Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 21:05 2 664 5

Уест Хям съкруши Ливърпул и го изпревари в класирането на Висшата лига

  • уест хям-
  • ливърпул-
  • 3:2-
  • английска висша лига

Лондончани сложиха край на серия от 25 мача без загуба на мърсисайдци

Уест Хям съкруши Ливърпул и го изпревари в класирането на Висшата лига - 1
Снимка: West ham/Facebook page

Ливърпул допусна първа загуба от април, след като отстъпи с 2:3 при гостуването си на Уест Хям. Лондончани откриха още в четвъртата минута, когато Алисон не се справи с ъглов удар и отклони топката към мрежата си. Малко преди почивката великолепно изпълнение от фаул на Трент Александър-Арнолд изравни резултата. Пабло Форналс изведе "чуковете" напред в 67-ата минута, а малко по-късно Курт Зума направи резултата 3:1. Влезлият като резерва Дивок Ориги върна надеждите на мърсисайдци в 83-ата минута, но гостите не стигнаха до нещо повече.

С тази победа отборът на Дейвид Мойс изпревари днешния си съперник и се изкачи на трето място в класирането. Лондончани сложиха край на серия от 25 мача без загуба на Ливърпул, който пропусна възможност да се доближи до лидера Челси.

Срещата започна на високо темпо и с две атаки на Ливърпул. И двата пъти топката стигна до Анди Робъртсън отляво и той опита да намери съотборник около точката на дузпата, но и в двете ситуации там нямаше играч на гостите. При първото нападение на гостите Антонио бе изведен отляво, но Ван Дайк го настигна и блокира. При последвалия ъглов удар Уест Хям поведе. Алисон опита да избие топката, но тя мина през ръцете му и се озова в мрежата. Огбона скочи за топката и мърсисайдци имаха претенции за нарушение, но такова нямаше и попадението бе признато.

Отборът Клоп изглеждаше объркан за кратко, а играта бе спирана на два пъти за няколко минути, за да бъде оказвана медицинска помощ на Огбона. Той остана на терена след първата, но след удар на Жота бранителят трябваше да бъде заменен. Постепенно Ливърпул взе контрола върху мача и държеше топката в големи периоди. Гостите обаче не успяваха да преодолеят сгъстената защита на съперника. Когато загубеха топката, Уест Хям организираше много опасни контраатаки.

Мърсисайдци стигнаха до първата си реална възможност чак в 32-ата минута. Тогава отлично центриране на Хендерсън намери Жота, но ударът с глава на португалеца бе неточен. Гостите успяха да изравнят в 41-ата минута. Мохамед Салах получи топката пред наказателното поле, финтира двама и бе повален. Великолепно изпълнение на прекия свободен удар от страна на Александър-Арнолд прати топката покрай стената и в мрежата.

В началото на второто полувреме "чуковете" бяха близо до повторение на ситуацията, при която откриха резултата. След ъглов удар Доусън стреля с глава и топката се удари в горната греда. Отговорът на Ливърпул бе великолепна възможност за Мане. Той засече центриране на Робъртсън, но прати топката право във Фабиански, който изби. След почивката гостите успяваха да създадат малко повече положения, а при едно от тях Салах стреля неточно от добра позиция.

Всеки път, когато Уест Хям овладееше топката, опитваше да организира светкавични контраатаки. На няколко пъти те не се получиха, но в 67-ата минута разиграването беше перфектно и доведе до втори гол във вратата на Алисон. Боуен напредна и изведе великолепно Форналс, който стреля покрай вратаря. Стражът отклони топката, но не достатъчно и домакините поведоха.

Ливърпул се хвърли да изравнява, но това доведе до нови положения пред вратата му. Антонио изведе Форналс сам срещу Алисон. Този път бразилският вратар се намеси отлично, но бе вдигната и засада. Секунди по-късно Антонио бе изведен на добра позиция, но Ван Дайк успя да го блокира. В 74-ата минута обаче защитата на гостите отново се пропука след ъглов удар. Топката бе центрирана към далечната греда, където Зума я засече към мрежата.

Влезлият като резерва Дивок Ориги върна мърсисайдци в мача. Белгийският нападател получи топката в наказателното поле, завъртя се и успя да насочи топката към левия ъгъл на Фабиански. Гостите натиснаха, но не стигаха до положения пред вратата на съперника. В 91-ата минута обаче имаха шанс да изравнят. Центриране на Александър-Арнолд от фал намери Мане, а сенегалецът стреля с глава, но прати топката покрай вратата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дилдо

    12 0 Отговор
    Евала на Уест Хям, страхотен сезон правят и продължават страхотното си представяне от миналия сезон
  • 2 Сандо Кан

    4 3 Отговор
    Чуковете омлатиха лузърите. Винаги играят за Юнайтед.

    Коментиран от #4

  • 3 пешо

    4 3 Отговор
    пуля се опулиха!
    нашето момче курт зума им изпрати много поздрави от "стамфорд бридж"!
    а коментаторчетата на "диема" бяха като наа... таквоз, де! :D
  • 4 Юнайтед.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сандо Кан":

    Уест Хям ....
  • 5 МърсиСайд

    2 2 Отговор
    слрд силното начало на Съдията, просто нямаше начин да си тръгнат с нещо !!