Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 09:10 3 641 30

Нещо голямо се задава на хоризонта...

  • кристиян шкварек-
  • либерализъм-
  • европа-
  • arc

Времето за интелигентен, европейски отпор дойде

Нещо голямо се задава на хоризонта... - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България едни хора опростяват всичко до "За или против Европа си?", опитвайки се да си присвоят "Европа" като това, което само и единствено те представляват. Ако не си с тях, значи не си и за Европа. Значи си някакъв варварин, азиатец, комунист. А всъщност...

Всъщност има две "Европи". Едната е болна, самоубийствена, самоколонизираща се, изоставаща, занимава се с това колко пола има и как по-бързо да затворим всичко и изгасим лампите. Това е неолиберална Европа на Грета Тунберг, гей парадите и гетата. Нейните лидери се събират ежегодно на Международния Икономически Форум в Давос.

Другата е жизнена, позитивна, силна, горда и желаеща да оцелее и просперира. Вместо да си затваря енергетиката - строи атомни централи. Вместо да се самоколонизира от Африка - говори за раждаемост, семейства, бъдеще. Това е нормалната и здрава Европа, която побеждаваше и сътворяваше. Тази на вярата в Бога и любовта към наследството на предците ни, изградили тази цивилизация.

През последните 3 дни в Лондон се проведе голямата учредителна конференция на организацията, която ще бъде антидота на Давос - на болната, неолиберална идеология, заразяваща Европа и света. Конференцията на "ARC" (Alliance for Responsible Citizenship) се оглавява от Джордан Питърсън и събра консервативни лидери, политици и предприемачи от над 70 държави. С една основна цел - да свика всички консервативни, християнски и национални сили в една мрежа, способна да мобилизира ресурси срещу далеч по-организираните и овластени неолиберали в Давос, в "Отворено Общество" на Сорос и по всяка отделна страна.

Имах огромната чест да бъда поканен да представлявам България и консервативните организации у нас. Структурите на ARC тепърва ще се учредяват в отделните страни, като България ще бъде от първите, а очертава се и водещи в цялото движение. За тази цел заедно с ARC подготвяме конференция и в София, на 12-ти ноември 2023 г, хотел "Балкан", която ще обявя в понеделник.

Да се готвят онези от вас с желание за същинско навлизане и битка на терена на организираните, либерални НПО-та, които вече 30 години тровят нормалните общества - времето за интелигентен, европейски отпор дойде.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Лисан

    14 37 Отговор
    Хубаво, ама не ви вярвам...
    Апропо, автора защо кеси тука, а не си ходи в Чехия?

    Коментиран от #24, #29

  • 2 ХАХАХА

    42 5 Отговор
    Отпора на организираните ,либерални НПОта единствено е в тяхната забрана ,което в момента няма да стане!

    Коментиран от #8

  • 3 Потрес

    56 6 Отговор
    Не знам, какво е дошло, но България за отрицателно време бе овладяна от около 5% джендъри и то с помощта на част от старите мутри, които също се превръщат в такива за да са в "тренда"? Справка последните избори!

    Коментиран от #28

  • 4 Мерси

    29 8 Отговор
    Пак под командването на англичанин? Без такива! От това гнило семе здраво растение не може да се появи. Идеята е добра, но не с тези!
  • 5 Коментар

    22 9 Отговор
    Цитат:"Ако не си с тях, значи не си и за Европа. Значи си някакъв варварин, азиатец, комунист. А всъщност..."
    Тези същите са все някакви бивши съветски възпитаници и мякат.Искат да превърнат ЕС в СССР,което е грешка.Всъщност това са бившите комунисти,които сега са се маскирали като евроатлантици.Понеже са свикнали все да са на каишка искат нов СССР в лицето на ЕС.В дълбока заблуда са.Това би довело до разпада на ЕС по подобие на СССР.

    Коментиран от #27

  • 6 ха ха

    22 9 Отговор
    Браво! Най-после.
  • 7 ТаУмВзе

    25 11 Отговор
    Некой да го светне, че евро съюзчето се разпада и следва ислямизация на бивша Европа!

    Коментиран от #14

  • 8 Трол

    19 4 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    Според поверителни източници, отпорът ще бъде даден тогава, когато млади мъже от ромски произход почукат на вратата на неолибералите и им покажат откъде изгрява слънцето.

    Коментиран от #12

  • 9 Урюрвкос

    8 2 Отговор
    масрафа за коя сметка?
  • 10 Смешно

    12 23 Отговор
    Бай Шкварек е взел нещо силно, и се е изпълнил със самочувствието да дефинира различни Европи, че и да казва коя е правилна и коя неправилна. Европа е плод на демокрацията а не на фашизацията, байно.
  • 11 Объркано Атлантиче

    33 5 Отговор
    Илон Мъск:

    Джордж Сорос „фундаментално мрази човечеството“. Това, което прави разяжда тъканта на цивилизацията.
    Той разбра, че да управляваш не ти трябва да налагаш закони, трябва тези, които прилагат законите да ти се подчиняват. Той назначи прокурори, които не съдят престъпниците, той прави това в цял свят.
  • 12 ХАХАХА

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Трудно ще стане баш на тези да разчитаме ! Сорос отпуска нови грантове банани за маймуни ,а нали знаеш не луд този който яде бананите.
  • 13 нннн

    14 1 Отговор
    Браво! Пожелавам успех! За Отечеството, с Бога - напред!
  • 14 456

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Точно за да стане това, вече е тази организация и обединение. Прочети цялата статия.

