше русия нас нямаше да ни има на картата
  • 39 Путин съм

    15 31 Отговор
    Цитат
    "Аз така се надявах на чеченските козари да бият джендъри..пък те си купиха Ролс-Ройси от тях"

    Ей хора слезте на земята даже и в Русия не вярват на собствените си лъжи

    Целият панаир е за да стоят руските бандити на власт
    Пък те са същите като нашите
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    33 14 Отговор
    РУСИЯ НИ Е СЪЮЗНИК, А ГЕРМАНИЯ НИ Е ВРАГ!
  • 42 Ото фон Бисмарк

    24 8 Отговор
    Пет пари не давам за конекрадците от долния дунав 13 юли 1878
  • 43 Краси

    38 6 Отговор
    Пропагандаааа...
    Защо германците не си видят тяхната държава в която вече не се говори на немски език. Икономиката им, която беше най-мощна в Европа замина на кино.

    Коментиран от #47

  • 44 Даааа

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Никой не могат да чипират":

    Ама те са заблудени по природа, паднала маса.
  • 45 Обединение на петоколонниците!

    11 39 Отговор
    На 3 март беше създаден идеалът "Велика България", заради който претърпяхме 2 национални катастрофи и 3 войни. Сан Стефанският договор беше предварителен, никъде в него не се говореше за българи. Впоследствие в Райхсщад и Лондон Русия се отказа от всички свои претенции. Берлинският договор беше една формалност. Русия не искаше да създаде българска държава, а Задунайская губерния, затова беше създаден Окупационен фонд, който струваше на България 32 тона злато платено на руснаците до 1908 г.

    Коментиран от #49, #57

  • 46 Мда

    18 43 Отговор

    До коментар #9 от "Никой не могат да чипират":

    Руснаците 45 години променяха историята ни и окрадоха архивите ни, така както промениха историята на Македония и им промиха мозъците.

    Коментиран от #50

  • 47 Четиво за русофили

    12 32 Отговор

    До коментар #43 от "Краси":

    - горещо се
    препоръчва! Можете да си го свалите безплатно като изпишете :
    Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област
    Книгата е написана от опълченеца Димитър Петков загубил едната си ръка на Шипка! В този фонд България е внесла 32 тона злато / 10 618 250 рубли и 43 копейки/ за издръжката на руските окупатори. Самите руснаци са се нарекли така по името - Окупационен фонд.
    Фондът е погасяван като огромен окупационен дълг, който изплащаме до 1908 г. В него, както и в оригинала на Санстефанския прелиминарен мирен протокол, не се говори за България, а за Руско-дунавска област . Освобождаваните българи също ги няма, те са просто поробени славяни

    Коментиран от #141, #165

  • 48 Пешо

    29 7 Отговор
    Вие кажете за американското чипиране на мозъци за по 100 долара
  • 49 айде

    27 8 Отговор

    До коментар #45 от "Обединение на петоколонниците!":

    представи развитието на България в границите на турция ако я нямаше войната и този договор ?? как въобще бихме се появили на картата ??? обсъждаш негативни факти без да споменаваш , че иначе щяхме още да сме в пределите на турция
  • 50 нашия

    24 5 Отговор

    До коментар #46 от "Мда":

    много ти е "кратка" паметта и "историята".....архивите са откраднати от Екатерина и Рим.....първом ,,,,а по късно османските ги запалват на гара Белово още във вагоните ,преди да са разтоварени още....кой ли го е боло "страх" от тези архиви...????!!!!!!! да ли не Киряк-Стефчовците кои то и тогава се домогват до властови постове.....чети преди да пишеш....помага...

    Коментиран от #67

  • 51 ДА НЕ СЪМ ГРУБ ЩЕ КАЖА...........

    27 7 Отговор
    ЕМИЛИОООООО, ЗАВРИ СИ СОРОСКОТО МНЕНИЕ У КАФЯВИЯ САЛОН.............. ТИ ИСТОИЯТА ,.....НЕ МОЖЕШ ДА ПРЕИНАЧИШ .........ЗА БЪЛГАГИНА ../НОРМАЛНИЯ/ ,....РУСНАКА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ......БРАТ...............!!!!!

    Коментиран от #69

  • 52 Историк

    8 25 Отговор
    Отлично описани кремълските стратегии в България и техните изпълнители.

    Коментиран от #73

  • 53 А бе

    10 23 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Така ли ти каза Митрофанова? България я е имало 1100 години преди трети март.

    Коментиран от #56, #102

  • 54 ХА ХА

    19 8 Отговор

    До коментар #26 от "Юрист":

    И как точно ни пороби, я обясни?

    Коментиран от #76, #111

  • 55 Мда

    7 12 Отговор

    До коментар #28 от "ами нека":

    А Македония кой я освободи бе, капацитет? Пак ли Русия?
  • 56 явно

    27 3 Отговор

    До коментар #53 от "А бе":

    не знаеш ,че сме били под турско робство 500 години или си депесар и това те е устрийвало
  • 57 нашия

    17 1 Отговор

    До коментар #45 от "Обединение на петоколонниците!":

    АБЕ ......ти защо говориш ,като съвременник на събитията....да не би БЪЛГАРСКИЯ език да не ти е роден....много странна употреба на времената имаш..... 200 годишни хора /доколкото занам/ в България няма...
  • 58 Идио ти

    9 25 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Продажници, ще агитирате за Русия на този светъл български празник, непризнат от нея!

