Last news in Fakti

3 Декември, 2012 13:17 2 534 0

Windows-базирани игри за Android

  • android-
  • winulator-
  • windows-
  • 95/98

Известно е, че за операционната система Android съществуват какви ли не приложения, позволяващи стартирането под Android на всевъзможни DOS, Sega/Dendy и т.н. базирани игри. Съвсем скоро количеството на подобни проекти ще се попълни с още един.

Името му е Winulator, а целта му - да направи възможно пускането на игри от 90-те години на миналия век на устройство с операционна система Android. Все още приложението не е пуснато, но според създателите му то е напълно готово, за което говори и видеото по-долу.

По-конкретно Winulator е предназначен за игри от времето на Windows 95/98, като всъщност в момента се явява екранно приложение за Windows и конвертира игровите кодове до получаване на възможност за използване на играта под операционна система Android.

Съвсем скоро обаче се очаква и гореописаното приложение за Android, което ще се появи и в Google Play Store. Кога обаче ще стане това, на този етап не е известно. Първите тестове на Winulator са направени на Samsung Galaxy и Asus Transformer Eeepad TFT-101, а играта е Caesar III.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА