Last news in Fakti

4 Юли, 2021 18:13 2 422 8

И отново: Макс Верстапен триумфира на Гран при на Австрия

  • макс верстапен-
  • гран при на австрия

Втори, с изоставане от 17.973 секунди, остана Валтери Ботас с Мерцедес

И отново: Макс Верстапен триумфира на Гран при на Австрия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Лидерът в шампионата във Формула 1 Макс Верстапен продължи с чудесната си серия и записа трета поредна победа във второто състезание на пистата „Ред Бул Ринг“ в Шпилберг, Австрия. Нидерландецът не остави шансове на своите преследвачи и съвсем заслужено се поздрави с петия си успех от началото на сезона.

Втори, с изоставане от 17.973 секунди, остана Валтери Ботас с Мерцедес, а място на почетната стълбичка намери и направилият невероятно състезание Ландо Норис, който дори трябваше да изтърпи петсекундно наказание. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън имаше различни проблеми през цялата надпревара и остана четвърти. Топ 5 допълни Карлос Сайнц с Ферари, който се възползва от 10-секундното наказание на Серхио Перес, който остана шести с втората кола на Ред Бул.

Място в десятката намериха още Даниел Рикиардо с Макларън, Шарл Льоклер с Ферари, Пиер Гасли с Алфа Таури и Фернандо Алонсо с колата на Алпин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анониm

    13 1 Отговор
    Honda номер 1
  • 2 Жоро

    24 5 Отговор
    Вижда се в какво се превърна Ф1 и колко много зависи от колата, а не от пилота. Хамилтън има незначителни титли, освен тези извоювани срещу Розберг, който също му взе една. Макс и той е на път да вземе такава незначителна титла с огромна разлика, заради по-бърза кола. Гладиаторските и мъжки карания тип Хакинен срещу Шумахер, Сена срещу Прост отдавна ги няма.

    Коментиран от #3, #8

  • 3 Scuderia

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Факт е да,че болидите от 90те и 00те бяха по-трудни за каране и се искаха истински топки,за да стигнеш до лимита им (и битки които се дължаха на големината им,а също и на пистите на които се състезаваха).Но да кажеш,че победата/победите на Верстапен са незначителни заради разликата от 2рия е глупост-нещо което ще се докаже още на следващото Гран При на Великобритания.Шпилберг е домашната им писта и болида им просто й отива.Миналите победи на Макс бяха с малка разлика от Мерцедесите.Битката ще е интересна до края според мен.
  • 4 Гост

    19 5 Отговор
    Досадният супершампион отчетливо има проблеми, ако колата му не е със секунда по-бърза винаги, когато му е необходимо.
    Жалко, че по този начин бяха изравнени и подобрени изключителните рекорди на Пилето.
    П.П. Никога не съм харесвал особено Шумахер, но е в пъти повече пилот от Хамилтън.
  • 5 Сестра Галева

    12 0 Отговор
    Колата и пилота са важни ако имаш кола и си използваш главата може да печелиш Алонсо и Ветел са световни шампиони ама като не им върви колата какво могат да направят никои не е станал световен шампион без кола
  • 6 Черен човек

    11 1 Отговор
    Много съм бърз като карам най-бързата кола.
  • 7 Ами

    8 2 Отговор
    БРАВО! Вижда се кой е най-добрия в момента, Хамилтън в момента когато Мерц не са безспорен №1 отича в канала!
  • 8 Барбут

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Години наред колата на Мерцедес имаше такова превъзходство, че и Тити Папазов да бяха взели за пилот, и той щеше да спечели много точки.