Last news in Fakti

6 Ноември, 2021 22:10 1 759 0

Нюкасъл остава единственият тим, който не е печелил мач във Висшата лига този сезон

  • нюкасъл-
  • брайтън-
  • 1:1-
  • английска висша лига

"Свраките" успяха да стигнат само до равенство срещу бойкия отбор на Брайтън, който в миналия кръг си тръгна с точка от Анфийлд

Нюкасъл остава единственият тим, който не е печелил мач във Висшата лига този сезон - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Нюкасъл взе точка от гостуването си на Брайтън, след като завърши 1:1 с "чайките" на "Амекс Стейдиъм" в мач от английската Висша лига. "Свраките" губеха на почивката след гол от дузпа на Леандро Тросар (24'), като при този резултат се озоваха на последното място във временното класиране.

След почивката обаче Айзък Хейдън (66') изравни резултата и така Нюкасъл остана все пак пред Норич благодарение на по-добрата си голова разлика.

Двубоят бе наблюдаван на живо от бъдещия нов мениджър на Нюкасъл Еди Хау, който седеше редом до Аманда Стейвли.

Голямата новина в състава на Брайтън бе завръщането на Тарик Лампти, който започна като титуляр за първи път от декември 2020-а. Той замени Леандро Тросар, като това бе единствената промяна от мача с Ливърпул.

В състава на Нюкасъл имаше три промени. Джонджо Шелви и Мигел Алмирон се завърнаха в халфовата линия, докато Джейкъб Мърфи замени Хавиер Манкийо отдясно на отбраната на "свраките". Шон Лонгстаф и Райън Фрейзър седнаха на пейката.

Брайтън получи дузпа в 22-рата минута след намесата на ВАР заради нарушение на Кларк срещу Тросар. Белгиецът стреля мощно от бялата точка за 1:0.

Нюкасъл се върна в мача в 66-ата минута. "Свраките" изпълниха свободен удар, след който Ричи размени пасове със Сен Максимен, който центрира, Кларк свали с глава, а Хейдън вкара от седем метра.

Драмата се разигра в добавеното време, когато след намесата на ВАР Дейвид Куут показа директен червен картон на Роберт Санчес, който излезе извън наказателното поле и препъна Калъм Уилсън. Нюкасъл обаче не успя да се възползва от това и да постигне първа победа от началото на сезона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА