Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 10:41 1 884 15

Ще има ли пилот в самолета на Европа?!

  • европейска комисия-
  • мигранти-
  • европа

Лекомислието на Илва Йохансон и злобата на Дуня Миятович надминава единствено председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато 140-хилядният емигрант стъпи на брега на Лампедуза, Джорджа Мелони призова Европа на помощ. Урсула фон дер Лайен изтича веднага и предложи да разпръсне нежеланите гости по всички държави на стария континент. Всеки според възможностите си. След като никой не откликна на нейното предложение, председателката на комисията заплаши с глоба от 25 000 евра за всеки отказан емигрант. Европейците откликнаха с гробно мълчание. Докато в Брюксел си чешеха главите какво да предприемат, някои емигранти намериха пътеки през Алпите и стигнаха до Париж, Берлин и Стокхолм. Комисарката по вътрешна сигурност – шведката Илва Йохансон взе думата и разобличи европейския егоизъм. Според нея само приливът на емигранти ще спаси социалния модел на застаряващото европейско общество.

Точно тогава един бдителен фотограф разпространи снимка на същата комисарка, заета с плетиво на чорапи на работното си място - на трибуната в Европарламента. За сетен път въпросът за подбора на членовете на комисията изплува на дневен ред. Може ли да се разчита на жени, като израслата в утопията на шведската комунистическа партия – Илва Йохансон, за сигурността на Съюза? Заслужава ли тя и другите около нея, щедрото заплащане от 20 000 евро, за явната безтегловност, в която прекарват мандатите си?

Госпожата не знаеше, че в нейната родна Швеция, бе поставен зловещ рекорд от 12 убийства за един месец, в кварталите, населени с емигранти. Пред явната безпомощност на полицията, министър председателят на страната Улф Кристерсон бе взел радикално решение. Той изпрати шведската армия да въдвори реда. В парламента на Стокхолм се готвят нови закони за спиране на „извън-европейската“ емиграция, която възлиза на 10% от цялото шведско население.

Датчаните също хлопнаха вратите за „неевропейски емигранти“. Министър председателят – социалист – Мете Фредекисен, постави началото на „екстериториалност“ на част от нежеланите гости, като сключи спогодба с Руанда за преселването им в Африка.

По-близо до нас, министър председателката на Италия – Джорджа Мелони, останала сама с проблема, подписа с албанският си колега Еди Рама договор за местене на бегълците в лагери в Албания.

Внезапно в Страсбург традиционната подготовка за Коледа бе нарушена от гнева на CEDH – Европейският Съд за Правата на Човека. „Не може да се местят хора, като добитък! Освен това нито Руанда, нито Албания разполагат с условия, гарантиращи тяхната сигурност и битови удобства!“

Кампанията против „екстериториалността“ на емигрантската вълна е оглавена от родената в бивша Югославия Дуня Миятович, днес носителка на босненски паспорт. И никой в ЕС не оспорва легалността на тази комисарка, платена от Съвета на Европа, която си е чиста сръбкиня. Нейният паспорт е документ на страна, която изобщо не е членка на Съюза?! Самозабравилата се чиновничка заплашва със санкции Италия, една от страните основали ЕС и нейното легитимно правителство начело с Мелони!

Същата Миятович, след посещение в България, публикува през 2020 година доклад, в който очерни максимално страната ни. В него тя изрази възмущението си от лошите условия, в които живее циганското малцинство. Насилието върху жените и презрението към хората с обратна сексуална ориентация. Получила образованието си в Титова Югославия, Дуня Миятович информира европейците за нарушаването на правата на „Македонското малцинство“ в Пирин.

Лекомислието на Илва Йохансон и злобата на Дуня Миятович надмина председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен. Тя прибави в списъка на кандидати за приемане в Съюза, не само Украйна, но дори и Грузия – страна, която изобщо не е в Европа.