    Коментиран от #15

  • 15 ТаУмВзе

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "456":

    Жестоко бъркате, че бивша Европа не е Бойно поле отново. Не е от значение статията, от значение е че България приключи вчера. Само Територията е Важна без матряла!
  • 16 Не разбирам

    11 2 Отговор
    Нещо като Ленин със залповете от Аврора? Разколачване и национализация и съд за капиталистите. СЪГЛАСЕН.
  • 17 Въпрос

    12 2 Отговор
    А народен съд ще има ли?
  • 18 Макробиолог

    11 4 Отговор
    Обединение на национално отговорни сили от различни държави е оксиморон.Нещата са доста по прости--всяка държава да си гледа собственият интерес.Много ми е интересно какъв интернационален консервативен алианс може да се пръкне точно в ВБ където е Лондонското сити,една от столиците на глобалистите?Или те са решили за всеки случай да заложат и на ези и на тура?
  • 19 няма две европи!!!

    4 14 Отговор
    и тоя лизачо-нагаждач тръгнал да ни дава акъл ?!?!? нямаше ли поне някой българин та изтипосате а тоя ? явно материала на зеленски се изпозва и у нас тия са в друго измерение !!! европа си е европа и ние не искаме да се мъчим в това лицемерно розово и подложно на краварите гето!!!
  • 20 За тези, които искат да бъдат

    12 1 Отговор
    по-информирани, а не просто да потребяват обичайната пропагандна плява на западни и наши "правоверни" медии, е хубаво да послушат малко лекции на въпросния д-р Джордан Питърсън, който е много известен най-вече в САЩ, а иначе е канадец. Пълно е с негови интервюта в ЮТуб. Между другото, неолибералите на Трюдо в Канада водят направо негласна война с него, караха го да се явява на някакви изпити, за да практикува, заради "неправилните" му възгледи. Не приемам всичките му виждания, но е с класи над всички днешни западни лидери, диалогичен и рационален.
  • 21 Тоя па

    4 12 Отговор
    се кефи на Джордан Питърсън. Джордан Питърсън е идол на конспиратистите и обърканите тинейджъри.
  • 22 Меломан

    7 16 Отговор
    Предпочитам в Европа да се слушат песните на Бийтълс и Ролингстоунс за Любовта, Свободата и Мира , по които бе полудяла цяла Европа , отколкото руските частушки на Йосиф Кобзон с потискащите руски военни маршове ...!!!

    Коментиран от #30

  • 23 уАУУУ

    2 17 Отговор
    И тоя заработва рублаци в евро. Срааам!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дом

    4 11 Отговор
    Вкварек за съжаление е от ония привидно правилни хора, зад които седят демони. По-далече от такива.
  • 26 софето

    13 5 Отговор
    Видяхме я Европа , айде стига толкова ! Освен ограбване на хорта , друго не става .Нали видяхте французите как запалиха Париж когато се опитаха да им вдигнат възраста за пенсиониране . Н атова му се вика защита на права ? Преди хората се пенсионираха на 56-58 години ! ОТ над 9 милионна здравая и щастлива нация ни превърнаха в 6 милиона непотребни .Деня на разплата настъпи !
  • 27 ЕС отдавна е СССР

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    Всичко е за контрол, по-голям и по-всеобхватен.
    Една добра идея за търговия и движение без граници се трансформира в един нов СССР.
    Квото кажат ония gнусните от Европейската комисия, това е.
    Неизбрани от никого.
    И на всичкото отгоре играят по свирката на САЩ, което всъщност е най-страшното.
    С взривяването на двата потока се изплюха в лицето на Европа. Казаха и на Европа-вие няма да имате нищо общо с Русия щото са нам-кви си.
    И gнусната акушерка каза "Ми добре, квото вие кажете това ще е".
    По-зле от СССР дори.
  • 28 Ние мой са занимаваме

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Потрес":

    с джендери, ние сме гъбари. А най-хубавите гъби растат като има избори.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 еничар подлец

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Меломан":

    Предпочиташ в Европа да се слушат песните на САТАНИСТИТЕ от Бийтълс ??? Тези, които имат един много "готин" албум, на чийто обложка на плочата, те са седнали а в скутовете им се търкалят детски глави (от кукли) целите в кръв, а телата на куклите с откъснатите глави са на раменете им! Евалла, за тебе - машаллах ! Хвала на такива еврофенове !!!