Last news in Fakti

16 Април, 2015 14:12 2 495 1

Робот за мързеливи домакини

  • робот-
  • кухня
Много от нас обичат да ядат домашно приготвена храна, но не са малко и тези, които, да си кажем направо, ги мързи да готвят. Именно за подобни мързеливи домакини е новото изделие на британската компания Moley Robotics, която представи уникален кухненски робот с ръце, подобни на човешките.
 
Роботът не готви, нито по-вкусно, нито по-бързо от човека, но заслужава внимание, защото не е просто лабораторна концепция, а реален продукт, който след две години ще влезе в продажба. Роботизираните готварски ръце се движат от 20 електромотора и 129 датчика и на практика могат да сготвят всичко.
 
Роботът за мързеливи домакини беше демонстриран по време на изложение на леката промишленост Hannover Messe в Германия. Готовата версия, която ще се появи в продажба след две години ще е дори по-компактна, като в нея ще бъдат вградени съдомиялна и хладилник. Цената ще е около $15 000. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Всичко това е добре, но какво ще правят хората когато ги заместят роботите? Ние няма да съществуваме. Това е неизбежно, ако се продължи с производство на роботи които да ни заместват навсякъде.