Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 13:00 1 997 4

Qualcomm представи новия процесор Snapdragon 8 Gen 3

  • snapdragon-
  • qualcomm-
  • процесор

Флагманският хардуер е насочен към изкуствения интелект, игрите и аудиото

Qualcomm представи новия процесор Snapdragon 8 Gen 3 - 1

Qualcomm официално представи новия Snapdragon 8 Gen 3. Флагманската платформа е изградена по 4nm процес, а от Qualcomm разкриват, че новата платформа е съсредоточена върху новостите в областта на изкуствения интелект, усъвършенстваните камери и по-доброто аудио. Не на последно място, Snapdragon 8 Gen 3 залага и на гейминга при смартфоните, който в последните години става все по-масов.

Новият чип е с 30% по-бърз от своя предшественик, като заедно с това може да се похвали и с 20% по-добра ефективност. Вътрешният осемядрен процесор се отличава с 1 основно ядро Cortex-X4 с тактова честота до 3,3 GHz, пет ядра за производителност с тактова честота до 3,2 GHz и 2 ядра за ефективност с тактова честота до 2,3 GHz. Има поддръжка на памет LPDDR5x с честота до 4800 MHz и до 24 GB. Чипът поддържа Wi-Fi 7 до 6 GHz, включително 802.11be, 802.11ax, 80211ac и 80211a/bg/n и 5G модем X75.

От Qualcomm залагат на изкуствения интелект като използват нов софтуер, който разпознава голяма част от езиците за гласово разпознаване. Заедно с това процесорът може да използва данни от вашите любими занимания, за да подпомогне изкуствения интелект. По отношение на камерите, процесорът също използва AI за подсилване на детайлите в снимки или видеа с опция за изрязване на нежелани обекти или хора.

Qualcomm съобщава, че устройствата, захранвани от новия Snapdragon 8 Gen 3, ще бъдат налични през следващите седмици. Производителят си партнира с Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi и ZTE.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    5 0 Отговор
    Значи сигурно ще го видим в Асус рог фон 8.
    Но и той ще стигне 3000лв 😒.
  • 2 гост

    3 2 Отговор
    Да напомним все пак , че Qualcomm е АМЕРИКАНСКА фирма , основана и работеща в САЩ , Сан Диего , Калифорния !!!!! Не е и никога няма да бъде китайска , въпреки че всички китайски фирми ползват чиповете и !! И без тях смартфоните им са просто парче пластмаса !!! Както и един куп други американски фирми , които дори да са с изнесени производства , държат ПЪЛНИТЕ права над тях и никой не може да си помисли дори да ги заобиколи !!! Да не говорим за смешната хвалба на китайците , че били произвели чип по 7 nm и то със контрабандно доставена пак от САЩ оборудване , а хората отдавна произвеждат на 4 nm и вече приключват с внедряването на 2 nm процес , което е разлика от поне 15 години в поколенията !!! Толкоз за китайското "технологично развитие " !!!

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Ако зависеше от Раша и Китай , още нямаше да сме видели персонален компютър , да не говорим за интернет , мобилни комуникации и по-сложни неща !!! Още щяхме да си гледаме телевизори с кинескоп , за които да се благодарим че са цветни или почти цветни , а не черно бели и то с една две програми , напълно цензурирани и само с пропаганда колко велики са "главите" на Раша и Китай !!! Само като помислиш , държави които се ръководят от "глави" какви ли части от тялото са останалите ??
  • 4 Ники

    0 1 Отговор
    Много изоставате в световните новини! Та вече е представен новия Xiaomi 14 pro с този процесор