Last news in Fakti

8 Юли, 2022 11:37 1 609 0

Наша тенис надежда тръгна с победа на "Уимбълдън"

  • иван иванов-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • уимбълдън

Българинът е номер №1 в ранглистата на Тенис Европа в тази възраст и получи специална покана от организаторите

Наша тенис надежда тръгна с победа на "Уимбълдън" - 1
Снимка:

13-годишният Иван Иванов започна по блестящ начин участието в турнира за юноши до 14 г на Уимбълдън. Българинът е номер №1 в ранглистата на Тенис Европа в тази възраст и получи специална покана от организаторите.

Иванов победи в първата си среща с 6:4, 6:4 британеца Марк Себан. В турнира участват 16 юноши. Те са разделени в четири групи по четирима, като всеки среща другите трима по веднъж, за да излезе в елиминационната фаза. Победителите във всяка група отиват на полуфинал.

Освен със Себан, Иванов ще играе с Данте Пагани (Аржентина) и Али Мисум (Мароко) за мястото си на полуфинал. Треньор на Иван Иванов е Кристин Грозданов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА