Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 13:53 1 654 2

САЩ подкрепят териториалната цялост на Македония

  • македония-
  • територия-
  • дейна рорабакър

Позицията на САЩ за Македония не е променена, съобщи Държавният департамент във връзка с изявленията на американския конгресмен Дейна Рорабакър за подялба на балканската страна, съобщи Македонското национално радио.

САЩ признават и подкрепят суверенитета и териториалната цялост на Република Македония. Тази позиция не е променена, заявил представител на Държавния департамент за "Гласът на Америка" на албански език.

Дейна Рорабакър заяви наскоро в интервю за "Визион плус" от Тирана, че създаването на Македония е "провален проект" и сега били налице всички обстоятелства тя да се раздели между съседните държави, включително Косово и България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гренландия

    3 0 Отговор
    САЩ подкрепя териториалната цялост, но за ваше добро е да не сте цели! Ако искате, а дори и да не искате....
  • 2 вмро

    1 0 Отговор
    Разбира се, че САЩ ще са за запазване целостта на Македония. Ако се раздели сега, албанците ще си вземат 1/3 и престават да имат значение. Останалите 2/3 ще си останат един сръбско-руски Коминтерновски протекторат, а това не е добре за Америка и ЕС.
Новини по държави: