Last news in Fakti

7 Март, 2012 13:17 9 649 26

И Volvo минава на два съединителя

  • volvo-
  • getrag-
  • 6dct450 powershift

Автомобилен салон "Женева 2012". Наш екип от мястото на събитието.

Компанията Volvo реши да включи в основните си агрегати новата скоростна кутия с два съединителя Getrag 6DCT450 Powershift. Съвсем скоро клиентите на шведската марка ще могат да поръчват моделите S60, V60, V70, както и седана S80 именно с тази трансмисия.

Тя ще работи съвместно с 1.6-литровия дизел на марката, а идеята e чрез нея да се постигне намаляване на разхода на гориво, без това да се отразява на динамиката на автомобилите Volvo.

От компанията заявиха, че с интегрирането на новата Getrag Powershift ще се намалят значително и вредните газове. Тази трансмисия работи като стандартен автоматик, характеризира се с бърз кикдаун и мигновена смяна на предавките.

Според представители на Volvo с новата трансмисия разходът на гориво ще бъде намален с до 4.3 - 4.5 литра на 100 километра пробег. Допълнителната  start/stop система също допринася за икономията.

От  Getrag са доработили и приспособили 6DCT450 Powershift специално за Volvo и по-конкретно за автомобилите с 1.6-литров дизелов двигател. Най-голямото достойнство на въпросната трансмисия е, че при предаването на въртящия момент няма почти никакви загуби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VW-No1

    1 7 Отговор
    Поредната кражба от VW и като цяло от немците и после разни оризарки,жабари и избелели псевдо викинги се надуват хехеххе.

    Коментиран от #4

  • 2 nikito_blend

    3 0 Отговор
    Поне Volvo ще я направят както трябва. Доста ще свали разхода.
  • 3 hienata

    1 2 Отговор
    2@ Не съм много сигурен. Като се замислиш колко са закъсали, дали ще гонят качество или просто вземат на готово нещо средна хубост и хоп "и ни е си имаме двоен съединител".
    1@ Не е "Поредната кражба от VW ", а мисля,че е разработка на Форд и Волво, но принципа е същия.
  • 4 Коко Мартинов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "VW-No1":

    @1 Жабар ще наричаш чичкото който ти пробутва развалена бозичка.Като ти гледам Псевдонима ми става ясно къв си!
  • 5 all cars fan

    3 0 Отговор
    не мога да разбера защо всички коли различни от волкваген и мерц биват оплювани от хора със подобни псевдоними.Хора,бъдете толерантни и ако няма какво хубаво да напишете,не пишете!
    Живея във щатите от 7 год и работех във ауто сервиз около 4 години.Моя лична статистика за топ 5 проблемни коли: vw,ауди,kia,huyndai(starite modeli) suzuki,GM. топ 5 най издържливи: honda,toyota nissan mazda ford. Volvo i Saab са някъде по средата и са си ок.всяка нова кола до 4-5 години е ок.после вече се виждат разликите.не мразете,карайте и късмет!
  • 6 Иракли Иракли

    2 0 Отговор
    V O L V O това е моята кола!!,а за обслужващи дейности имам
    /магаре/,то се казва FIAT-FIORINO.
  • 7 Anonymous

    3 0 Отговор
    Ами първо честито чеси избягал от БГ и после по темата всеки прост Българин тои вижда от тук до немция и смята че вичко немско е най добро но не е така от опит.И аз работя в сервиз от коли като ВОЛВО и СААБ така дасе каже аз седя гладен понежеса доста здравички,основно наи проблемни са немските автомобили.(Всеки информиран знае че немците си изместиха заводите Мерцедес в Турция опел полша итнт.)
  • 8 chochko

    3 0 Отговор
    volvo forever
  • 9 Станимир Драгов

    0 4 Отговор
    Ако се има в предвид че мотора 1.6 дизел е разработка на Форд и Пежо може да се предполага че и кутията ще е нещо подобно.Относно СААБ последните им модели са с шаси и мотори на Опел което не им подобрява имиджа.
  • 10 кик

    1 2 Отговор
    глупости защо не сложат ел.магнитна безстепенна кутия?да изчислят каква ще е макс скорост с макс интензитет на полето вътре в "кутията" и след това управлявайки интензитета ще променят скоростта, а кутията ще е абсолятно без загуби и абсолютно с много дълъг живот и по4ти вечна и на практика без необходимост от обслужване..на входа на кутията се подава въртящия момент от двигателя в зависимост от интензитета на полето имаме определено "зацепване"вътре в кутията и на изхода имаме обороти определени от зададената електроника която управлява полето вътре в кутията
  • 11 Коломан Дремджийски

    1 2 Отговор
    В момента Волво е най-доброто на пазара.Така е било и преди 20 и преди 50 години.Така ще бъде и за напред.
  • 12 ралица тончева

    0 3 Отговор
    кое volvo е здравичко това с мотор и кутия на п.....а и окачване здравеи тампон през ден тампон ли?