    Коментиран от #89, #93

  • 59 Вражалец

    30 4 Отговор
    Един каламбур от имена и факти,без анализ и с ясно определена задача.
    Но ако нямаше Трети март, нямаше да има днешния празник!
  • 60 Бах

    37 7 Отговор
    Когато Русия решава да освободи България, тогава цялата западна Европа поддържа Турция със най модерните оръжия за тогава , както и безброй командири на цели армии СЪС ЦЕЛ ДА НЕ НИ ОСВОБОДЯТ . В историята всичко е написано . Та на запада ли да се кланяме А.....

    Коментиран от #75, #103

  • 61 Здрасти

    27 1 Отговор
    Рано или късно всички предатели на България ще си понесат заслуженото!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    33 5 Отговор
    Трети март е денят, в който българите хвърлят фес0вете и се връщат на картата на света. Който плюе по денят на освобождението ни е предател и трябва да се преследва и санкционира от закона.
  • 64 дядото

    24 4 Отговор
    дойче веле да се занимава с проблемите на недалечното минало на хитлерова германия,а не с настоящето и бъдещето на българия.знаем резултатите от тяхната загриженост,поне на три пъти.
  • 65 Гост

    27 7 Отговор
    С подобни статии Дойче Веле тласкат все повече българи към русофилия. Продължавайте да плюете исконни български ценности и се чудете, защо не ви върви акцията.

    Коментиран от #71, #97

  • 66 Хохохо

    22 5 Отговор
    Dw да гледа Германия че там не останаха германци.

    Коментиран от #99

  • 67 Мда

    11 23 Отговор

    До коментар #50 от "нашия":

    Не лъжи руски слуга!
    Нeпосредствено след 9 септември 1944 година от пристанището в Лом специална част на Трети украински фронт изнася за Москва 130 чувала с „трофейни“ български документи.

    Коментиран от #91

  • 68 Някой

    26 8 Отговор
    Пропагандата се лее от киселото зеле и от Посолството.
    Президента е прав - имаме си национален празник. 3-ти март е началото на Третата Българска държава. Без него не би имало други празници - Съединение, ден на независимостта и т.н.
    Ясно е защо се подема тази кампания - идеята на Посолството е да се изчегърта всичко, което е положително свързано с Русия. Обаче, има голяма изненада - народа български е настроен положително към Русия. Това трудно се преодолява. А в един момент, когато търпението му прелее, куклите на конци, дето се пишат управляващи, ще бъдат по тенис като от цунами от същия този народ.
  • 69 Щастливо семейство казаха

    11 20 Отговор

    До коментар #51 от "ДА НЕ СЪМ ГРУБ ЩЕ КАЖА...........":

    Аве циркаджия..те руснаците имаха по братя и от вас сега или се стрелят или едните бягат от другите..братята на руснаците сега живеят в Корея и в Африка свиквайте в Европа тия рециклажи нямат рода
    На половината тука ако ви спрат копейките и ще се сетите кой какъв е много бързо

    Коментиран от #92

  • 70 Цве

    8 27 Отговор
    Плюя на трети март това не празник на българите

    Коментиран от #88

  • 71 Историк

    12 21 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    С такива отговарящи на фактите анализи се отварят очите на всеки, който се интересува от истината за руските стратегии и техните изпълнители в България. Отлична статия. Задължително четиво.

    Коментиран от #84

  • 72 Очевидно

    27 5 Отговор
    От DW се излива омраза, значи нещата вървят добре.
  • 73 мер

    16 5 Отговор

    До коментар #52 от "Историк":

    Хайде първо да изчакаме как ще се разберат Русия и САЩ и после да спорим коя пропаганда фалшифицира историята и фактите ..
  • 74 путински

    5 24 Отговор
    Б О К Л У Ц И
  • 75 ХА ХА

    10 26 Отговор

    До коментар #60 от "Бах":

    Пак руски лъжи.
    Решението за освобождение на България се взема от всички велики сили след Априлското въстание! Русия никога нямаше да ни освободи без одобрението на останалите велики сили, както стана 1829г., когато ни изоставиха на османците да ни изколят, след като стигнаха до Одрин. Тогава нямаха одобрение от останалите и предпочетоха да не си създават проблеми.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 буха муха ха

    8 19 Отговор
    Движение 3рублей.
  • 79 БЪЛГАРИН🇧🇬

    24 4 Отговор
    Смешен и жалък материал, на продажна дребна душица.
  • 80 ТИР

    13 9 Отговор
    Чудно защо Възраждане се пришива към Русия, говорят за България, а на тях все им се причува РФ,,,
  • 81 пак

    7 17 Отговор
    Рускапръдня.
  • 82 Факт

    9 16 Отговор
    Българинът е по-богат от руснака. Русия е била против Съединението.
  • 83 Иван

    6 18 Отговор
    Руските мекерета не е необходимо да се чипират.
  • 84 СССР

    12 3 Отговор

    До коментар #71 от "Историк":

