Last news in Fakti

25 Април, 2023 15:12 1 241 0

BMW позволи и на потребители с Android да използват смартфоните си вместо ключ

  • bmw-
  • ключ-
  • digital key-
  • android-
  • ios

Digital Key Plus вече е наличен за двете най-популярни операционни системи

BMW позволи и на потребители с Android да използват смартфоните си вместо ключ - 1

През изминалата година BMW даде възможност на собствениците на Apple устройства и по-нови модели на марката да използват своят смартфон или смарт часовник като средство за отключване и запалване на своята кола. До днес това беше функция, която бе запазена единствено за устройствата на Apple, но от днес тя вече е налична и за Andorid устройства.

Изискването е устройството да бъде с Android 13.1 или по-нова версия. По този начин системата Digital Key Plus става налична за двете най-популярни операционни системи за смартфони, което на теория трябва да улесни изключително много потребителите. За момента функцията е налична за всички BMW-та произведени след ноември месец 2022 година, но от BMW работят над приспособяването ѝ и на по-стари модели.

Потребителите на устройства с Android, като Samsung Galaxy S23 и Google Pixel 7 Pro, вече могат да го изтеглят и активират директно на телефона си, като ефективно заместват физическия ключ на BMW благодарение на технологията UWB. Потребителите могат да зададат опция автомобилът да се заключва/отключва автоматично, когато се приближават/отдалечават, да се активират светлините за посрещане или изпращане, както и да се стартира двигателят.

Собствениците на BMW могат също така да добавят до пет други потребители, което им позволява да се възползват от същите предимства, използвайки своето устройство с Android или iOS. Интересно е, че функциите за заключване/отключване и стартиране работят дори ако батерията на телефона е напълно изтощена, стига това да се е случило не по-рано от преди пет часа.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА