Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 14:22 2 436 14

От Bosch били готови да пуснат автономна кола "още утре"

  • bosch-
  • автономен автомобил-
  • безпилотен автомобил

В интервю за Autocar вицепрезидентът на Bosch по разработката на системи за автономно управление Кей Степър обяви, че инженерите му са "преодолели всички технически ограничения" и немският гигант може да пусне в серийно производство безпилотни автомобили "още утре". Пазарът обаче бил прекалено строго регулиран, а повечето потребители гледали на автономния транспорт със скептицизъм, което щяло да забави налагането на технологията.

"Трябва да се прави разлика между техническите и нетехническите проблеми", уточнява Степър. "Към момента вече можем да твърдим с увереност, че сме разрешили всички проблеми от технологично, хардуерно и софтуерно естество, което ни позволява да разгърнем пълноценно технологията за автономно управление. Да, предстоят още тестове и сертификационни процедури, но иначе сме напълно готови".

Въпреки напредъка на безпилотните системи Степър, че по пътищата ще се появят серийни автономни автомобили преди 2025 г., като дори тогава ще бъдат особено масови. Според мениджъра пионери в областта на тези технологии ще станат превозваческите компании и компаниите, които предоставят автомобили за споделено пътуване.

От Bosch били готови да пуснат автономна кола "още утре"

Bosch представи автономна електрическа совалка през 2018 г. Автомобилът се ориентира в пространството с помощта на радари, ултразвукови сензори и софтуер с карти с висока точност. Компанията разработи и система за автономно паркиране за Mercedes-Benz.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И е Истина

    7 11 Отговор
    Бош са по напред от всички!
  • 2 От кочината

    23 0 Отговор
    Тея па още утре, да изчакат до понеделник поне.
  • 3 Гост

    15 1 Отговор
    Да не я пускат, да не се окаже БОШЛАФ
  • 4 Камикадзе

    0 3 Отговор
    Дайте я насам!
  • 5 Госあ

    2 10 Отговор
    Нали Bosh правят теслите. Само че онея като пипнат нещо и то окепазяват. гении,начело с паляка 😄. Батериите на Panasonic се палят, а управлението на Bosh блъска колите в мантинелата. само при тесла 😄
  • 6 Rado

    3 4 Отговор
    Германия е колония на Краварника, не е възможно да са толкова развити, безаналоговите технологии са патент на Русия. Слава СЕСЕРЕ.
  • 7 дсдс

    6 0 Отговор
    Немците все могат и знаят, а накрая никакви ги няма. Къде са им електричките за по 30х.евро? Къде са им автономните коли? Похарчили милиарди,показали нещо преди 2г. и нищо няма на пазара? А как мислят да печелят от тази инвестиция? Ето, немските електрички не искат да ги купуват дори в Германия, защо ли? Вижте какво направиха със зарядните станции, събраха се производителите, направиха мрежа и надуха цените безобразно, така че дори някой да иска да ги ползва ще се възмути и ще си тръгне. Хайде представете си отивате на бензиностанция и внесто 2лв плащате 5лв за литър, ще се върнете ли?

    Коментиран от #8

  • 8 Бачо Киро

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "дсдс":

    За разлика от панаирната сергия Тесла, която си работи на загуба и не ѝ дреме, защото отзад се наливат пари без край от онея, дето сами си ги печатат, на големите компании им трябват печалби и им е през оная работа дали ти харесва или не. Иначе Тесла за 30000 евра в Европа има само в сънищата ти.

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    2 5 Отговор
    САКЪН! Тия почват да се надварят с Тесла, кой ще изтрепе повече хора с калпарата си техника.
  • 10 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Ама всичко на тея смешници от тесла е германско и японско. Дори преди време палячото се оплакваше от Bosh и Panasonic, че му бавели компонентите.

    Коментиран от #13

  • 11 баба Клара

    3 2 Отговор
    предстоят тестове вероятно с доброволци и/или мигранти - успех!
  • 12 Peci kupona

    0 0 Отговор
    Не може да има автономни и обикновени коли по едно и също време! Или едните, или другите, иначе ще стане мазало!
  • 13 Защото всичко е

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    германска технология, затова немските медии хванаха Мерцедес в крачка да разглобява тайно Модел С, а от Ауди даже не се и криеха, направо си поръчаха Модел 3. След което инженерите им се изказаха неприкрито удивени за високото ниво на технологията на Тесла.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.