    Абе Ти си толкова историк, колкото АЗ съм ватман...хахаха.
  • 85 Азззззззз

    18 3 Отговор
    По- промити и чипирани мозъци от дойчовците няма! Доказателства колкото щеш, къде им отиде националната гордост и самочувствие, то не им изнасилват жените, то не хранят разни навлеци, наречени мигранти... Та хайде да си гледат тяхната кочина, в която превърнаха Германия!
  • 86 ТъпГоВзе

    9 19 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    ПО Добре от блатната смрад която ни натрапват от изток
  • 87 Пешко

    23 4 Отговор
    Всичко, което не е под диктовка на посолство е руска пропаганда. Няма по-голяма глупост написана от антибългарин и публикувана от мисирка.
  • 88 Оооо

    10 1 Отговор

    До коментар #70 от "Цве":

    Може да плюеш само на му кар,,,
  • 89 Русенец

    18 4 Отговор

    До коментар #58 от "Идио ти":

    Кога ще спрете да вадите думи от контекста, за да кривите истината?
    "Поради недоверието си към княз Батемберг, датиращо още от суспендирането му на Търновската конституция, руският цар Александър III отказва да подкрепи българската дипломация, макар и да заявява на български делегати, че „за разединение и дума не може да става."
    Казана цялата истина има друго значение, нали?

    Коментиран от #106

  • 90 яяя

    17 9 Отговор
    А защо не се направи референдум и народа да реши? Защото управляващите знаят резултата, нали! Който ще е 95 % за да остане 3-март.Правителството и подкрепящите го гербаджийски боклуци като едно абсолютно малциноство искат незаконно да си наложат козяшките опорки над мнозинствто. Ами няма да ви се получи, мишки!

    Коментиран от #94, #100

  • 91 нашия

    8 10 Отговор

    До коментар #67 от "Мда":

    аз ти говоря за вагони и обози с които са грабени и унищожавани документи ,ти за някакви 100-тина чувала....ти документация на държава като обем как си я представяш..???!!!! това не са твойте сметки за ток и вода.....администрация цяла се храни от държавата за тази документация....елементарно мислене на може би също такъв човек.....или си писател ,без да си читател.....такива много познавам...

    Коментиран от #119

  • 92 НА ТАКЪВ КАТО ТЕБ ЩЕ КАЖА

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "Щастливо семейство казаха":

    ........НЕ ГО БУТАЙ ПИЯНИЯ,.....ТОЙ САМ ПАДА..........!
  • 93 Русенец

    8 1 Отговор

    До коментар #58 от "Идио ти":

    Русофилската опозиция и част от националистите (начело с Васил Радославов) критикуват правителството за териториалните отстъпки и непроменения статут на Източна Румелия.
  • 94 Русенец

    22 4 Отговор

    До коментар #90 от "яяя":

    Западните сервиланти искат да управляват народа ни въпреки волята му. Искат да ни наложат, каквото им се спусне. Те му викат демокрация, но то няма нищо общо с нея, а си е чиста диктатура, прикрита зад либерална глазура.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 А как се чепират мозъците на

    21 5 Отговор
    краварските подлоги, каквато е тази Милчева? За пари и майките си ще продадат!?

    Коментиран от #101

  • 97 Русофилите

    7 19 Отговор

    До коментар #65 от "Гост":

    са бита карта, глух клон в еволюцията, сляпото черяо на интелекта!

    Dixi
  • 98 инж. Ганчо Илков

    10 15 Отговор
    Когато Политическите Партии са заменени с Организации със Специално Предназначение, когато псевдо Политиците гледат на Парламента като средство за задоволяване на личните си бизнес интереси, когато всеки прави това което задоволява пълненето на линия му джоб, тогава няма Единство, няма Национална Икономика, няма Реформи които да защитат Демокрацията. Всеки докоснал се до Държавно Облагодетелстване, ако бъде изхвърлен от докопаната Власт, прави "Политически Проект". Президента Радев опорочи Президентската Институция с поведението си да Служи Вярно на Човекът (генерал Решетников) Разработил Моделът в който се е вместил. Той има Основание да пази Символите на Болшевизма, защото не би се вместимост в българската Политика ако ги нямаше КГБ и Корнелия с нейното БСП. Докато Радев пълни джобовете, другите Русофили изявяващи се като Анонимни Тролове получават за поклоните си единствено Усмивката на Корнелия, Предизвикателствата на Костадинов и място за Коментари.

    Коментиран от #114

  • 99 Вальо

    3 6 Отговор

    До коментар #66 от "Хохохо":

    Ами в България останаха ли българи
  • 100 нашия

    7 9 Отговор

    До коментар #90 от "яяя":

    виж сега, на Радев и посолствоТО им е ясно кой е най-лесно печелимия референдум и го набутват като сигурна победа на Радев ,за да го представят в ролята на новия "водач",за да се очистят от невнятните по спешност събрани ПП-та и компания които трябваше да париран за определено време надигашия се патриотизъм в България и сега ще ти пробутат Радев за "водач" ,но той е ТЕХЕН не е независим български политик....по-сложна е комбинацията тоя път и за по-дълго време ...не е еднодневка като ПП-тата....сещаш ли се...по-кротко с ентусиазма...
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Българин

    7 10 Отговор

    До коментар #53 от "А бе":

    Не е вярно България изчезва от картата през 1396
  • 103 Много точно!

