Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 18:55 1 276 0

Арсенал продължава да трупа точки под вещото ръководство на Микел Артета

  • арсенал-
  • уотфорд-
  • английска висша лига-
  • 1:0

"Артилеристите" надделяха над добре подредения Уотфорд на Клаудио Раниери

Арсенал продължава да трупа точки под вещото ръководство на Микел Артета - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Арсенал спечели трета поредна победа, след като надделя с минималното 1:0 над гостуващия Уотфорд и увеличи серията си на 8 поредни срещи без загуба в мач от 11-ия кръг на Премиър лийг. Единственото попадение бе дело на Емил Смит Роу в 56-ата минута, а освен това на тяхната сметка бяха записани още два отменени гола и пропусната дузпа. “Стършелите” от своя страна не сътвориха нищо особено значимо пред Ааръм Рамсдейл и завършиха с човек по-малко заради червен картон на Юрай Куцка няколко минути преди края. Този мач ще бъде запомнен и юбилейния мач номер 100 за мениджъра на домакините Микел Артета.

Домакините откриха резултата още в 7-ата минута, когато бранителите на Уотфорд не спяха да изчистят една топка, тя се върна в наказателното поле, където Бен Фостър се опита да затвори ъгъла, Александре Лаказет го прехвърли и я прати към Обамеянг, а той продължи към Сака и младокът отбеляза. След преглед с ВАР обаче се оказа, че между младока и голлинията е имало само един играч на “стършелите”, тъй като вратарят Фостър бе излязъл напред и това доведе до отсъждане на засада. “Артилеристите” получиха дузпа в 34-ата минута, когато Дани Роуз отнесе с тяло и ръка Лаказет в наказателното поле. Зад топката застана Обамеянг, но ударът му бе спасен от Бен Фостър.

Футболистите на Клаудио Раниери също създадоха една добра възможност в 34-ата минута, но Дани Роуз стреля слабо.

Арсенал все пак успя да открие резултата в 56-ата минута, когато Емил Смит Роу отбеляза с хубав удар извън наказателното поле за 1:0. В следващите минути играчите на Микел Артета вдигнаха оборотите в търсене на второ попадение, което да реши срещата. Те достигнаха до гол в 74-ата минута, когато удар на Мартин Йодегор бе напът да влезе в мрежата, но топката бе докосната в последния момент от Обамеянг и това доведе до отмяната му поради засада.

В 88-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Юрай Куцка бе изгонен за фал срещу Нуно Тавареш. Решението на съдията остави известни въпросителни, тъй като от повторенията изглеждаше сякаш той играе първо с топката, но ВАР не можеше да се намеси, тъй като системата за видеоасистенция на съдията има право да се намеси единствено при директно изгонване, но не и при втори жълт картон.

С тази победа Арсенал се изкачи на 5-тото място с 20 точки, а Уотфорд е 17-ти с 10.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА