Факти.БГ

Бит младеж прегази 10 души в Москва (ВИДЕО)

Георги Касабов

Масов бой пред бар в Москва през уикенда приключи с повече от десет прегазени, след като разстроен младеж реши да използва автомобила си като оръжие срещу нападателите си. 20-годишният Бекжан Сарбишев налетял с колата си върху тълпата пред заведението, за да отмъсти на прекалено агресивните ухажори на сестра си, с които преди това влязъл в неравностоен конфликт.

Според очевидци в мелето участвали над 40 човека. Те излезли на улицата пред бар "Аура", за да изяснят отношенията си и не след дълго юмруците отстъпили място на боксове и газови пистолети. След като противниковата група взела надмощие, Сарбишев решил да отвърне, като се забие в нея със своя Volkswagen Polo.

След като помел десетки с колата, младежът слязъл и започнал да оглежда щетите. "Интересуваше се само дали бронята му е здрава. Изобщо не му беше до пострадалите", разказва свидетел.

Бекжан успял да прегази 10 човека на възраст между 17 и 30 години, които са откарани в няколко московски болници с различни по тежест наранявания. Трима от пострадалите са в критично състояние. Според полицията всички участници в мелето са от Киргизстан.