    24 4 Отговор

    До коментар #60 от "Бах":

    "Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.

    Спекуланти са омразни -
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи." - СЛАВЕЙКОВ, много по умен от краварските подлоги!
  • 104 реално

    17 3 Отговор
    Защо въобще я четете тая дъърта пръъдла грантаджийка Милчева? Дълбоко комплексирана кърджалийска ПП.
  • 105 Човек

    7 19 Отговор
    Да го прекръстят на движение "Русия над България" поне да се знае каква е целта му. Щом за тях руските действия, личности, паметници и интереси са по-важни от българските... Няма лошо, демокрация е, всеки е свободен да избира и дори националното предателство е вариант. Ама поне да не се крият като мишки зад фалшиви лозунги и да ми се правят на патриоти. Да бъдат горди слуги на Русия и толкоз.
  • 106 Идио ти

    6 15 Отговор

    До коментар #89 от "Русенец":

    Май ти вадиш думите от контекста. Фактите са неоспорими и те са, че Русия не подкрепя акта на съединение между Княжество България и Източна Румелия.

    Коментиран от #120

  • 107 Бесен- _Язовец

    8 17 Отговор
    Русофилите винаги с удоволствие са обслужвали всякакви руски интереси и мераци, а етичните, религиозни и морални норми изобщо не са били пречка пред тях!
  • 108 Перо

    11 14 Отговор
    Светът няма да бъде унищожен от тези, които вършат злини, а от тези, които ги наблюдават безучастно. За съжаление, част от българското население, смятащи се за "русофили" не само гледа безучастно, но и подкрепя руските мародери, садисти и убийци. Но трябва да знаят, че стават съучастници в техните престъпления срещу човечеството.
  • 109 Мишел

    9 15 Отговор
    Какво ще се случи с българските русофили след като психопата Путин пукне и Русия се разпадне?
    А/ Ще има вълна от масови самоубийства, истерия, депресии и други психични заболявания
    Б/ Ще емигрират в остатъчна Русия за да я защитават от "агресията на САЩ и Запада "
    В/ Ще заобичат Китай и другарят Си Дзинпин.
    Г/ Ще станат нормални българи

    Коментиран от #129

  • 110 Българин

    9 18 Отговор
    Доказано е, че 90% от така наречените русофили, нито руснаците познават, нито руската култура, нито знаят руски език. Не са прочели и една книга на руски език, нито могат да ползват сайтове на руски, да не говорим, че не разбират и 5% от езика от радиото или телевизията. И поне половината от тях получават пари за да обичат Путин и Русия. Другата половина смятат, че са жертви на Запада, САЩ и НАТО, които ги ограбват и спират развитието им. И затова симпатизират на Русия, която винаги се е преструвала успешно на жертва на Запада.

    Коментиран от #116

  • 111 ДДТ

    17 6 Отговор

    До коментар #54 от "ХА ХА":

    Ами огледай се и ще видиш - освен ако не си капаци на очите. Четири безплатни американски бази, американски ТЕЦ с най-скъпия ток, правителство назначено от Козяк, ежедневни спявки на министри и дупетати в ПосолствоТО и в САЩ, хартиените ефки - това малко ли ти е? Да ти спомена ли за над 30 НПО, финансирани от САЩ - но, забележи - нито една НПО, финансирана от Русия? Или за боклучивата американска АЕЦ, която искат да ни нахендрят? Пич, съжалявам те , честно!

    Коментиран от #115, #138

  • 112 Борислав

    21 3 Отговор
    Дойче веле,гнусен парцал
  • 113 Бивш канадец

    17 4 Отговор
    Дойчовци, по-добре се замислете за вашия национален празник - че както е тръгнало, май ще бъде Курбан Байрам или Хадж?
  • 114 БЪЛГАРИН🇧🇬

    10 3 Отговор

    До коментар #98 от "инж. Ганчо Илков":

    Ганчо, ГАНЬО си, и ГАНЬО ще си останеш, въпреки, че ни спускаш "модерното" си име Ганчо....хахахаха.

    Коментиран от #150

  • 115 Истината

    7 14 Отговор

    До коментар #111 от "ДДТ":

    Американски бази в България има единствено в пропагандата на майкопродавците от Израждане. Над 50 фондации и НПО се финансират с руски пари.

    Коментиран от #118

  • 116 Шматка

    12 6 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    И кой го е доказал, ако не е тайна? Мишока Денков, Простото, Магарев или може би Азис и Евгени Минчев? А да държиш на празника на възкресението на България след 500 години робство не те прави русофил, а българин! Между другото, смени си ника - никакъв българин не си, а си от хъхреците!
  • 117 Трезвен

    14 3 Отговор
    ДВ са рупор на американска пропаганда. Промива мозъци с русофобска пропаганда.
  • 118 ДДТ

    14 5 Отговор

    До коментар #115 от "Истината":

    Като начало се разходи примерно до Ново село и се опитай да влезеш в базата, която "не е американска". И, моля, напиши имената на поне две-три руски НПО, че нещо хич не се сещам, че и Гуглата?

