Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 16:19 8 508 7

Google Translate вече превежда в реално време

  • google translate-
  • превод
Google Translate вече превежда в реално време - 1

Съществуването на професията преводач вече е сериозно застрашено след появата на новата функция на Google Translate, работеща в режим на превод на човешка реч в реално време. Подобно нововъведение премахва езиковите бариери, докато слушате лекции, изказвания на политици или културни дейци.

Новата функция на Google Translate се основава на използването на обучен изкуствен интелект, който в момента все още е в изпитателен етап. Използването на новата функция на Google Translate е ограничено от две условия: надеждна високоскоростна интернет връзка, поради обработката на всички данни на сървърите на Google и работа чрез микрофон.

Второто условие е въведено, за да се запазят търговските права и да се ограничи използването на нови възможности в превода на лицензирани продукти, като например филми. Алгоритъмът на Google Translate се основава на сравняване на думи, като се вземе предвид общият контекст, като се вземе предвид интонацията и се използват препинателните знаци.

Предвид тежките условия на работа в реално време, особено при първите проби, грешките в превода са неизбежни. Въпреки това, изкуственият интелект AI ще намали погрешно тълкуване в преведената реч. Понастоящем за изкуствения интелект са достъпни само 4 чужди езика: английски, немски, испански и френски. Все още не е обявена датата на официалното пускане на услугата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    20 0 Отговор
    Hовина 5 звезди ⭐⭐⭐⭐⭐👍
  • 2 Gost

    6 4 Отговор
    които не го е използвал не се ядасал

    Коментиран от #7

  • 3 Тост

    12 2 Отговор
    Вече си представям какъв смях ще става 😀
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Соросоид

    6 1 Отговор
    Току що го изпробвах - работи прилично БГ > ENG в автоматичен режим за прости изречения, т.е. Бай Ганьо ще може да си спре такси и да каже на шофьора къде иска да го закара.
  • 6 Пабло

    1 0 Отговор
    И аз го пробвах."Много шумен" го превежда като " very Shumen"
  • 7 ако баба ти беше мъжка.

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Gost":

    Щастлив си че винаги си ядосан и намусен.Браво!