1 268 1

Русия иска да лекува Ратко Младич

Москва е дала гаранция за временно освобождаване на Младич, който има проблеми със сърцето

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Русия е дала официална гаранция на Международния трибунал в Хага за временно освобождаване на подсъдимия за военни престъпления Ратко Младич, пише сръбският в. "Вечерне новости". Идеята е той да бъде лекуван в Москва.

Защитата на Младич е внесла молба съдът да разреши сърбинът да бъде прехвърлен на лечение в Русия. В отговор Москва е гарантирала, че той няма да изчезне или избяга и че ще бъде върнат в Хага, когато трибуналът поиска.

В началото на месеца Младич отново имаше сериозни здравословни проблеми. Според руски специалисти, които са запознати със случая, лекарите в Холандия са допуснали пропуски в лечението му. Руските лекари твърдят, че Младич има спешна нужда от лечение в болница.

Известен факт е, че генерал Младич има проблеми със сърцето, а в затвора в Хага е преживял инфаркт. Прекарал е и няколко инсулта.

75-годишният Младич е обвинен по две точки в геноцид, в преследване и изтребление, убийства, депортации и престъпления срещу човечеството с цел създаване на етнически чиста сръбска държава.

В края на войната в Босна силите на местните сърби, водени от генерал Младич, избиха над 8000 босненски мъже и момчета в мюсюлманския анклав Сребреница.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Веско
    Отговор
    1 19:16  21.03.17
    Все едно Хитлер да го лекуват.. Питам се що Кадафи го разстреляни без присъда а тоя изверг го лекуват??

Напиши коментар:


Публикувай