    Коментиран от #121

  • 119 Мда

    1 8 Отговор

    До коментар #91 от "нашия":

    Митове и легенди!

    Коментиран от #130

  • 120 Русенец

    10 6 Отговор

    До коментар #106 от "Идио ти":

    Русия подкрепя акта, но не може да го изрази публично, защото е гарант по Берлинския договор, според който България насила е разпокъсана, против волята на Русия. Отделно от това, Русия не подкрепя княза, който отхвърля Търновската конституция, противопоставя се на парламентарната ни република и иска да наложи монархичната си еднолична власт. Не съм измислял нищо. Копирал съм от уикипедия, която не съм убеден да е под руски контрол.
  • 121 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #118 от "ДДТ":

    Еми влез в граф игнатиево,да видим как ще те посрещнат.Гжлеми мисирки сте,няма спор.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Доротея

    9 9 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.

    Коментиран от #136

  • 124 Госあ

    7 10 Отговор
    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на русофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща русофилството в последната, най-висша степен на национално предателство.

    Коментиран от #134

  • 125 Гориил

    8 9 Отговор
    От Съединението до днес Русия и русофилите са най големите врагове на България и българите!

    Коментиран от #135

  • 126 ....

    5 0 Отговор
    Има баби и баби, не ги слагайте всички под един знак. Една баба живяла на село, как може да я сравбявате с някоя гражданка, учила, ходила на конкурси, балет, акордеон, в младежки дом певици и ред неща, а на село са научени, което е ок, от малки на тютюна, животните, катерили са се по дърветата и хора не видяли, отлично го знаете, но да се намерите на приказки, че гласували за тази и онази партия, а дали е така, може и изобщо до урните да не отидат, а го правят,защото животът им е прекрасен с 160 евро пенсии. Това са джобните на децата ви. Била ставала в 4:30 часа и получавали 20 хиляди. Те много стават в тия часове, но работят за 700 лева, къде са 20 хил, с колко е над 700 лева. 20 000 : 700, над 28 пъти, не всичко е пари, но когато не са достатъчни на млад човек не може да се задоми, или това ви бе казано и го сторихте, като маса народ оставихте безработни
  • 127 Кресна

    7 10 Отговор
    Що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна държава, която е враг на страната, в която си се родил. Държава, която напада и избива най-близките си съседи и им отнема територии, само защото не искат да бъдат руски васали, желаят да са свободни и да вървят по собствен път? Държава, която може единствено да разрушава и убива, а не да гради и да създава. Държава, в която лъжата и измамата са се превърнали във висша ценност? Държава, която се нарича Русия?
  • 128 стоян георгиев

    6 9 Отговор
    Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си освен Национално движение "Русофили" да съществуват национални движения "Туркофили" или "Американофили" , които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.

    Коментиран от #145

  • 129 Човек

    8 9 Отговор

    До коментар #109 от "Мишел":

    Русия като се разпадне, русофилите ще се скрият като мишки, но никога няма да емигрират в руската кочина или да станат нормални българи. Съмнявам се и че ще се депресират. Това се случва само на интелигентните хора. По-скоро ще се отдадат на домашен алкохолизъм - също като братята им руснаци.
  • 130 нашия

    3 1 Отговор

    До коментар #119 от "Мда":

    тези "митове и легенди" са написани по ДОКУМЕНТИ .....интерсно как са митове и легенди......преди писател трябва да сси читател....така е нормалното развитие ,всичко груго е фалш...

    Коментиран от #142

  • 131 Импийчмънт !

    8 9 Отговор
    България мрази руските окупатори !

    Коментиран от #137

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 българка

    7 7 Отговор
    Българската история трябва да се пренапише, защото подлизурките комунисти са изопачили всичко, което не харесва на Русия. И защо мислите руснаците са откраднали нашия държавен архив и не ни го връщат? Четете и мислете, бъдете истински свободни хора!

    Коментиран от #140

  • 134 Град Симитли

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Госあ":

    Стига краде, юрдек!
  • 135 Град Симитли

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Гориил":

    Крадечка!
  • 136 БЪЛГАРИН🇧🇬

    10 4 Отговор

    До коментар #123 от "Доротея":

    Аз подкрепям Русия.Какъв е проблема?!
    Не подкрепям запада, който краде навсякъде по света.Вземи например Африка, където най-бедните държави са РОБИ на Франция и Англия.Знаеш, ли, че 40 000 деца работят в мини, за да добиват метали за батериите на ЕЛ. колите?!Знаеш, ли, че Русия е единствената велика сила, която разширява територията си в близост до границите си?И да те питам: Какво търсят англичаните по нашите земи-Дойран? Какво търсят англичаните в проливите, когато руската ария през 1878-ма наближава Босфора, за да се увеличи територията на приятелска България? Англичаните искат това да е територия на Турция, а не на България.За англичаните приятел е Турция, а за руснаците България.Стига сте говорили глупости и празни приказки, защото империята на злото е OVER THE OCEAN.
  • 137 Градски

    7 3 Отговор

    До коментар #131 от "Импийчмънт !":