През новата 2024 година ще има жизненоважни европейски избори. По всяка вероятност мнозинството в Страсбург ще бъде коренно различно от настоящето. Само с нов екипаж в кабината на европейския самолет, съюзът на 400 милионната цивилизация може да премине с успех световната турболенция.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    17 1 Отговор
    хайде на бас , че не знаете колко емигранти се вкарват в Англия , с кораби от Франция и наоколо-спонсорирано!
  • 2 БОЗА

    17 1 Отговор
    "Лекомислието на Илва Йохансон и злобата на Дуня Миятович надмина председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен. Тя прибави в списъка на кандидати за приемане в Съюза, не само Украйна, но дори и Грузия – страна, която изобщо не е в Европа."

    Започва процес на изтрезняване ли,покрай многото на клона,които дори не са в ЕС... ишиаса Юнкер беше титан на мисълта на фона на сегашните... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 3 Шмъркан

    19 0 Отговор
    На това не му се казва пилот а КАМИКАДЗЕ.
  • 4 Пха ха ха ха

    23 2 Отговор
    ЕС ще се разпадне
  • 5 Ццц

    22 2 Отговор
    Към момента пилот на самолета е 81 годишен старец в напреднала деменция. Единствената връзка, която има с Европа този пилот е, че ирландските му прародители са се прехвърлили през океана, за да търсят по-добър живот за сметка на по-лошия на хората, които вече живееха там. Трагедията на ЕС идва от това, че ръководителите му са назначени да защитават задокеанските интереси, а всъщност са с капацитет да защитават интересите на бездомните кучета в някой приют. Не такъв ЕС мечтаеха създателите му, нисо пък ние се насискахме за такова чудо като сегашното. В съсипията на съюза американците успяха. Поне в това. За това се пише още от началото на 21 век и 23 години по-късно се случи.
  • 6 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    23 2 Отговор
    ИМА САМО ЧЕ ПИЛОТЪТ Е ОТВЪД АТЛАНТИКА А ЕВРОПА САМО СЕ ВОЗИ НА ПАДАЩИЯТ САМОЛЕТ
  • 7 Аман от чековизми

    3 3 Отговор
    Абе чекоффф, и ти си бягал от уроците по география. Как може Армения да е в Европа, а Грузия да не е? Как може Кипър да е в Европа, а Грузия да не е?

    Коментиран от #14

  • 8 фатмаци

    10 1 Отговор
    ЕС - пристана на подлоги на САЩ!
  • 9 мъжкар

    6 2 Отговор
    жените по природа са много по-емоционални от нас мъжете и затова при вземане на трудни решения често допускат големи, фатални грешки, особенно когато се касае за сложни и стратегически процеси и теми! това е тяхната природа и не можем да им се сърдим! така, че на изборите за европейски парламент, всеки да си направи съответните изводи и да гласува за правилните хора! само това е спасението на Европа!

    Коментиран от #10

  • 10 истина ти казвам

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "мъжкар":

    Доказано е че не могат да мислат абстрактно! Еволюират ма е мъка!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Историк

    2 7 Отговор
    Комунист се опитва да хвърля кал по Титова Югославия. Ако това не ви казва нещо за циничната хамелеонщина на тази група, не знам какво друго би могло.

    Впрочем, другаря прокарва великосръбски опорки с приказките как босненците си били "чисти сърби". Също не е лошо да си прегледа знанията за това къде е Босна и Херцеговина, защото не изглежда да му е ясно.

    А България не е "очернена", ами това са напълно обективни констатации, и този другар лино участва в насаждането на етнически разделения и омраза към някои от въпросните групи.

    Коментиран от #13

  • 13 Напиши една монография

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Историк":

    на тема "Средновековна история на чеповете за зеле", може и да хване дикиш.
  • 14 Минувач

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Аман от чековизми":

    Имал е впредвид, че Грузия е изцяло географски в Азия и няма и 1 кв.м. в Европа. На документи се води европейска държава, но няма и 1 шепа европейска пръст в нея.
  • 15 дядо поп

    2 0 Отговор
    Не само пилот , и парашути няма!