Last news in Fakti

1 Юли, 2014 11:17 3 431 7

Виждали ли сте Honda с крила?

  • honda-
  • hondajet-
  • самолет

 

Японската компания Honda проведе тестове на своя нов самолет. Иновацията е наречена HondaJet, а първото изпитание беше с продължителност 84 минути. Тестовият полет се състоя в Северна Каролина, където е базирано подразделението Honda Aircraft.
 
Според представители на Honda това е най-съвършения лек самолет в света. Устройството се явява първото, което е разработено в Япония от частна компания, без намесата на правителството на Страната на изгряващото слънце.
 
Самолетът HondaJet е предназначен за осем пасажера, може да лети със скорост 770 км/ч. на височина от 13 километра. Продажбите ще стартират през 2015 година, а цената на един HondaJet ще е $4 500 000. На този етап компанията има над 100 предварителни поръчки за иновацията HondaJet.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светослав Дойков

    2 2 Отговор
    Изключително неточна информация!!!
    Хонда правят малки частни самолети от близо почти 2 десетилетия.
    Коригирайте се.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Aircraft_Company

    Коментиран от #7

  • 2 Светослав Дойков

    1 2 Отговор
    ... да допълня, концепцията за вдигнатите двигатели е именно тяхна.
    Това води до намалени вибрации и икономия на гориво.
    След като въвеждат технологията останалите компании също я прилагат.

    Коментиран от #3

  • 3 skier

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Светослав Дойков":

    Чети по-внимателно. "Устройството се явява първото, което е разработено в Япония от частна компания, без намесата на правителството на Страната на изгряващото слънце."
  • 4 Дошo

    1 4 Отговор
    Виждали сме отдавна, ама явно вие не сте виждали
  • 5 Пламен

    0 2 Отговор
    виждали сме и лодки, и мотори, и атв-та, и роботи, и велосипеди
  • 6 Владислав Димитров

    1 6 Отговор
    Чакаме го в бг,след 5-6 години втора ръка, без удари, оригинална боя и без полети по въздушното пространство на България !
  • 7 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Светослав Дойков":

    И как точно Хонда произвежда самолети 20 години,като в линка който си дал пише,че Хонда айркрафт е създадена през 2006г.?
    А тази концепцията за този самолет я разработват от края на 80-те години и от 2006 до сега само закъснения и непредвидени проблеми имат.Уж щяха да го пускат в продажба още през 2010,после през 2012,а вече е 2014 и самолетчето е все още в период на изпитания.Смятай Боинг,Локхиид-Мартин,МиГ,Сухий,Туполев и Антонов ако разработваха един проект по 30 години,какво щеше да е.Още с балоните и дирижаблите щяха да си хвъркат.
    Не казвам,че самолета им е лош,просто май не става така лесно ,както им се иска,а и все пак започнаха от нулата.