    A България обича ли американските окупатори?!
    Само питам, де.За един приятел, който ги обича. :-)
  • 138 Аз те съжалявам

    5 9 Отговор

    До коментар #111 от "ДДТ":

    Защо в България има 50 000 руски фирми, и почти нито една от тях не плаща данък!?
    Защо имат вече над 400 000 имота тук?!
    Кой бетонира и завзе Черноморието ни, американците ли?!
    Знаеш ли, че КТБ, от която източиха 4 милиарда лева, е руска банка, в която наливаха парите на българските държавни предприятия?!
    На кого плати 1 милиард за два реактора?!
    Къде ти отиват паричките, когато зареждаш гориво в колата и то с най-висока надценка в Европа?!
    Като си плащаш мобилния на БТК – руска собственост, на Виваком – руска собственост, къде ти отиват парите?!
    Като си купуваш цигари на Булгартабак, къде ти отиват паричките — при руските собственици или при американците?!

    Коментиран от #143, #148, #149

  • 139 Българин

    10 7 Отговор
    Русия ни освободи,Америка ни пороби,това е истината.
  • 140 БЪЛГАРИН

    4 1 Отговор

    До коментар #133 от "българка":

    Прочети П.Р.Славейков, какво пише през 1877-ма в началото на Руско-турската ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА.
    ПРОЧЕТИ ГО.Лесно е, но явно НЕ ЗА ТЕБ.
  • 141 Краси

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Четиво за русофили":

    Много евтино си се продал. Има ли нещо българско за което да милееш.
  • 142 Мда, наистина си заблуден

    1 2 Отговор

    До коментар #130 от "нашия":

    Кви документи бе, мъждиви приказки на един дядо, недоказани с нищо. Дай ги тея документи да ги видим, като ги има?
    Архивите са в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.
  • 143 БЪЛГАРИН🇧🇬

    6 5 Отговор

    До коментар #138 от "Аз те съжалявам":

    И Аз те СЪЖАЛЯВАМ.
    Наистина си или ....... или платен от Козяк.
    А Ти знаеш ли, колко ДДС е лапнала България от продажбата на "руските" имоти? Знаеш ли, колко милиона оставят у нас орт пенсиите си руснаците?Знаеш ли, каква е борбата в другите страни за тия пари? Знаеш ли, че Ердоган каза, че и Варна е тяхна?Знаеш ли, колко турски фирми дерибействат под закрилата на ДПС?
    Говорите само глупости и празни приказки.
  • 144 ВСИЧКИ ВИНОВНИ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ЦАРЕВО...

    3 4 Отговор
    СА АКТИВИСТИ НА ДВИЖЕНИЕ ..03.03.☝
  • 145 Моряка

    5 6 Отговор

    До коментар #128 от "стоян георгиев":

    Ами то ние,българите,се раждаме русофили.Гени бе Стоянчо.Е,случават се и мутанти.Пасито веднага ги пролапва в атлантическия кучкарник.Обучават се в хормово лаене.Отива им.

    Коментиран от #146

  • 146 Моряка - продължение

    2 0 Отговор

    До коментар #145 от "Моряка":

    .......ХОРОВО лаене............Извинете.
  • 147 Историк

    5 2 Отговор
    Отлично описани кремълските стратегии в България и техните изпълнители.
  • 148 абе лъжко,

    3 3 Отговор

    До коментар #138 от "Аз те съжалявам":

    точка по точка мога да те опровергавам, ама няма смисъл, само да питам, викаш 1 милиард за 2 реактора, ами колко ще платим сега за един американски - да те светна около 10+ милиарда?!? Откога Юнайтед груп е руска фирма?!? За руските имоти питай Бебето МаЛтинчо, той скоро пита министъра за тяхната бройка, по спомен от 2018 до сега са между 7 и 8 хиляди, до 400 000 охоооо и т. н.
  • 149 Смех в блатото

    0 1 Отговор

    До коментар #138 от "Аз те съжалявам":

    Ааа, не не.

    "Няма да ги борим" тези неща, защото "те и преди ди бяха така".

    Нещо като Радев и руските исторически лъжи - няма да ги пипате, те така си бяха, много хубаво ги бяхме нагласили. :)
  • 150 инж. Ганчо Илков

    3 1 Отговор

    До коментар #114 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Нормално, един Функционално неграмотен Анонимен Русофилски Трол да пише по начина, който демонстрираш. За разлика от теб Анонимнико, аз излизам с Името си. В твоите възклицания не посочваш Информация която реално да те интересува. Бих ти отговорил, но нямаш въпроси. Вместо да се криеш и ехидно да се подсмиваш, коментирай посочената Тема.
  • 151 пенсионер

    9 1 Отговор
    ХаЙде стига вече.Господин слуга, даже и с титла "академик" е добре от време на време да се връщаш към историята на страната. По информация на медиите, Денков е един от тези, които смениха "турското Робство" в България с "османско присъствие" в българските учебници. Сега се опитва да смени датата на националния празник 3 -ти март, Само, че ако не знаеш Денков, а и с тебе и всички "фашаги" ако прочетат историята. ще научат, че датата е избрана с Референдум, единодушно през 1990 година със съгласието на всички партии в българският парламент, Номера ви с "руската намеса" този път не минава. Четет, четете история Денков, оставете настрана указанията на посолстваТА и на покровителите ви.

