Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 15:58 2 697 4

Hyundai спря производство заради коронавируса

  • hyundai-
  • завод-
  • фабрика-
  • коронавирус

Hyundai обяви, че преустановява работата в заводите си в Южна Корея заради срив на веригата за доставки на части. Компанията не разполага с достатъчна наличност от окабеляване за електрическите системи, което се произвежда в Китай. Проба на един от работниците в предприятието е дала положителен резултат за коронавируса 2019-nCoV.

Във фабриките на Hyundai в Южна Корея се сглобяват около 40% от продукцията на автомобилния гигант. Всички те обаче зависят силно от доставки на части от Китай, което по данни на Autocar е принудило компанията да спре производството на съвсем новия кросоувър Palisade в началото на седмицата.

Hyundai става първият концерн, който преустановява дейността си заради коронавируса извън пределите на Китай. Останалите компании със заводи в Поднебесната като Tesla, Ford и Peugeot засега се ограничават със замразяване на дейността си в страната и отмяна на командировки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    20 0 Отговор
    Скоро целият запад ще спре, понеже почти всичко се прави или съдържа неща правени в Китай.
  • 2 Случаен

    8 1 Отговор
    Въх, нали само камаза беше китайски бе бориславо?
  • 3 ТТТ

    20 0 Отговор
    Само Китайците карат с оргинални авточасти
  • 4 12345

    7 4 Отговор
    Очаквам скоро дефицит на почти всичко, ако разбира се най-голямата икономика в света /америкамската/ не спаси света за пореден път. Майтап бе хора.