    Коментиран от #17

  • 13 kkk

    2 0 Отговор
    До номер 10 КИК - Брато ,не вярвам да си първия човек на планетата ,който се е сетил за такава кутия.Щом не я слагат си има сериозна причина. Волво са много добри коли. След около 2000 година ,обаче всички коли стават еднакви - глобализирани и направени не да служат 10-ки год. , а да ги смениш след 5- 7 . Спора коя марка е по добра става почти безсмислен - доставчиците на детайли и възли са едни и същи за всички. Шом рено и мерцедес ще си раменят двигатели- олигофренията е пълна. Няма нищо истинско вече в светаи за тва са виновни китайците с техния икономически бум.
  • 14 кик

    3 0 Отговор
    абсурд да съм се сетил аз първи но поставям въпроса защо не е така?изклю4вам всякакви техни4ески пре4ки и остава само запазване на статуквото, тенденцията как да се цакат потребителите и как да се запази и увели4ат разходите по една кола и афтър маркет разходите
  • 15 кик

    3 0 Отговор
    аз поставям за обсъждане как глобалното правителство и техните под4инени вся4ески се опитват да ни направят зависими и да ни контролират 4ерз парите и отказват да внедрят технологий които биха ни улеснили много живота,виждаме как много избирателно внимателно се внедряват технологии и къде вся4ески се опитват да не внедрят нещо ново като техниката касаеща отделния потребител
  • 16 ккк

    2 0 Отговор
    ДО НОМЕР12 Ралица- мила, ти колко волва си притежавала? или поне карала? недей да плещиш глупости- тук има хора по на 40 и кусур години ,които са сменили не 1 и 2 коли.конкретно по въпроса ти- волво 850 е с 5 цилиндров 2.0л мотор на ВОЛВО. и е доста здраво. ако смея да попитам ,ти какво караш - най-вероятно некоя А -класа. това обеснява всичко.
  • 17 Коломан Дремджийски

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ралица тончева":

    @12Приеми фактите и премахни комплексите си!
  • 18 брукланд

    1 4 Отговор
    Тея смешници с един съединител не могат да направят кола с два тръгнали.... Волво може да да били здрави едно време преди 20 30 40 години от 2000-ната насам са пълна щета и по трошлива кола от Волво Ес80 не съм притежавал НИКОГА!!! Возих се на един приятел в новтото Ес60 - мирише си на Фордче и това си е - дървено, дървено - мондео с емблема на волво изобщо всичко свързано с Форд е пълна трагедия - новият Мустанг дето незнам си колко коня едно тъпо БМВ 325 го оставя в точка а мустанга като спре на светофара и мотора така му се тресе че ше се откачи - а е чисто нов... та и Волвата същите боклуци.. особено мойто Ес80, което с нетърпение чака да оправят и да продам на някой убеден че Волво са "ммного яки машини" !!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 до 18

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "брукланд":

    @18 Ти си пълен лаик. Ако не знаеш какво е това - осведоми се
  • 20 Prostsotadjiq

    2 0 Отговор
    колега "брукланд" интересно като смяташ Волво-то за "дървено" , за "Форд" и Волво за какво си си купил Волво бре , такива като тебе дето и грам понятие си нямат а само говорят или по-скоро лаят колкото да се намират на приказка са ми най-смешни искам да ти кажа, че в момента карам 3-то поред Волво и то от година доста след 2000-та и въобще не бих се замислил да купя след него и 4-то и 5-то и т.н от към цена - качество Волво-то е един от оптималните варианти , това че ти си "измизерствал" и си си купил най-евтиното "италианче" на С80 и си извадил кофти късмет с него не значи,че всички останали бройки са такива, явно и предния му собственик е бил същия "мизерник" иначе тоя автомобил е един от най-здравите и сигурните в класа си;) Поздрави
  • 21 Иван Радев

    2 0 Отговор
    ще кажа само следното:
    и следващата ми кола ще е пак Волво…
  • 22 Mercedes

    0 3 Отговор
    Мерцедес и всички останали !

    Коментиран от #23

  • 23 Коломан Дремджийски

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Mercedes":

    @22 Аман от комплексари с Мерцедес-ама де го буташ де се пука-знаят си,че Мерцедес става само за глупци и се опитват навсякъде да изтърсят комплексарската фраза.
  • 24 Пловдив

    1 0 Отговор
    Скучничка кола е Волво... Другите се надуват,кряскат колко са велики и си карат колите от сервиз на сервиз,а Волвото просто си върви и не се чупи - собственият ми автомобил е доказателство. S/V40,V50,V70,XC70 forever!
  • 25 Тишански

    0 0 Отговор
    Момчета не се карайте ,всичко мога да счупя аз,волвота мерцедеси джапан квот се сетите .При мен колите се делят на лесно чупещи и на трудно чупещи се.Тое като при жените на квот попаднеш.Във всички марки се случва да пуснат кола с производствен дефект ,такаче при едни се чупи при други пък не.Съвременните коли ги правят преходни ,караш 5г и посе не стаават за нищо ,печалбата е в авто частите .Вече няма толко сполучливи коли като през 80.Карайте си колите според възможностите ,който може мергел АМГ ,който може Волво.Във всички те се мре .важното е колата да ние роб не ние на нея.Ама скоро ще си се качвам на КОН ,малко люцерна овес тревичка ,иначе с тоя бензин лоша работа и ще става все по скъп.Лека вечер
  • 26 ДАФ

    0 0 Отговор
    Волво правят много качествени камиони , но при колите нямат тези успехи тези два съединителя ми напомнят КАМАЗ и тои е с два:))