    Коментиран от #155

  • 152 Отлични лъжи

    9 0 Отговор
    Газпром ни продавал по-скъпо синьото гориво?! По-скъпо от американския втечнен газ на Петков? И вместо да купуваме директно от Газпром, сега ще трябва да плащаме комисиони на трима посредника и двама брокери, единият от които политически.
  • 153 ако трябва ще воюваме за

    3 0 Отговор
    3 март и паметта на загиналите за раждането на българия

    Коментиран от #154

  • 154 ТрампЛин

    0 3 Отговор

    До коментар #153 от "ако трябва ще воюваме за":

    Още един чипиран! Ще воюва за руските интереси!?!
  • 155 ТрампЛин

    0 2 Отговор

    До коментар #151 от "пенсионер":

    Датата 3 март е обезличена с Указ на ЦК на БКП след преврата който комунистите с помоща на руснаците извършиха на 9 септември у нас!!! Никога повече руски ултиматуми и преврати! Никога повече русофилски Укази!!!

    Коментиран от #159

  • 156 ДАБЕ

    3 0 Отговор
    А как DW - вие ни чипирате с "евроатлантическите ценности"?
  • 157 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Чипираните на Козяк говорят за Третомартенско чипиране?
    Предатели Сър Джон!
  • 158 Българските турци

    1 0 Отговор
    Турция протяга ръка на България и открито подчертава ,че предпочита България вместо Гърция ! А човек като чете статии на тема Българска История , Газ , Русия и коментарите под тях , остава с впечатление , че където има думата Турция и турци , българите изведнъж стават "Хъшове" !?... Това един нормален местен турчин в Турция , въобще не може да го проумее... и учудено недоумява що за визия имат българите и се пита защо дори такива национални облаги не могат да ги развълнуват и ентусиазират !?...Ние които сме с Румелийско потекло сме наясно с положението и когато се опитваме да разясним и разшифроваме въпроса, хората този път се учудват още по вече и чуваме и иронични възклицания от типа "Сериозно ?!" , " Аде бе ?!" и т.н. ! Турция поради геополитическото си разположение от векове е сборен географски вектор и е на път да стане Енергиен и Търговски Хъб към който са насочини не само Руският и Китайският вектор, а и Каспийският,Иранския ,Катарският и Израелският вектор и целият Източносредиземноморски капацитет и преносим капацитет LNG от Алжир , Либия ,Нигерия , САЩ и т,н.!!! Това ще се осъществи въпреки роптанията на САЩ и ЕС и злорадните изявления на популярни върли туркофоби от типа на Майкъл Рубин , Джон Болтън и разни ястреби сенатори - гъркофили в американския сенат !!!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Българските турци

    1 0 Отговор
    Сами сте на Балканите и всички около вас ръфат като чакали заедно с новите ви европейски покровители и човешките ви , и природните ви и културните ви ресурси и лицемерно ви надъхват с омраза срещу единствената страна, на която ако си опрете гърба, всичките гладни чакали ще подвият опашка !...Тия които организираха позорния процес отдавна са скелети под земята ! Кого ще съдят "Българските турци" ?!...Българския народ ли ?!...Или шепата жалки туркофоби, които неистово ни оплюват навсякъде?!...Какво богатство има България , че да и искаме "солени"материални обезщетения ?!...И какво ще спечелим или постигнем с това ?!... Възмездие или Справедливост ли ?!... Ние сме народ който се е научил, че на този свят няма вечни врагове , както няма и вечни приятели !...Ние знаем какво е компромис и какво е разочарование , какво е болка и мъка подир загинали близки и жертвали живота си милиони чеда по бойни полета !...Затова ние не мразим ! Затова сме били голяма и мощна многонационална империя !... Божията справедливост е винаги с онеправданите и винаги подкрепя правото и правилното в хората обитаващи земята !
  • 161 Българските турци

    1 1 Отговор
    А справедливост има !... Доказателство е "Великият Безкраен Преход" с делириума от изборни маратони и битки за оглозгани кокали в колоарите на Българския парламент !!!... Колкото и камъчета да подхвъляте и концерти на "Батак - Буново" да организирате , засега сте затънали здраво в дънната тиня на ЕС и чакате и ще чакате пак някои освободители да дойдат и да ви "освобождават от робство"... както винаги ?!!!...

    Коментиран от #164

  • 162 СВЪРШВА УПРАВЛЕНИЕТО С БОТУША И КАИША

    0 0 Отговор
    "Историята се създава от факти, не от сервилни лакеи на "народната власт"."
  • 163 ТрампЛин

    1 1 Отговор
    “За разследващия журналист превръщането на политическа власт в икономическа е нещо познато, което сме виждали след 10 ноември, когато властта беше предадена от едни комунисти на други.“
    Какво повече може да се каже? Понеже сме робски народ и сме свикнали, щом нещо не ни засяга Лично, да не вземаме отношение-кой крив, кой прав, нека се оправят, и щом на мен ми е добре, значи всичко е ток и жица, та ето затова сме още в блатото. Не защото Демокрацията не е читава, а защото Демокрацията дава Свобода, но и изисква будно Гражданско Общество!!! У нас на власт се настани една прослойка, която 48 години Осигуряваше спокойствието на Властимащите от БКП, а именно ДС!!! Отделно от това, голяма част от народа свикнал с примиренчеството и сигурноста на Съществуване (не на Живот а Съществуване) по време на Режима на БКП, все още си искат тази сигурност! Сигурност че няма да си загубят работата, сигурност че дори да имитираш че работиш, заплатка за хляб и кремвирши ще има! Сигурност че няма да те оберат…защото нямаше какво! Всички еднакво бедни/богати като от калъп…..Ами дълго ще има да чакаме тази Демокрация и плодовете от нея, ама едно нещо за да дава плод, иска грижи, а не търсене на лекото и мекото и бездействие!
  • 164 ТрампЛин

    1 0 Отговор

    До коментар #161 от "Българските турци":

    “Дънната тиня на ЕС”??? Сериозно ли това? А в коя тиня ни е мястото ако смея да попитам?

    Коментиран от #167, #168

  • 165 Историчар

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Четиво за русофили":

    Не си чел добре, аз четох, че САЩ са ни освободили в една друга книга издадена пак от един опълченец, който се е бил рамо до рамо наШипка с американски рейнджъри.

    Коментиран от #169

  • 166 еволюционист (не по Дарвин)

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "честен ционист":

    Масти, ти май не разбра, че планът ви се провали? Когато напълно загубиш вяра, ще ти се наложи да бягаш в С. Корея!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #164 от "ТрампЛин":

    Тинята от1300 години е този полуостров,който има орисията да се намира точно на пътя на световните раздори ! С Иван и Петър и куманската присадка идва Второто Българско Царство,което е пълно с религиозни войни (кръстоносци -православни),културни войни - (елини,славяни и източното преселение)...етнически геноцид c родови кавги и междуособици , борба за власт и оцеляване ! Идва ятаганът на османците и кръвополитието,кошмарът и хаосът на Балканите секва !Настъпва дълъг период на покой и летаргия ! С гибелта на Империята свършва и Балканската идилия! Кръвополитието, кошмарът и хаосът отново обладават полуoстрова ! Продължава вече почти 150 години ! Не съм потомък на бейове и плантатори !..Моят род и родът на всички като мен от североизточното лудогорие и добруджа , от Родопите до Средна гора ,до девето коляно са орали и сеели ниви и давали войници на Аскера на Империята ! Никой не се е големеел и не се мислел за нещо повече от другите реая (поданици) на Империята !... Робството и робската психика е внушена и присадена от ония , които са ламтели за нови колонии и ресурси и им са трябвали поводи и причини (битови инциденти да стават Баташки кланета и пукотът на черешовите топчета да стават въстания ) за да разпокъсат Империя със земи на три континента ! И тогава и днес,техният"хуманизъм"и техните"освободителни войни"са били не за обикновенния човек и за благоденствието на народите, а са били винаги параван на ламтежа и алчната им експлоатация !!!

    Коментиран от #171

  • 169 Историчара

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "Историчар":

    Хубаво че не са били с московлийските пияндета изнасилвачи.
  • 170 Истина

    1 0 Отговор
    Страх ви е от референдум за трети март ли? Колко сте жалки! Ако загубите губите и издръжката си в долари,затова ви е страх . Обикновения българин няма от какво да се страхува,а и рубли не получава ,затова ще защитава трети март от мръсните ви предателски ръце . А ако въпреки всичко, извъртите някой мръсен номер, нито народа нито историята ще ви прости. Ще бъдете прокълнати до девето коляно.
  • 171 ТрампЛин

    0 1 Отговор

    До коментар #168 от "Българските турци":

    Аз попитах щом сме затънали в тинята на ЕС, в коя тиня ни е местото? Османска Империя отдавна няма, Турция е дълги години на опашката за влизане в ЕС….За къде сме? Радва ме че започна да се усещаш от къде идва вятъра на омразата между Турция и България и кой я насажда. Верните комунистически дружки, които русия настани на власт у нас на 9 септември, те са тези които винаги са търсили враг, за да укрепват своя Режим.

    Коментиран от #172

  • 172 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #171 от "ТрампЛин":

    Имаме основание да мразим до дупка ония които описваш !?... Но само с тях не можем да се измием от тинята на Балканския хаос и гнилата Европейска цивилизация !...Ние сме мостът между изтока и запада и би трябвало досега да сме си осъзнали стойността !?...Вместо да търсим благополучие в чужд двор, не е ли по логично да си спретнем своя ?!...52 годишното висене пред прага на Брюкселската вавилонска кула научи турците да разсъждават трезво и логично ! Европа много скоро ще съжалява за това половинвековно разтакаване !...Лошото е че България се люшка с размътеното си политическо съзнание,със срутената си промишленност и със занемареното си селско стопанско развитие !...Когато не произвеждаш свое ,ставаш зависим от чуждо !

    Коментиран от #174

  • 173 Мачков

    0 0 Отговор
    Ръбеф колко мяза на Бай Хой
  • 174 Кочо

    1 0 Отговор

    До коментар #172 от "Българските турци":

    Калъфка си ти, празен калъф
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.